Rekruttlaget i jevn toppkamp

FFK2 - Fagerborg 3-2 (1-1) Rundens toppkamp i FFK's 3. divisjonsavdeling ble en jevn affære, som kunne vippet begge veier på slutten. Heldigvis viser til slutt de som aspirerer til plasser på Tippeligalaget at de faktisk har større kvaliteter enn de fleste andre i 3. divisjon. Kampen ble forøvrig spilt i Trondalen, da Stadion-matta trenger hvile.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 13. June 2005 - 21:31
FFK stilte følgende 11 fra start (4-4-2):

Lund-Hansen - Czwartek (c), J. Magnussen, Trondsen, T. Jørgensen - Wiig, Petersen, Garro, Lundblad - Hornseth, El Younoussi

Dagens hoveddommer er en mann jeg ikke klarer å glemme som klønete linjemann i bortekampen mot Sprint/Jeløy for noen år siden i 2. divisjon. Han klarte seg forøvrig greit i denne matchen.

Det tar nesten tolv minutter før FFK klarer å skape noe som helst, men da blir det også en stor sjanse. Christian Petersen sto på gjennom hele kampen, og i denne situasjonen dribler han seg forbi tre Fagerborg-spillere langsmed 16-meterstreken til bortelaget før han triller ballen til Fredrik Lundblad, som drar til med yttersiden av vrista og ballen skrur flott rundt keeper inn i lengste hjørne. 1-0

I en sjansefattig førsteomgang er det Fagerborg som skaper en stor mulighet etter en halvtimes spill, da de lurer offside-fella til hjemmelaget og sender en av sine alene med Alexander. Kaldt og rolig setter bortelagets spiller ballen forbi vår sisteskanse, og utligner til 1-1

Etter dette bruker ikke FFK lang tid på å skape en ny skuddmulighet for Fredrik Lundblad, som får ballen etter en opprulling fra høyre omtrent på samme sted som han hadde scoret tidligere, men denne gangen treffer det harde skuddet keeper og Fagerborg-forsvaret får klarert. I den påfølgende overgangen fra bortelaget takler Tarik tøft, men rent, og dommeren tar fløyta til munnen uten grunn. Christian Petersen er ivrig og klarer å prate på seg et gult kort, forøvrig kampens eneste, til Ahlsen's store frustrasjon.

Mer skjedde ikke før pause, og da kunne FFK's lederpersonligheter ta en fortjent tur i kiosken. Tilstede var både Egil Olsen, Arve Mokkelbost og Harry Hansen i regnværet.

Andre omgang starter rolig fra begge lag, men idet timen passeres klarer bortelagets nylig innbyttede spiss å løpe fra FFK-forsvaret og komme alene med Lund-Hansen. Fagerborg-spilleren runder Alexander enkelt og banker ballen i det åpne målet. 1-2

Ikke lenge etter dette kommer bortelaget igjen, og setter ballen i stanga for åpent bur. Nær å avgjøre kampen nå!

Først når det gjenstår 20 minutter av kampen begynner FFK å kjøre for fullt, og da så det lukter svidd. Sjanse på sjanse rulles opp, mange av dem på vanvittig gode hjørnespark fra Lundblad's venstrefot, en fot som av merkelige grunner sjelden ble brukt under åpent spill. Det meste skjedde på høyresiden hvor Czwartek styrer spillet. Men idet det bare står igjen et kvarter å spille kommer venstreback Thomas Jørgensen på et glimrende initiativ, får ballen og slår et flott innlegg som finner Martin Wiig. Han knuser rett og slett inn headingen via en sjanseløs keeper, og får endelig uttelling. Martin hadde før dette brent et par store sjanser, det samme hadde Hornseth som vanlig gjort. 2-2

FFK fortsetter å kjøre med høyt tempo, og får nok en gang uttelling. Denne gang på enda en presist slått dødball fra Lundblad. Petersen har blitt felt ved kortlinja, på 16 meter, og Lundblad nærmest skyter et innlegg mot hodet til Hornseth på bakerste stolpe. Han gjør ingen feil, header via tverrligger og inn. 3-2

Rekruttlaget vinner igjen, og tar nå over initiativet i avdelingen. Opprykket bør sikres i år, og laget er på god vei. Neste kamp er et tøft bortemøte med Øssiæ, om en uke. Ta en tur da vel!