Husk meg
Brukernavn
Passord

Før VIF – FFK

Da er det endelig duket for årets borteoppgjør! Kampen nærmer seg og Ullevaal ser ut til å bli utsolgt. Med over 6000 tilreisende FFK-supportere, så kan det ikke bli noe annet enn en fest!
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 16. May 2005 - 12:41
Vif.no har intervjuet Geir Bakke før kampen mot Fredrikstad:

- Kan du fortelle litt om Fredrikstad?

- Vi møter ikke Fredrikstad, vi møter Egil "Drillo" Olsen.

- Hva mener du med det?

- Fredrikstad har alltid har vært et lag som spiller teknisk, lekende, fin og artig fotball. Med Drillo er det litt annerledes. Vi vet nogenlunde hva vi møter, sannsynligvis et lag i 4-5-1 som vil legge midtbanen sin 15-20 meter inn på egen banehalvdel, og som vil komme som et uvær på kontringer, før de løper rett hjem igjen. Samtidig er de gode på dødballer, og flinke til å ri på ledelser. Det blir viktig at vi scorer først.

- De kan ikke overraske ved å gå ut annerledes?

- Det kan jo selvfølgelig skje at de vil gå på banen for å sjokke oss, men jeg tror ikke det.

- Hvordan skal vi slå Fredrikstad?

- Utfordringen blir å holde høyt temp, både i beina og med ballen. Vi skal ikke skryte av å ha spilt veldig pent selv så langt i år, men vi ønsker å ha ballen ned på bakken, og spille den raskt. Men, ligger Fredrikstad for dypt, må vi også gå i krigen, og sannsynligvis slå litt langt for å bryte igjennom. Spiller vi etter bakken da, blir vi fort straffet hardt.

- Effektiviteten igjen viktig?

- Alltid. Men, spesielt mot lag som Fredrikstad kan det fort bli få sjanser, begge veier. Vi må bare sørge for at vi skaper større sjanser enn de og at vi scorer på våre. Folk må gjerne telle sjanser, men hvis vi hindrer de til å skyte fra 25 meter og rett på Arni, samtidig som vi gjør en bedre jobb foran mål, så skal vi kunne vinne denne kampen.

- Noe annet som er viktig?

- Vi må holde konsentrasjonen oppe hele veien, og ikke bli redde. Vi skal vinne andreballer, bryte angrep og klinke til framover. Vi må ikke frykte at ting skal gå galt, for vi er nå i en posisjon der vi ikke kan tenke konsekvenser. Det bør være utløsende, vi skal nyte å være på banen, med et fullsatt Ullevaal og med Klanen i sinnsyk stemning i ryggen. Gutta må ville vise seg fram mest mulig, leve i nuet. Det er kamper som disse vi lever av.

Fredrikstad sin tropp

Alexander Lund Hansen, Steiner Sørlie, Pål Andrè Czwartek, Lars Blixt, Trond Erik Bertelsen, Bora Zivkovic, Roger Helland, Christian Peters, Dagfinn Enerly, Tero Koskela, Simen Brenne, Roger Risholt, Hans Erik Ramberg, Øyvind Hoås, Brian West, Jørgen Magnussen, Martin Wiig, Michael Røn og Markus Ringberg.

Geir Bakke har nok rett i mange av sine antagelser. FFKsupporter.net tror at FFK sannsynligvis går ut i 4-5-1 med følgende elleve på banen:

Steinar Sørlie
Lars Blixt, Bora Zivkovic, Roger Helland, Trond Erik Bertelsen
Dagfinn Enerly, Roger Risholt, Hans Erik Ramberg, Simen Brenne, Øyvind Hoås
Markus Ringberg

Det eneste usikkerhetsmomentet er Brian West. Kommer han til å starte kampen? Eller kommer han til å komme inn ved pause? Starter Brian West, blir nok en av de tre sentralt på midtbanen satt på benken, trolig Hans Erik Ramberg. En ting er i alle fall sikkert: Det er deilig å ha så å si alle spillerne klare til kamp. Kun langtidsskadede Raio Piiroja og evig uheldige Tor Trondsen er uaktuelle for dagens kamp. Kristien Viikmae, satt ut av frostskade - av alle ting, er også uaktuell for dagens kamp.

Vålerenga sin tropp

VIF er faktisk hakket heldigere enn FFK og har per dags dato en skadefri tropp:

Arni Gautur Arason, Øyvind Bolthof, Amund Skiri, David Brocken, Thomas Holm, André Muri, Freddy dos Santos, Daniel Fredheim Holm, Ardian Gashi, Stefan Ishizaki, Morten Berre, Bernt Hulsker, Steffen Iversen, Ragnar Klavan, Christian Grindheim, Tom Henning Hovi, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler.

FFKsupporter.net tror at VIF stiller med følgende på banen i 4-4-1-1:

Arni Gautur Arason
David Brocken, Kjetil Wæhler, Ronny Johnsen, Tom Henning Hovi
Morten Berre, Thomas Holm, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm
Steffen Iversen. Bernt Hulsker

Publikumsfavoritten Stefan Ishizaki skal ha slitt med sykdom den senere tiden, men skulle han være frisk nok, spiller han trolig i stedet for Fredheim Holm. Amund Skiri kan fort komme inn på midtbanen og benke Thomas Holm, mens Freddy Dos Santos kanskje tar høyrebacken?

Statistikk rundt VIF-FFK

Vårt første seriemøte mot Vålerenga var i Seriefinalen 1949. Kampen ble spilt på Bislett og vi vant 3-1. Returoppgjøret 5 dager senere gikk også vår vei med 3-0, og FFK ble seriemestere for 3 gang. Vår største seier i seriekamp mot Enga er 4-0 og den kom 14.oktober 1956. Vi har forøvrig også slått Vålerenga 6-0 i en cupkamp, nærmere bestemt i 3.runde 5.september 1926.

Det var den lystige siden av historien mot VIF. Som man kan se av statistikken nedenfor, så har vi vunnet nå og da vi også, men men et gigantisk skår i gleden; De 4 siste serieoppgjørene mot Vålerenga på bortebane har for vår del endt målløst. Vi har ikke scoret på Vålerenga i seriekamp i Oslo siden 2.september 1981. Vår siste seier på bortebane mot VIF skjedde 4.juni 1975, da vi vant 3-1. De siste tre oppgjørene mot Vålerenga på eget gress har for øvrig endt 1-0, 2-0 og 3-0. Fortsetter den trenden, så taper vi altså 4-0 i kveld. Det synes vi det er på tide å gjøre noe med!

Statistikk Vålerenga-FFK:

Bortekamper i serien på øverste nivå:
17 kamper, 5 seire, 5 uavgjort, 7 tap, 26-33 i målforskjell

Totale seriekamper (inkl. seriefinale og nivå 2):
38 kamper, 12 seire, 11 uavgjort, 15 tap, 60-71 i målforskjell

Relativt jevnt statistisk sett, men VIF har hatt ett godt grep rundt FFK de siste årene.

Det er på tide å snu trenden!

{Statistisk kilde; Han hei-hei-hei-hei-heier på EXPERT: Tor-Arne GJERMUNDSEN!)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340