FFK2 banket på gærne sia' ælva

Østsiden - FFK2 3-1 (1-0) Rekruttlaget var både fysisk og taktisk underlegne i dagens oppgjør mot våre naboer på andre siden av brua, og ble kontret i senk i en flau oppvisning.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 20. June 2005 - 22:18
FFK's lag (4-4-2):
Lund-Hansen - Blixt, Magnussen, Shabani, Jørgensen - F. Andersen, Garro, Dervishi, McDonald - Wiig, El Younoussi

Allerede i åpningsminuttet får vi en antydning til hva som er på gang. Østsiden ruller opp et angrep som ender med et hardt skudd fra 20 meter, over målet til Lund-Hansen.

Det skjedde ikke mye konstruktivt i første omgang, ihvertfall ikke fra de rød-hvite. Østsiden tar ledelsen på en overgang etter 20 minutter, da Kristian Bye blir spilt gjennom mellom FFK's stopperpar og setter ballen kontrollert forbi Lund-Hansen. 1-0

Denne omgangen skulle bli en oppvisning i passivt og også arrogant stopperspill, begge deler svært så mislykket. Driblinger bakfra fører sjelden noe godt med seg, og både Jørgen Magnussen og Agim Shabani dret seg ut, som det heter på godt norsk, opptil flere ganger.

I tillegg skulle man tro taktikken var lagt opp som NM i dårlige bakromsballer, tror noen hadde glemt å si at ballen må løftes OVER! forsvaret... Jeg overdriver ikke når jeg sier at det var flere titalls av disse forsøkene, og de 2-3 som lyktes klarte ikke passive angrepsspillere å utnytte.

Begge Costa Rica-gutta klarer å pådra seg gule kort for taklinger bakfra før pause, av en eller annen grunn var det bare FFK's stygge oppførsel det ble dømt på. Dommeren var regelrett svak, og han presterer også å overse at linjemannen vil ha et ord med han, selv etter høylytte påminnelser fra både spillere, ledere og publikum.

PAUSE

FFK gjør ett spillerbytte idet de kommer ut til andre omgang, Fredrik Lundblad erstatter en Fabian Andersen uten særlig kamptrening i bena, og McDonald skyves frem som spiss. Ett minutt senere hjelpes Blixt av banen etter en smell, han erstattes av Hans Martin Wehler, og FFK går over til 3-5-2 med Garro i en dyp rolle sentralt. Nevnte Wehler markerer seg tidlig med et gult kort for å hindre en overgang.

Timen er godt og vel passert da Østsidens hvitkledde kommer på en overgang mye lik den som ga det første målet. Forsvaret blir lurt, det samme gjør Alexander, dermed legger Stian Bendiksen, senere kåret til banens beste, på til 2-0

Snaue ti minutter senere stormer Alexander Michelsen Moe frem på høyrekanten, skjærer inn og dytter ballen i nettet bak Lund-Hansen, og ydmykelsen nærmer seg komplett. 3-0

FFK trykker på, men misbruker muligheter kampen gjennom. Ikke bare er det dårlige avslutninger, det er elendige fremspill, dårlig timing, alt går galt. Først med fem minutter igjen å spille får Tarik kranglet seg gjennom etter å ha driblet forbi 3 mann. Første skudd blokkeres, men returen lander i beina til nevnte Tarik som denne gangen er kald alene med keeper. 3-1

For å oppsummere kort; dette var grusomt dårlig, elendig, rævva. Guttane spiller helt feil type fotball i forhold til hva de møter, om det er bare de ute på banen som har lagt opp den taktikken vites ikke. Uansett, dette holder ikke. Østsiden er nå fem poeng bak med èn kamp mindre spilt, og kan nå true opprykket til FFK2 med godt spill fremover.

Neste kamp: Borgar (H) 30. juni