Lisleby for svake for ungt FFK2

(FFK2-Lisleby 4-1) Et ungt FFK2 med noen Tippeligaspillere og resten juniorer tok imot Lisleby på et fuktig og raskt kunstgress på Merkur i kveld. Det var jevnt lenge, men de rød-hvite tok hjem 3 fortjente poeng til slutt.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 02. May 2005 - 21:49
Kampen startet med dommer og èn linjedommer, noe som skulle by på problemer ut i omgangen, så en FFK-junior fikk oppgaven med å vifte med armene langs den ene krittlinja.

FFK2 stilte følgende 11 til start (4-4-2):

Lasse Staw - Pål Andrè Czwartek, Agim Shabani, Tor Trondsen, Niklas Bergersen - Christian Petersen, Mikael Røn, Jørgen Magnussen, Yherland MacDonald - Dag Frode Hornseth, Tarik El Younossi

Det første kvarteret går rolig forbi, Tarik og Yherland får løsna hvert sitt skudd uten at det byr på problemer for Lisleby's burvokter.

Lisleby får sine første sjanser etter drøye 15, en trippelsjanse som til slutt blir avklart, etter at FFK2's unge venstreback har fått litt trøbbel på sin side under en overgang. Niklas Bergersen spilte seg opp utover omgangen, men fikk bare 45 minutter i dag.

Før 20 minutter passeres er Tarik på tur gjennom, han får en stikker og er alene med keeper, men linjedommeren har vært oppe med flagget. Tvilsomt at dette er riktig, men dømt er dømt. Like etter får FFK2 et hjørnespark, der Peters får gå opp ganske alene, men headingen går klart over mål.

Idet halvtimen passeres i en ganske sjansefattig omgang så langt, går Christian Petersen på et løp opp høyresiden, skjærer inn i boksen og slår hardt inn langs bakken. En av de gul-grønne stopperne kaster seg for å blokkere, men styrer istedet ballen forbi egen keeper og i nettet. 1-0

Like etter målet fører en kjempemiss av Niklas Bergersen til at Simen Brenne får fyrt av en kanon, men skuddet går over. Så følger noen hendelsesrike minutter, som åpner med en noe artistisk volley fra MacDonald, resultatløs. Like etter blir Tarik igjen vinka av for offside, nok en gang hårfint, i beste fall.

Så kommer dagens skudd, signert Morten Simensen. Han kliner til, og ballen stiger opp i lengste hjørne...vakkert. Hvorfor gjorde du ikke sånn mer i FFK, Morten?! 1-1

Anders Holberg, som var i FFK i fjor, spilte fra start for Lisleby, men måtte gi seg etter 40 minutter, uvisst av hvilken grunn. Noen minutter senere klarer Christian Petersen å prate på seg gult kort, det virker som han har sagt noen velvalgte ord til assistentdommeren.

Omgangen er i ferd med å renne ut da Tarik får et par sjanser etter forsvarsfeil, men får ikke noe ut av dem. Idet dommeren vurderer å blåse for pause, får FFK2 et klart frispark på hjørnet av 16, som tas kort, hvorpå Røn faller lett og det blir nok et frispark, denne gangen på 17 meter, litt til venstre for midten. Christian Petersen skyter over på dette, men dommeren mener han tar det for tidlig og gir de rød-hvite en ny sjanse. Dermed skyter Czwartek gjennom muren i nærmeste hjørne, og FFK2 leder igjen. 2-1

PAUSE

Før 2. omgang blåses igang gjør FFK2 to bytter. Fabian Andersen går inn for Christian Petersen på høyrekant, og Josè Garro erstatter Niklas Bergersen. Jørgen Magnussen går dermed ned på venstreback.

Det går 13 minutter før det skjer noe som helst, men da slår Jørgen Magnussen en fin stikker til Hornseth som løper side om side med Tarik, og velger å avslutte selv. Ballen går til side for keeper, 3-1

Noen minutter senere går Røn på et flott løp, Hornseth slipper en pasning forbi til han, innlegget finner Garro som skyter over.

Nærmer seg halvtimen, og Fabian Andersen kombinerer fint med Tarik, men de får bare en corner ut av innsatsen. MacDonald byttes nå ut til fordel for Mergim Darvishi, som går rett inn på Yherland's plass på venstresiden.

Etter drøye 40 blir en Lisleby-spiller vinket av for offside til store protester, og avgjørelsen virker tvilsom. Staw hadde uansett full kontroll. Hornseth halter rundt på banen nå etter å ha fått en smell i en tøff duell.

3 minutter på overtid kommer Røn alene med keeper, og blir tilsynelatende felt idet han runder og skal putte. Dommeren blåser aldri. Men like etter kommer målet, Fabian Andersen er gjennom og lobber elegant over Lisleby's sisteskanse og fastsetter sluttresultatet til 4-1

Neste kamp: Greåker (H) 7/5

26/04/2024 22:15 | c8124340