Husk meg
Brukernavn
Passord

Før FFK-Brann

Byen e Bergen og laget e Brann. Sikkert ålreit det, men: Ut ved Glomma er et vakkert sted - Fredrikstad er navnet alle vet! I dag er det duket for et av sesongens meste fargerike oppgjør. Mandagskamp gjør sitt til at det trolig blir få tilreisende fra Bergen, men det er kanskje like greit. Det kunne fort blitt en lang tur hjem…
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 09. May 2005 - 13:08
http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/images/sffk.gifFredrikstad har startet sesongen godt og høstet inn poeng over all forventing. Laget er kun to straffemiss unna full pott etter fire serierunder, men man sier at flaks og uflaks jevner seg ut over en hel sesong. For Fredrikstad sin del har det jevnet seg ut etter bare fem spilte seriekamper. Selv den mest subjektive supporter må innrømme at fire poeng etter bortekampene mot Rosenborg og Ham-Kam var et ”noe” heldig utfall.

For å ta det mest positive først, så kan vi jo fokusere på at fjorårets akilleshæl ser ut til å ha gjennomgått en operasjon eller to. Forsvaret er bunnsolid. Borivoje "Bora" Zivkovic forsetter å storspille som den myndige stopperen han er, og uansett hvem som spiller ved hans side, så ser det ut til å fungere greit. På venstrebacken har Trond Erik Bertelsen taklet overgangen til Tippeligaen godt, og retter opp eventuelle plasseringsproblemer med sin hurtighet. På høyrebacken har både Lars Blixt og Pål Andrè Czwartek vist at de kan gjøre en god jobb. Vi slipper inn lite mål, faktisk bare 0.8 mål per kamp. Meget bra!

Det som derimot ikke er fullt så lovende, er at flere av våre nøkkelspillere ser ut til å være ute av form. Roger Risholt, som alltid er best på våren, er knapt en skygge av seg selv, men viste lovende takter mot Ham-Kam. Simen Brenne avsluttet sesongen strålende i fjor, men har enda ikke kommet seg opp på samme nivå. Dagfinn Enerly knasker tabletter til den store gullmedaljen, men ikke engang moderne, lovlig, medisinsk doping er nok til å lege hans vonde lyske. Venstrekanten er et stort spørsmålstegn i seg selv, men her er det nykommeren Øyvind Hoås som har kommet best fra det hittil. Også han sliter med skader. Det er nok liten tvil om at midtbanen byr på hodebry for Egil Roger ”Drillo” Olsen. Det har nemlig ikke fungert optimalt hittil.

Når det gjelder angrepet, så har vi vel egentlig ikke noe å velge på. Markus Ringberg har enda ikke scoret i årets sesong, men er likevel selvskreven på topp. Vi venter fortsatt på ketchup-effekten, Markus! Ved hans side blir det enten det o’store tomrom (om FFK spiller 4-5-1), eller vår estiske nyervervelse Kristen Viikmäe. Vår lynhurtige spiss, Brian West, er fortsatt ute med skade og er uaktuell mot Brann.

Med tre midtstoppere ute (og Aalesund ville søke dispensasjon etter to skader, ha!), ser det ut som om Lars Blixt trer inn i midten sammen med Bora Zivkovic. Undertegnende hadde helst sett Christian Petersen i midtforsvaret og Larst Blixt på høyrebacken, men det er Drillo som bestemmer. Hvis Dagfinn Enerly og Øyvind Hoås har leget sine skader nok til å kunne spille, starter FFK trolig med følgende lag i 4-4-2:

Steinar Sørlie
Pål André Czwartek, Lars Blixt, Bora Zivkovic, Trond Erik Bertelsen
Dagfinn Enerly, Roger Risholt, Simen Brenne, Øyvind Hoås
Markus Ringberg, Kristen Viikmäe.

Velger FFK å gå ut i 4-5-1, går trolig Hans-Erik Ramberg inn for Kristen Viikmäe.

Benken blir da:
Alexander Lund Hansen, Christian Petersen, Tero Koskela, Hans Erik Ramberg, Martin Wiig, Michael Røn og Tarik Elyounoussi.

Sistnevnte er juniorspiller, men har imponert veldig for juniorlaget og FFK2 i 3. divisjon. Unggutten er bare 17 år, men etter hattrick i den forrige FFK2-kampen, blir han nå belønnet med en plass i 18-mannstroppen mot Brann. En meget spennende offensiv spiller med aldersbestemte landskamper.

La oss håpe innsatsen, fighterviljen, pasningspillet og de generelle ferdighetene er vesentlig bedre i dag enn under kampen mot Ham-Kam. Hvis ikke, går FFK på årets først smell.

