Husk meg
Brukernavn
Passord

Før FFK - Odd Grenland

Søndag kl 18 tar FFK i mot Odd Grenland på Stadion. Etter den fantastiske seieren på Lerkendal, har FFK virkelig vind i seilene. Det ligger an til å bli utsolgt på Stadion, og det er lov å håpe på reprise fra i fjor da FFK slo Odd hele 3-0. Statistikken taler også sitt klare språk. Lagene har møtt hverandre 9 ganger på øverste nivå, og FFK har vunnet ALLE kampene!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 30. April 2005 - 22:42
Hvilke 11 mann Drillo har plukket ut til å stå på banen når vår "favorittdommer" Svein Erik Edvardsen blåser igang kampen vet vi ikke. Som den gode pokerspilleren Drillo er, vet han å holde kortene tett til brystet. Men vi som følger litt med, kan likevel se forbi Drillo sitt pokeransikt og spekulere i hvem som sannsynligvis kommer til å spille fra start.
http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/images/sffk.gif
På keeperplass er det ingen diskusjon. Steinar Sørlie har den siste uka kanskje vært Tippeligaens mest omtalte spiller og vokter selvfølgelig målet mot Odd. I midtforsvaret er Bora Zivkovic urokkelig, mens Roger Helland har blitt far (vi gratulerer) og tar plass ved siden av Bora (selv om Trondsen gjorde en fin innsats mot RBK). På backene blir det Trond Erik Bertelsen og Lars Blixt. Sistnevnte får sin Stadion-debut.

Mens forsvaret nærmest gir seg selv, har Drillo langt flere valgmuligheter på midtbanen. Fotballprofessoren har også varslet at det kan komme opptil flere endringer i denne lagdelen, både fordi konkurransen er tøff og fordi ting kanskje ikke har fungert optimalt til nå. Spørsmålet er også om det blir 4-4-2 eller 4-5-1. Én ting er hvert fall helt sikkert: Dagfinn Enerly tar plass på høyre side. På venstre spiller nok ganske sikkert Øyvind Hoås om han blir spilleklar. Men grunnet lite trening den siste tiden, tipper vi Drillo sparer sin nye yndling og plasserer ham på benken. Da er alt mye mer åpent, men Martin Wiig kan nok være et hett tips på denne plassen. Sentralt på midtbanen er Roger Risholt, Simen Brenne, Hans Erik Ramberg, Christian Petersen og Tero Koskela alle gode alternativer. De tre førstnevnte har spilt mest til nå, men de to sistnevnte har levert gode søknader gjennom godt spill på trening.

Rapportene sier også at Kristen Viikmae er på gang med svært oppløftende spill på trening, og kanskje åpner han på topp i tospann med Markus Ringberg?

Brian West er ikke med i troppen denne gang heller, men er kanskje klar mot Ham Kam torsdag. Ettersom Yherland McDonald også glimrer med sitt fravær, har ikke pokerspilleren Drillo noe ess i ermet. Sistnevnte gjorde jo at opptil flere Odd-spillere måtte gå svimle av banen i treningskampen lagene imellom før seriestart.

Hva med Odd?
http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/images/sodd.gifOdd Grenland... Laget er gjerne sett på som det mest kjedelige laget i Tippeligaen. Et trist lag uten medietekke og profiler. Men det er ikke helt sant lenger. Klubben gjorde et kupp i fjor da de hentet Oliver Occéan til klubben. Nå er han av Tippeligaens aller beste spisser. Import-avdelingen i Odd har fulgt opp med et nytt kupp i år: den kamerunske midtbanespilleren Somen. Han har storspilt hittil og kan fort bli Tippeligaens "nye Olofinjana". Vanskelige spillere å møte. Dessuten blir det ekstremt viktig for FFK å stoppe Christian Flindt Bjerg fra å komme i skuddposisjon. Dansken har trolig Tippeligaens beste skuddfot og vet å benytte seg av den. Frispark fra 25 meter og inn må unngås. Undertegnede har sett altfor mange fulltrefere fra Bjerg mot FFK, både for Odd i Tippeligaen og Odd 2 i 2. divisjon.

Viktig blir det også å finne ut av Odd sitt intrikate offensive mønster med raske pasninger langs bakken og dyrking av vingspill. Det blir viktig å komme fort opp i de hurige kantspillerne og ikke la de få legge presise baller inn mot spydspissen Occéan som er svært god i duellspillet.

Hittil i år har Odd imponert mer når det kommer til spill enn resultater. Laget har rett og slett fått ganske dårlig uttelling etter spill og sjanser. Spesielt husker vi ranet i Aalesund. Så selv om Odd "bare" har plukket 4 poeng mot våre 7, så betyr det 0 når kampen sparkes i gang.

Tidligere møter med Odd
Vår første hjemmekamp i serien mot Odd ble spilt 8. september 1929 i det som da het Østlandsligaen. Vi vant kampen 4-3 og siden har vi hatt godt tak på Skiens-laget. Når det gjelder kamper på øverste nivå (dvs. Tippeligaen, Hovedserien, 1. divisjon), har vi faktisk aldri tapt. Og en flott augustdag i 1961 (vet ikke om det regnet eller var sol) vant vi hele 10-0!

Hjemmestatistikk i toppserien:
9 kamper, 9 seire, 0 uavgjort, 0 tap, 37-9 i målforskjell

Totale kamper i serien (alle divisjoner):
36 kamper, 21 seire, 5 uavgjort, 10 tap, 94-61 i målforskjell

Totale møter (inkl. serie og cup):
44 kamper, 26 seire, 5 uavgjort, 13 tap, 119-77 i målforskjell

Som vi ser er dette nydelig statistikk, og det er vel ikke noe poeng å bryte den? Og vi glemmer fint statistikken om at lag som de siste årene har slått RBK, nesten hver gang taper den påfølgende kampen...

Tilsvarende oppgjør i fjor endte med seier 3-0 etter en mildt sagt merkelig fotballkamp. For faktisk ble vi nærmest rundspilt av et godt Odd-lag i en hel time. FFK spilte faktisk ikke god fotball før etter vi scoret vårt tredje mål i det 64. minutt! Alle våre tre mål kom for øvrig etter dødball. To straffespark av Roger Risholt og en kanon av et frispark fra Vebjørn Hagen sin venstreslegge. En scoring som fortsatt sitter på netthinnen (les vår artikkel fra kampen i fjor).

Men nå er det ny kamp, nye muligheter og forhåpentligvis nye tre poeng.

Vi gleder oss!


PS! Vår kilde når det kommer til statistikk er selvfølgelig Tor-Arne Gjermundsen!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340