Husk meg
Brukernavn
Passord

Målkalas i møkkavær

(FFK2 - Årvoll 6-0) Rundt 20 frosne sjeler oppunder taket på sittetribunen fikk se et lekent FFK2 i spillehumør til tross for regn og kald vind. Matta er bra på Stadion, og det fikk de utnytta til fulle.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 20. May 2005 - 23:45
FFK 2 stilte i dag med følgende 11 fra start (4-4-2):

Alex Lund Hansen - Czwartek, Jørgen Magnussen, Garro, Thomas Jørgensen - Wiig, Røn, Koskela, MacDonald - El Younossi, Hornseth

Fra sidelinja fikk Drillo og Ahlsen se Årvoll skape den første sjansen i kampen, en fin stikker gjennom til spissen som avslutter til høyre for Lund Hansen's venstre stolpe. God mulighet for gjestene, de skulle ikke få for mange av disse utover kvelden...

FFK prøver seg på en frisparkvariant etter 5 minutter, MacDonald er den som avslutter, men forsøket blir blokkert før det når frem til mål. Røn og MacDonald har noen fine kombinasjoner nå.

MacDonald er i det hele tatt livlig på sin venstre kant stort sett konstant, kombinerer med Tarik og får skutt, keeper redder. Like etter er Yherland gjennom, men han og Tarik løper i veien for hverandre, og da sistnevnte kommer fra offside spoleres en kjempemulighet etter 20 minutter.

Men like etter kommer et flott angrep. Hornseth sender i vei en stikker på innsiden av Årvoll's høyreback, MacDonald løper enkelt fra backen mot dødlinja og hører Røn som roper på bakerste. Det presise innlegget stupheades flott inn i hjørnet av Røn, og FFK tar ledelsen 1-0.

Skjer ikke mye rett etter målet, halvtimen nærmer seg da Garro pådrar seg et gult kort for en takling bakfra som stopper en overgangsmulighet for Årvoll. Bra dømt av en dommer som hadde en enkel dag på jobben, og gjorde ting riktig hele veien. Det må nevnes at på dette nivået funker Garro bra som midtstopper, han er flink til å lese spillet og er bra i lufta (!).

Halvtimen er passert da Hornseth slår en ny krempasning, denne går mellom stopper og back og finner Yherland MacDonald, som elegant chipper en utrusende keeper fra 16 meter. Ballen lander midt i det tomme målet, 2-0 til FFK2.

Trygg ledelse? Vel...Årvoll går rett i angrep, og spissen deres kommer helt alene med Lund Hansen nok en gang. Kanskje var det at en av hans egne skrek "ALENE!" av full hals som gjorde det, missen var ihvertfall grov da han klinte ballen langt over fra 8 meters hold. Her har FFK2 flaks...virker kjent!

Litt mer skulle skje før en pause og litt varme i kroppen. Hornseth snapper opp et usedvanlig svakt utspill fra Årvoll's burvokter 10 meter inne på deres halvdel, og spiller fint ut til MacDonald som nå befinner seg på høyresiden. Han stormer inn i feltet, drar av backen 2! ganger før han slår hardt langs bakken inn foran mål. Tarik er der, men avslutningen fra svært kort hold går rett i keeper.

Dagens venstreback, unge Thomas Jørgensen, blir taklet stygt av Årvolls spiller nummer 22, som får gult kort for denne. Kommer inn med to sett knotter rett i leggskinna...

Omgangen renner ut med at Yherland stikker på et soloraid fra midtbanen, som ender med et håpløst skudd. Her kom de 4 mot 4, burde nok valgt en annen løsning. Uansett, bra gjennomført omgang av Yherland og FFK2, can't wait for the rest!

PAUSE 2-0

Andre omgang tas fatt på uten noen bytter på noen av lagene, men Martin Wiig ligger tydelig høyere i banen og skal sørge for mer trykk mot Årvoll's bakre firer. Hornseth er frempå et par ganger, og en kaotisk situasjon hvor Dag Frode og Wiig skyter rett i keeper begge to følges opp av at Røn banker ballen til side for stolpen. Store muligheter. Like etter dette stikker Hornseth en ball gjennom til Wiig, nok en gang mellom høyreback og stopper (3. mål på rad...), og Martin er iskald og plasserer ballen til høyre for en noe merkelig plassert keeper. 3-0.

