Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK 2 - Skeid 2 1-0 (0-0)

Reservene vant igjen

FFKs rekruttlag forsterket med blant andre Simen Brenne hadde en middels dag på jobben, og mot et Oslolag med en og annen rask og god spiller hadde de tidvis trøbbel. Dagen endte likevel med tre poeng og en styrket posisjon i opprykkskampen i 2. divisjon avdeling 1.
Tekst av Jan-Helge Hansen, Foto: Arkiv
Lagt ut: 15. August 2005 - 22:12
De rødhvite hadde et sterkt mannskap på banen fra start i dagens kamp, følgende 11 startet (4-4-2):

Sørlie - Czwartek, Magnussen, Shabani, Jørgensen - Petersen, Garro, Brenne, McDonald - Tòth, El Younoussi

Kampen åpner med et angrep fra Skeid, men det ender ufarlig. Isteden kjemper Christian Petersen seg inn i feltet i andre enden, tar ned et innlegg fra Toth på fem meter og banker ballen inn i en forsvarsspiller som ligger klart inne i mål. Ballen spretter ut igjen, og dommeren blåser ikke for scoring, men lar spillet fortsette. Petersen tar det hele med et smil, men situasjoner som denne kan være helt avgjørende for kamputfall. En svak start på kampen for en dommertrio som skulle vise seg å gjøre en under middels kamp, til FFKs fordel.

Ti minutter ut i omgangen setter Yherland "Mackie" McDonald fart mot dødlinja og slår ballen hardt og lavt inn foran mål. Helt utrolig at ikke noen får en tå på ballen, da ville den nesten helt sikkert gått mellom stengene. Denne sjansen etterfølges av at Toth legger opp til skudd for Tarik, som prøver å fyre med venstrebeinet, men skuddet blir svakt og plukkes enkelt av en Skeid-målvakt som skulle gjøre en god jobb på Stadion denne kvelden.

Midtveis i første omgang må Mackie byttes ut, han har hinket av banen med en vridning i ankelen. Fredrik Lundblad er erstatteren, og går rett inn på venstre kant. FFK mister en dimensjon i fart og uforutsigbarhet, men får en svært presis pasnings- og skuddfot.

Vi nærmer oss halvtimen, da en god Josè Garro finner Tòth med en fin stikkpasning, men ungareren blir presset ut mot kortlinja og sjansen renner ut i ingenting. Istedet kommer Skeid på en overgang, og en av spillerne deres blir klart felt i nærheten av 16-meterstreken. Hvilken side av streken er vanskelig å se, men dommeren blåser uansett ikke. Her er FFK heldige. De kan gå i angrep igjen, og Petersen finner Tarik med en flott crossball, unge El Younoussi setter hodet til, men ballen går en halvmeter på feil side av stolpen.

Med drøye fem minutter igjen av omgangen, blir Tarik felt på 17 meter litt ut til høyre for Skeids mål. Simen Brenne prøver seg, men sender ballen såvidt over tverrliggeren til bortelaget. Omgangen avsluttes med en overgang fra Skeid, hvor de avanserer på høyresiden og får slått 45 grader ut i feltet. Oslolagets spiss avslutter, men ballen triller til side for Steinar Sørlies mål, en ball han nok ikke hadde tatt dersom den hadde gått på rett side.

Pause

Andre omgang åpner med et skudd av Tòth fra 18 meters hold, men det er ingen kraft i avslutningen. Det er det derimot i neste forsøk, fra Simen Brenne. Han starter angrepet selv, sender Tarik ned på høyresiden. Innlegget går mot Tòth, som genialt slipper ballen mellom beina til Brenne som smeller til fra åtte meter. Skeids målvakt klarer med et tigersprang å slå ballen over tverrliggeren, her burde FFK virkelig tatt en fortjent ledelse.

Ikke mange minuttene etter denne supersjansen kommer Fredrik Lundblad til avslutning etter nok et bra angrep. Det første skuddet reddes av en beinparade av keeper, mens returen bankes over mål av Lundblad. Ikke før timen passeres skulle de rød-hvite få uttelling, denne gangen noe heldig. En flott stikkpasning fra Jørgen Magnussen finner Tarik El Younoussi mellom Skeids midtstoppere, og han når ballen rett før en utrusende målvakt. Avslutningen reddes, men returen spretter i Tarik som får den med seg og kan trille ballen i det åpne målet. Fortjent ledelse til hjemmelaget, som har vært klart best så langt uten å imponere noen.

Bare fem minutter etter målet er Tarik på farten igjen. Han mottar en flott crosspasning fra Petersen på brystet, vender opp og dribler bort tre forsvarsspillere før han avslutter. Keeper er raskt nede og får slått til hjørnespark. Synd, for dette var en prestasjon som hadde fortjent en bedre skjebne.

Med tjue minutter igjen å spille har Simen Brenne fått nok, og Dag Frode Hornseth entrer banen. Tarik skyves ned til høyrekanten, og "Daffy" inntar spissplassen. En tydelig lite motivert Brenne hadde en noe bedre andreomgang enn første, men alt i alt en svak kamp av klubbens toppscorer. Han hadde også et par pasninger på tvers som holdt på å skape store problemer for laget.

Ti minutter før slutt snapper Lundblad en pasning på tvers, men skuddet blir for svakt. Mergim Dervishi erstatter Garro, og går inn på hans plass sentralt på midten. Skeid skaper et par farligheter, blant annet en ball som går tvers gjennom FFKs felt fem meter fra mål, men ingen treffer ballen.

På overtid blir Christian Petersen avblåst for et feil innkast, og raser mot dommeren. Merkelig avgjørelse, nok en gang. Lundblad prøver seg på en lobb på slutten, men ballen stryker stolpen på utsiden, keeper var helt utspilt. Skeid skaper et par småsjanser på slutten, men klarer aldri å slå den avgjørende pasningen. Den mest truende spilleren fra deres side gjennom hele kampen var 19 år gamle Dawda Leigh, en stor og rask spiller med 11 G18-landskamper.

FFK2 vinner altså til slutt, men overbeviser aldri. De tar likevel nok et viktig steg i retning opprykk til andre divisjon, noe som er viktig for klubbens fremtid med tanke på matching av juniorer og reserver. Svært få imponerer, men forsvaret samt Garro og El Younoussi var positive. Resten er kun på det jevne.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340