Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før FFK – Ham-Kam

Gjensyn med en helt

Ham-Kam er vel ikke det mest spennende laget som gjester Fredrikstad Stadion i løpet av sesongen, rent bortsett fra at det gir gode forhåpninger om full pott. Men kampen på lørdag blir unektelig litt spesiell. Både for Markus Ringberg og hjemmepublikum...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 11. August 2005 - 23:06

Markus Ringberg er utvilsomt av FFKs største helter i nyere tid. Antagelig den viktigste spilleren som har ikledd seg FFK-drakta de siste 20 årene. Men når han løper utpå Stadion-matta på lørdag, så er det i Ham-Kam-drakt. Det blir unektelig veldig rart, men når kampen blåses i gang forblir han forhåpentligvis ikke noe annet enn en anonym motspiller som blir statist når FFK varter opp med festfotball som vi vet de kan på hjemmebane!

Først av alt er det nok viktig å merke seg kampdagen - lørdag kl. 18 braker det løs på Fredrikstad Stadion. Noe uvant, men hva er vel bedre enn å se FFK ta tre poeng på Stadion som vorspiel, for deretter å feire det hele på byen litt senere på kvelden?

De to første møtene mellom FFK og Ham-Kam på Fredrikstad Stadion ble spilt i 1970, og begge kampene endte 0-0. Aller første gang lagene møttes til dyst var imidlertid på Briskeby i 1948. Det var en cupkamp og FFK vant hele 6-1!

En morsom kuriositet er det for øvrig at Ham-Kam aldri har scoret mer enn ett mål i en kamp på Fredrikstad Stadion (verken serie eller cup).

Hjemmestatistikken i serien mot Ham-Kam er for øvrig som følger:

11 kamper – 4 seire – 4 uavgjort – 3 tap – 14-8 i målforskjell
(8 kamper på nivå 1 og 3 kamper på nivå 2)

Vi har også hatt et godt tak på Kamma de siste par årene på Stadion. I 1. divisjon i 2003 spilte vi trolig vår beste kamp for sesongen og feide de grønn-hvite av banen med 4-1. Rikhardur Dadason scoret to ganger, mens Jørgen Pettersen og Håkan Söderstjerna stod for hvert sitt. I 2004 nøyde vi oss med 2-1, etter to scoringer av Roger Helland.

Men nå er det 2005 som gjelder.

FFK må dessverre klare seg uten viktige Simen Brenne, og det skal bli spennende å se hvordan laget blir seende ut i hans fravær. Trolig får John Anders Bjørkøy sjansen i sin yndlingsposisjon sentralt på midtbanen, og forhåpentligvis har Hans Erik Ramberg rukket å bli kampklar igjen etter skaden han fikk mot Odd Grenland. Men uten Brenne mister FFK likevel en dimensjon i midtbanespillet ved at man taper en gjennombruddshissig spiller som kommer til mange sjanser, og faktisk også er lagets toppscorer med 6 fulltreffere.

For Ham-Kam sin del må det viktige midtbaneankeret Jan Michaelsen sone for gule kort, det samme gjelder Ramiro Corrales. Spesielt førstnevnte er nok en spiller Ståle Solbakken vil savne.

Ham-Kam er for øvrig et av formlagene i Tippeligaen med flere gode kamper like bak seg. Men laget har slitt voldsomt på bortebane hittil i sesongen. Faktisk hadde de ikke scoret et eneste mål på fremmed gress før Jess Thorup fikk ballen over målstreken borte mot Vålerenga 23. juli.

Den kampen var også Markus Ringberg sin debut for Kamma. Og Ringberg har fått en god start for sin nye klubb med 2 mål på 4 kamper. Laget er også ubeseiret på sine tre siste kamper (3-2 hjemme mot Tromsø, 1-1 borte mot Aalesund og 2-0 hjemme mot Bodø/Glimt). Og dersom de faktisk skulle få sin første borteseier for året på Fredrikstad Stadion, så vil de også passere FFK på tabellen...

 

FFK stiller sannsynligvis med dette laget i 4-4-2-formasjon:

Alexander Lund Hansen

Lars Blixt – Bora Zivkovic – Raio Piiroja – Trond Erik Bertelsen

Dagfinn Enerly – Hans Erik Ramberg – John Anders Bjørkøy – Raymond Kvisvik

Øyvind Hoås – Brian West


Så får vi se om det er godt nok til å slå Ham-Kam…


PS! Takk til Tor-Arne Gjermundsen for statistikk.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340