Greåker - FFK 2 0-8

Målkalas for reservene

Mihály Tóth imponerte ikke veldig, men viste likevel goalgetter-egenskaper og scoret to ganger da FFK 2 utklasset Greåker med 8-0. Ellers gjorde Michael Røn en god kamp før han måtte gi seg pga lyskestrekk ved pause. Med denne solide seieren så fortsetter reservelaget ferden mot opprykk til 2. divisjon... Les mer i vårt referat fra kampen.
Tekst av Søren Gangfløt
Lagt ut: 09. August 2005 - 00:40

FFK 2 møtte i kveld Greåker på Moa-banen og det skulle vise seg å bli en ganske enkel affære for de rød-hvite guttæne. Allerede før ti minutter var spilt så var Michael ”Mikke” Røn frampå å sendte FFK i ledelsen. Tarik spilte Røn fri på et gjennomløp og Røn avsluttet kaldt i det lengste hjørnet. Kampen stod litt og vippet etter dette, men det var hele tiden Fredrikstad som hadde et visst trøkk på vertene og etter hvert ga det uttelling. Røn la på til 2 – 0, kort tid etter dro Martin Wiig seg fint fri på venstre siden, satte fart mot mål og avsluttet flott i det lengste hjørnet, 3 – 0. Mot slutten av omgangen satte Røn inn sin tredje scoring for dagen når han var våkent frampå i feltet og banket ballen opp i nettaket, 4 – 0. Røn var veldig positiv, gikk på mange løp og var en stadig trussel for Greåker forsvaret. Men han måtte gi seg ved pause med en lyskeskade...

Andre omgang startet friskt, FFK hadde tydeligvis bestemt seg for å fullføre med stil selvom kampen i realiteten var avgjort. Allerede etter et par minutter satte Tarik Eloynoussi inn en frekk scoring fra omtrent død vinkel. Greåker keeper Emil Waters forventet et innlegg, det oppfattet trolig Tarik og satte ballen hardt langs bakken på nærmeste stolpe, 5 – 0. FFK fortsatte å spille fin offensiv fotball, men slet med å få uttelling på sjansene sine. Omtrent midtveis i andre omgang kriget Tóth inn sin første scoring etter en retur fra keeper, 6 – 0. Kort tid etter kom innbytter Fredrik Lundblad fri på venstre kant, slo en nydelig pasning til Tóth som rundet en utrysende Emil Waters og satte ballen i åpent mål, fin scoring, 7 – 0. Helt mot slutten av kampen kom Lundblad igjen fri på venstre kant, Tóth løp i posisjon forann mål, men denne gangen gjorde Lundblad det selv og satte en kontant avslutning i mål på nærmeste stolpe, 8 – 0.

Greåker ble helt klart et nummer for små for et FFK-lag som spilte en god kamp. Spesielt gode var midtstopperne Jørgen Magnussen og 17 år gamle Agim Shabani, de hadde full kontroll på Greåker sine spisser og fremstod veldig solide. Fremover på banen bemerket Jose Garro, Tarik Elyonoussi, nevnte Røn og innbytter Lundblad seg positivt. Garro styrte midten meget godt og la dessuten ned en solid arbeidsinnsats. Tarik var svært bevegelig, til tider var han overalt, turde å utfordre og lyktes ganske ofte. Ellers hadde Blixt et offensivt raid hvor han dro en Zlatan-dragning mellom beina på Greåkers forvirrede høyreback, det var nesten verdt inngangsbilletten alene. ”Der bomber”, Mihály Tóth, hadde ingen spesielt god kamp, men han viste lovende goalgetter-egenskaper og det ble to pinner på han i dag. Mot slutten av kampen dro Martin Wiig på seg et unødvendig gult kort når han ble svært hissig på en Greåker-forsvarer som hadde gitt han et dytt i ryggen.