Braaaaaaaaaann

http://www.vg.no/vg/sport/fotball/elfot96/sbrann.gifDen regjerende norgesmesteren gjester ærverdige Fredrikstad Stadion med håp om å rette opp noe av det hanglende inntrykket fra starten av årets sesong. Bergenserne har ropt om gull og grønne skoger, den beste stallen i klubbens historie og drømmer om å beholde Raymond Kvisvik ut kontraktstiden, men foreløpig ser det ikke ut som om noe av dette stemmer.

Landslagskapteinen Martin Andresen ble sett på som årets storfisk, men har enda ikke innfridd forventingene. En skadeforfulgt sesongoppkjøring må selvfølgelig ta noe av skylden, men Bergenserne forventer mye mer. Raymond Kvisvik virker også uinspirert og lite involvert i spillet hittil, så la oss håpe den trenden fortsetter i kveld. En solid, kreativ høyrekant har vært mangelvare i Bergen noen år og problemene ser ut til å fortsette. Publikumsfavoritten Charlie Miller fikk tillit i den forrige kampen mot Bodø/Glimt, og starter trolig også denne kampen. Den østerrikske midtbanemannen Paul Scharner, som nylig ble far for andre gang, har derimot storspilt og vist seg som en verdifull spiller for Brann. De dype løpene hans må stoppes!

Superspissparet på topp, Robbie Winters og Bengt Sæternes, har slitt med effektiviteten og bommet på flere gigantiske sjanser de normalt ville ha smelt i nettaket. Skuddføttene er fortsatt litt rustne og vi håper i det lengste at de ikke har blitt fininnstilt til dagens oppgjør, da Brann trolig har et spisspar blant det ypperste som Tippeligaen har å tilby.

Bakover på banen har Brann store problemer for tiden, og da spesielt mot hurtige spisser og kontringssterke lag. Den opphausede midtstopperen Ragnvald Soma har åpnet sesongen svakt, men Brann har ingen reelle midtstopperalternativer. De fleste sjansene har blitt skapt på Branns venstreside, og det evige backtalentet Erlend Hanstveit har ikke hatt en god sesong så langt. Hanstveit er god fremover på banen som vingback, men svakere defensivt og ikke spesielt rask. På høyreback finner vi kaptein Cato Guntveit, som trolig er bedre på midtbanen, men gjør en grei jobb i forsvaret. Ved Soma sin side finner vi Olafur Örn Bjarnason. Islendingen ble tidligere utpekt som Branns svakeste ledd (ved siden av manglende høyreback og høyrekant), men Bjarnason har kanskje spilt bedre enn sin midtstoppermakker så langt i år…?

Alt i alt et godt lag på papiret, men med noen mangler her og der. En ting er i alle fall sikkert: Brann er revansjelystne etter 3-2-tapet mot Bodø/Glimt på Kristi Himmelfartsdag. Vi må hele 234 dager tilbake i tid for å finne Brann siste tap på hjemmebane.

FFKsupporter.net tipper at Brann stiller med uforandret mannskap i 4-4-2:

Håkon Opdal
Cato Guntveit - Olafur Örn Bjarnason – Ragnvald Soma – Erlend Hanstveit
Charlie Miller – Paul Scharner – Martin Andresen – Raymond Kvisvik
Robbie Winters – Bengt Sæternes

Litt statistikk rundt FFK-Brann:

Statistikken ser ut til å holde veldig bra etter forrige kamp, hvor det statistisk var veldig jevnt totalt sett. Resultatet ble nemlig også jevnt på Hamar. Nå er det ny kamp og vi håper at det blir som statistikken sier denne gangen også. FFK tar i mot SK Brann for 18. gang i seriesammenheng på Fredrikstad Stadion. Alle oppgjørene har vært i toppdivisjonen.

Første gang vi møtte SK Brann hjemme var 10.juni 1951 i Hovedserien. FFK vant den gang 4-0. Siden har det gått veldig bra mot Brann på stadion, men den definitivt artigste kampen må ha vært året etter da vi feide Brann av banen på bergensk gress med hele 8-1.

Statistikk FFK-Brann:

Hjemmekamper:
17 kamper, 10 seire, 5 uavgjort, 2 tap, 40-17 i målforskjell.

Totalt alle kamper:
35 kamper, 17 seire, 10 uavgjort, 8 tap, 73-49 i målforskjell.
(innbefattet også Seriefinalen 1952, vi vant 2-1)

Statistikk sett skal vi vinne denne kampen 2-1.

Vi håper på en like fartsfylt, underholdende og innholdsrik kamp som mot Brann på stadion i fjor - inkludert samme lag som vinner!

Møt opp!

(Kilde og statistikkdamenes elysum: Tor-Arne Gjermundsen!)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340