FFK2 - Østsiden 3-0 (0-0)

Avslutningsferdighetene avgjorde seriefinalen

Foran et entusiastisk og i overkant subjektivt publikum som hadde tatt turen over brua for å se sitt Østsiden slå FFKs rekrutter, klarte sistnevnte å kapre seieren og sikre seg retten til å spille kvalifisering om opprykk til andre divisjon. Seieren satt langt inne, bortelaget var så absolutt med på notene frem til de skulle avslutte.
Tekst av Jan-Helge Hansen, Foto: Arkiv
Lagt ut: 19. September 2005 - 21:52

Hjemmelaget stilte med følgende startoppstilling (4-4-2), som marsjerte ut til noe så uvanlig som TIFO-bluss i en tredjedivisjonskamp:

Staw

Czwartek, Živković, Magnussen, Jørgensen

F. Andersen, Garro, Røn, Lundblad

Tóth, McDonald

Kampen åpner med et kvarters stillingskrig, hvor verken hjemme- eller bortelaget får til så mye av sitt offensive spill. Østsidens spillere klager ustanselig på det de mener er billige frispark til FFK, og kjefter både på dommere og rød/hvite spillere.

De første sjansene kommer etter kvarteret, og det er Fabian Andersen som får to av dem. Den beste er etter et innlegg fra Michael Røn, som etter å ha driblet seg forbi tre mann sender ballen mot bakerste stolpe, hvor dagens unge høyreving dukker opp og smeller ballen mot vinkelen fra fem meters hold. Dessverre står Østsidens målvakt svært godt plassert, og slår ballen til hjørnespark.

Østsidens første mulighet skapes på et godt slått hjørnespark mot Lasse Staws bakerste stolpe, men avslutningen reddes på streken av Fabian Andersen, som virkelig er involvert i alt nå.

Bora var ivrig i dag på å sette fart fremover så fort åpningene kom, og halvveis i første omgang gjør han nettopp dette. Etter å ha tatt med seg ballen langt inn på motstandernes halvdel, finner han Garro med en fin pasning ut på høyresiden. Innlegget fra midtbaneeleganten treffer panna til Mishy Tóth idet han stuper frem, men avslutningen blir blokkert til hjørnespark. I angrepet som følger etter hjørnesparket stusser Lundblad gjennom McDonald, men keeper er først på ballen.

Etter en halv times spill er Bora på farten fremover igjen, denne gangen finner han Fredrik Lundblad som brenner til med strak vrist, men skuddet er ikke bra nok til å lure Østsidens målvakt denne gangen. Istedenfor scoring til hjemmelaget går Østsiden rett i angrep, deres spiller kommer helt alene med Lasse Staw, men FFKs talentfulle sisteskanse redder modig ved å snappe ballen fra bena til motstanderen.

Omgangen ebber ut med få sjanser, men Fredrik Lundblad er stadig på farten og er flere ganger nær ved å bli spilt gjennom av Garro. Mange fine initiativ og hardt arbeid av Lundblad.

PAUSE, 0-0

Andre omgang starter med at FFKs spillere er svært sene ut fra garderoben, og dommeren blåser spøkefullt igang kampen for å få fart på spillerne som er på vei ut døra, på oppfordring fra tribunen. Hjemmelaget går rett i angrep, og Tóth blir spilt alene gjennom. Han setter ballen sikkert i nettet, men blir avblåst for offside.

Hjemmelaget skaper noen halvsjanser det første kvarteret, men ballen spretter ikke helt FFKs vei så langt. Timen passeres før den første store muligheten kommer, og da er det Østsidens angriper som er alene gjennom på en overgang. Han brenner løs fra atten meters hold, over mål. Kjempesjanse for bortelaget til å stikke kjepper i hjulene for rivalene. På dette tidspunktet kommer også Mergim Dervishi inn for Røn, og spiller en meget god siste halvtime.

Halvveis i andre omgang får hjemmesupporterne hjertet i halsen da Bora driver frem og blir taklet bakfra. Forsvarsklippen går i bakken med et smerteskrik, og holder seg til høyre kne. Han må hjelpes av banen, og det ser ikke bra ut. Heldigvis kan han fortsette, og fullfører kampen tilsynelatende uten større problemer.

Så skjer det endelig noe, med tjue minutter igjen å spille. Først får Østsiden en kjempesjanse på overgang etter et håpløst og umotivert hælspark av McDonald, men så går hjemmelaget i angrep. Fredrik Lundblad stjeler ballen på tjue meter, og skyter mot nærmeste stolpe. Ballen spretter i gressmatta rett foran hanskene til keeper og finner nettmaskene. 1-0.

Østsidens spiller nummer 3 pådrar seg så gult kort for kjeftbruk, dommeren begynner å få nok av dette som har pågått gjennom mye av kampen.

Med et kvarter igjen av kampen begynner vi å se konsekvensene av at bortelaget presser for en utlikning, Lundblad bryter et angrep og finner McDonald. Han finner så Dervishi, som drar seg fri og banker ballen i stolperota. Så kommer Shakoor Egeh inn for Fabian Andersen, og han går rett i angrep og kjemper seg til et hjørnespark.

Jørgen Magnussen gir bort ballen unødvendig i det bakre leddet, men Østsidens venstreving klarer ikke utnytte feilen idet han banker ballen langt utenfor fra skrått hold. Istedet går FFK i angrep, og Tóth kommer seg til nok en avslutning uten å score.

De siste fem minuttene er det bare hjemmelaget som skaper noe, og Tóth får endelig uttelling. Først fighter han til seg ballen på tjue meter og avanserer med to mann hengende i ryggen. Ungareren chipper arrogant inn ballen over målvakten til 2-0.

Så kjemper Shakoor Egeh til seg et frispark på hjørnet av boksen, som Garro banker inn foran mål. Keeper gir retur, og der er Tóth og smeller ballen inn via tverrligger. 3-0.

Hjemmelaget vinner totalt sett fortjent, selv om Østsiden var farlige på raske overganger. Heldigvis feilet de i avslutningsfasen, og Lasse Staw gjorde også en solid jobb bakerst. Banens beste var utvilsomt Fredrik Lundblad, som løp og løp, taklet og brøt pasninger, og scoret et meget viktig mål.

Seieren betyr altså at FFKs rekrutter skal spille kvalifisering om opprykk til 2. divisjon, hvor de møter Vålerengas rekruttlag. Kampene er i utgangspunktet satt opp 2. og 9. oktober.