Seier uten festfotball

FFK2 - Kolbotn 4-1 Rekruttlaget stilte med et godt mannskap mot svakt plasserte Kolbotn, og måtte ikke svette altfor mye for å ta hjem 3 poeng.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 31. May 2005 - 00:04
Ahlsen er i farta på sidelinja

FFK stilte med følgende 11 fra start (4-4-2): Alexander Lund-Hansen - Czwartek, J. Magnussen, Agim Shabani, T. Jørgensen - Petersen, Røn, Koskela, MacDonald - Hornseth, El Younoussi

Til stor jubel og applaus fra Steinar Sørlie med venner gikk lagene på banen, en nydelig gressmatte Stadion har å by på. FFK tar avspark, og spiller "hjem" i første omgang. Og omgangen starter lovende. De rød-hvite går rett i angrep, og etter en opprulling fra høyre får Yherland MacDonald ballen fra Røn på hjørnet av 16 og kliner til med strak vrist. Et godt forsøk som stryker såvidt utenfor vinkelen til Kolbotn's burvokter.

Fredrikstad's første corner viser første tegn til at de blå's keeper er i det slepphendte hjørnet i dag, men ingen av hjemmelagets spillere klarer å utnytte dette denne gangen. I neste angrep skjærer Christian Petersen inn fra høyre, mellom to motspillere, og slår ut i feltet fra dødlinja. Keeperen klarer dessverre å nå ut først, og bokser til hjørnespark.

Det er mye FFK i starten, og når kvarteret rundes er Petersen på farta igjen. Han chipper ballen mot bakerste stolpe, der Tarik prøver seg på et slags brassespark, men sleiver ballen ut i feltet. Der venter Michael Røn, som drar til på direkten uten å treffe mål. Kolbotn går rett i angrep, og får en stor sjanse da spissen spilles gjennom alene med Alexander, men han kaster seg i beina på Kolbotn-spilleren og tar ballen i siste liten.

Dagens første scoring kommer etter 21 minutters spill. FFK får et hjørnespark etter at Kolbotn's keeper har måttet gi retur på et hardt skudd fra Hornseth, og en forsvarsspiller har sleivet klareringen over dødlinja. Keeper surrer det til, og etter mye om og men får Michael Røn tak i ballen og legger den sikkert bort i lengste hjørne. 1-0

Etter halvtimen får Christian Petersen to gode muligheter til å øke ledelsen. Først en cross fra en for dagen svært offensiv Czwartek, som han header såvidt over fra to meters hold i en duell på bakerste stolpe. Så et skudd fra 16 meter som er hardt, men ikke veldig godt plassert, så keeper får slått til hjørnespark.

Etter 34 minutter skulle Petersen få målet sitt, og han sto samtidig for dagens prestasjon. 4! kæll driblet han seg forbi inne i boksen, på ekte Zlatan-manèr, og dyttet ballen kaldt forbi keeper. 2-0

FFK rett i angrep igjen, og Tero Koskela vil ikke være noe dårligere enn Petersen. Leker seg forbi 3-4 blåkledde før han sender ballen ut til MacDonald i posisjon på venstresiden. Han finner Tarik i feltet som legger ned til Petersen. Hans knallharde skudd går dessverre utenfor.

Dagens beste lagspill kom rett før pause, da ballen gikk på ett og to touch helt fra Alexander og frem, innom 6-7 mann før Tarik finner Hornseth med en chip, hans volleyforsøk stryker stolpen.

Kommer ikke utenom å kommentere Yherland MacDonald's oppførsel i første omgang, makan til sutrekopp har jeg ikke sett på lenge. Tydelig en dårlig dag på jobb. Han fikk nok høre det i pausen, han skjerpet seg ihvertfall betydelig i andre omgang.

PAUSE: 2-0

I pausen har undertegnede flyttet seg ned ved benken til FFK, på offsidelinja som FFK skulle prøve å lure i 2. omgang, noe som skulle vise seg å bli interessant. Først da jeg etter fem minutter av omgangen hadde svært god utsikt til at Tarik ble dytta i feltet og burde hatt et straffespark, og så til en offsidesituasjon senere i omgangen. Etter "straffesituasjonen" prøver MacDonald seg på volley etter en fin crossball fra Koskela, men kliner ballen langt til side fra mål.

Det var det som skjedde det første kvarteret av omgangen, Ahlsen begynner å bli utålmodig og lei av den slække holdninga på banen, og prøver å få kaptein Czwartek til å dra opp tempoet.

Det første som skjer er at Kolbotn's spiller nummer 10 rundlurer Jørgen Magnussen, som hadde en svært ordinær kamp, og tvinger Lund-Hansen ut i full strekk for å slå til corner. FFK får en overgangsmulighet etter dette hjørnesparket, hvor Røn finner Koskela som prøver seg på en elegant lobb fra skrått hold, men får ikke høy nok bue på ballen slik at

keeper redder til corner. På denne kliner Petersen til fra 16 meter, treffer litt dårlig men ballen finner veien til Hornseth på èn meter, som bare flikker ballen inn i nettet. 3-0

Ikke lenge etter målet sitter denna kællen helt på linje med backlinja til Kolbotn, som blir lurt av et perfekt timet løp fra Hornseth. Dessverre blir også assistentdommeren lurt, for han vinker. Forferdelig synd, for her hadde Dag Frode klar vei til mål, og hadde startet løpet sitt helt nydelig. Ahlsen trodde også det var offside, men både undertegnede og til og med en tilreisende Kolbotn-patriot med videokamera fikk gitt Ahlsen beskjed om at avgjørelsen var feil.

Med kvarteret til full tid finner Røn Christian Petersen med en flott crossball, volleyskuddet smeller klokkerent i tverrliggeren. Returen lander ved Hornseth, men kommer fort på, og hans avslutning går til side for mål. I neste angrep får Røn en flott stikker av MacDonald, men avslutter rett på en utrusende målvakt ved straffemerket. Her burde Røn lagt på til fire. Dette var forøvrig det siste Yherland gjorde i denne matchen, han ble erstattet av Fredrik Lundblad med ti minutter igjen.

Det første som skjer etter byttet er at Kolbotn får en overgangsmulighet, og denne utnytter de til fulle. Deres raske midtbanespiller og kaptein med nummer 7 på ryggen kommer alene med Alexander, og fra 20 meter skrur han ballen rundt keeper og inn ved stolperota. 3-1

Dette var starten på 3-4 panikkfylte minutter i FFK-forsvaret, og Lund-Hansen måtte flere ganger ta frem det beste i seg for å holde ballen ute. Aner vi et comeback ala Liverpool?!

Neida, slik skulle det ikke gå. To minutter før full tid gjør Fredrik Lundblad en bra jobb idet han spiller gjennom Petersen, som ikke gjør noen feil alene med keeper. 4-1

Tarik viser at han er hurtig til beins!

Kampen ebber ut med at Tarik får en siste mulighet, men hans avslutning reddes fint av en utrusende målvakt. Dermed ender kampen med en solid FFK-seier, hvor en av de svetteste kanskje var Per Egil Ahlsen da han de siste minuttene nesten måtte jage Petersen av banen, for han var virkelig hissig utpå der. Det lukta svidd av taklingene, og det virket som det kunne renne over når som helst. Uansett, kampen forløp faktisk uten et eneste gult kort, og var heller aldri stygg.