Ti minutter inn i andre omgang felles Tarik stygt bakfra av Årvoll's spiller nummer 18, som pådrar seg kampens tredje gule kort. Sett bort fra kortene har kampen på ingen måte vært stygg. På det påfølgende frisparket får Martin Wiig avsluttet igjen, men denne gangen redder Årvoll's burvokter fra spissen.

Czwartek spiller en bra kamp, og spiller gjennom Hornseth flott etter en times spill. Spissen som har lite tillit hos årets trenerteam avslutter elendig til side for mål på en kjempesjanse. Et verbalt utbrudd fra spissen bekrefter at han nok burde satt inn FFK2's fjerde.

Venstreback Thomas Jørgensen leser spillet bra, og bryter en pasning opp høyresiden til Årvoll før han fosser frem, spiller en vegg med MacDonald og spiller frem Yherland til et skudd, men ballen går på tvers av mål fra kort hold og ut over dødlinja. Dette skulle bli det siste Yherland gjør denne kvelden, men en bra forestilling totalt sett av unggutten fra Costa Rica. Inn for MacDonald kommer Fredrik Lundblad etter 68 minutter, og tar hans plass på venstresiden av midtbanen.

Lundblad er ikke innblandet, men like etter han kommer inn scorer Hornseth endelig sitt første for kvelden. Ballen spretter riktig rett foran han etter litt klabb og babb i feltet, og et kontant skudd ender nede i hjørnet. 4-0.

FFK2 kjører kampen skikkelig nå, og Koskela finner Tarik ned langs høyre krittlinje. Tarik tar igjen pasningen helt ved dødlinja og slår 45 med en gang, der venter Wiig som sender ballen rett på utsiden av stanga med støvelen.

79 minutter gått, dobbeltbytte FFK2. Michael Røn og Thomas Jørgensen takker for seg, Agim Shabani og Mergim Darvishi entrer banen. Shabani tar plass som stopper, og anvendelige Jørgen Magnussen skyves ut som venstreback.

Byttet etterfølges av et perfekt innlegg fra Czwartek, som var opp og ned høyresiden hele kvelden. Ballen treffer panna til Martin Wiig, het på grøten i kveld, men avslutningen går på feil side av stolpen nok en gang. Czwartek holder seg fremme, og etter litt kaos i feltet får han ballen servert perfekt for en volley, men står litt skrått. Skuddet er bra, det reddes på streken av en utespiller. Vi har vel ikke sett PAC score siden cupen for to år siden?

Det skjer bare to ting til i matchen, men disse er verdt å ta med. 86', stikker fra Wiig til Hornseth, han runder keeper enkelt, 5-0.

90' Wiig legger inn fra kanten, Hornseth setter bredsiden til og ballen fyker inn i nærmeste hjørne. 6-0.

SLUTT 6-0

FFK2 gjennomfører en flott match, masse spill langs bakken, tekniske finesser og flotte kombinasjoner. God bevegelse, gode pasninger. Yherland MacDonald legger inn sin beste søknad for året når troppen til Tromsø skal tas ut, og ikke minst; Jørgen Magnussen spiller med enorm autoritet og trygghet som midtstopper. Et kjempetalent, som vokser for hver uke. Bra tempo, bra fysikk, bra teknikk, leser spillet bra og er kald èn mot èn. Vidar Martinsen koster masse penger, Jørgen Magnussen har vi allerede. Jeg sier ikke mer...

Ellers svært positivt av Røn, Koskela, Wiig, PAC og absolutt godkjent av Garro som midtstopper. Man kommer heller ikke unna at Hornseth står igjen med 3 målgivende og 3 mål. Likevel...jeg tror han er et stykke unna troppen til Egil Roger.

Neste kamp: Grorud (B) 25. mai

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340