Ujevne prestasjoner ga knapp seier

(Borgar-FFK2 3-4) Mot et Borgarlag som har vært gjennom to opprykk på to sesonger, ikke helt ukjent for oss Fredrikstadfolk, fikk de "nest beste" trøbbel mot Borgarkeeper Jarand Andreassen, som muligens var blitt inspirert av Steinar Tigergutt's bravader i barteland.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 26. April 2005 - 00:54
På papiret skulle FFK2 kunne leke seg til seier, men sånn går det sjelden, ihvertfall hvis det er innstillinga man har.

De rød-hvite stilte med følgende 11 håpefulle (4-4-2):

Alexander Lund Hansen - Pål Andrè Czwartek, Jørgen Magnussen, Christian Petersen, Thomas Jørgensen - Martin Wiig, Josè Garro, Tero Koskela, Yherland MacDonald - Dag Frode Hornseth, Kristen Viikmae

Et lag med minst 7 spillere som kjemper om en plass på et Tippeligalag burde kunne skremme vannet av et nyopprykket 3. divisjonslag som Borgar, men den gang ei. De gikk respektløst til verks, og etter fem minutters spill fikk en blåkledd spiller løsna et skudd som blir blokkert til corner. Denne får de avsluttet på, men høyt over.

Like etter går FFK2 i angrep, og Kristen Viikmae får skutt fra 20 meter. Enkelt for Borgars og banens bestemann, deres keeper.

Like før klokka passerer 10 fører dårlig kommunikasjon i de bakre rekker hos FFK2 til en halvsjanse for Borgar, men de klarer ikke å utnytte seg av den.

De neste 6-7 minuttene er sterkt preget av en Dag Frode Hornseth som tydelig har våkna litt. Først får han nesten tatt ned en flott cross fra Czwartek alene foran Borgar-målet. Rett etter misser han etter å ha blitt spilt gjennom av Viikmae, og i angrepet etter er han frempå igjen. Noe er på gang.

Og jammen, etter 18 minutter scorer Hornseth og FFK2 går opp i en fortjent ettmålsledelse. Bra scoring av spissen som ikke har all verdens tillit fra Drillo for tiden.

Drøyt halve omgangen spilt da Viikmae kommer til skudd, og Borgar's målvokter får slått til en corner, som ikke det blir noe ut av. Men i neste angrep blir MacDonald felt på 20-21 meter litt skrått utfor mål, etter å ha dratt en tunnel og noen fine finter på et par blåkledde. Christian Petersen sender i vei et bra forsøk mot mål, men skuddet skrur på utsiden av nærmeste vinkel.

Halvtimen passeres i en kamp hvor FFK2 sliter med å skape skikkelige målsjanser, og Borgar avslutter så fort de har mulighet til det. Først med et lobbforsøk mot Lund Hansen som rygger et par meter og holder enkelt, og så får de en dødball etter 35 minutter.

Borgars venstreback, Lars Brudalen, er ifølge en ivrig medtilskuer langs gjerdet på Borgarbanen hele 2.03 høy, og bruker det til sin fordel da han stiger suverent til værs og header inn utligningen på et godt slått hjørnespark.

Etter dette går det bare tre minutter før Borgar har fullført snuoperasjonen og leder 2-1. Scoring av Jostein Andersen etter nok en corner.

Heldigvis klarer en våken Martin Wiig, meget spillesugen ikveld, å utnytte et svakt mottak nær feltet til Borgar, og utligner tre minutter før dommeren blåser for pause. Fullt fortjent, men noe heldig akkurat her.

PAUSE - 2-2

FFK2 gjør et bytte til pause, Tarik El Younossi har varmet opp hele pausen og tar plassen til Kristen Viikmae på topp sammen med Hornseth.

MacDonald åpner andre omgang livlig. Innen minuttet har gått får han sjansen til å fyre et frispark med venstreslegga, men ballen fyker utenfor målet. Like etter har Borgar et hjørnespark som ikke fører til annet enn en overgangsmulighet for FFK2, denne ender med at Yherland fyrer av igjen, denne gangen på volley utenfor.

51 minutter spilt, og nå har Borgar et par minutter hvor de virkelig er farlig frempå. Først avsluttes det via Lund Hansen og i stolpen og ut, deretter har de en farlig heading rett over etter corner. Så oppstår det en situasjon hvor en FFK-spiller bruker øvre venstre del av brystet til å dempe en ball i boksen, hvorpå halve stadion skriker på straffe. Objektiv som jeg er så må jeg si at det var i verste fall "aktiv skulder", men...jeg sto 60 meter unna.

Idet vi passerer timen er Borgar's spillende trener Jon Thorvaldsen frempå med en fot og sender de blå opp i ledelsen 3-2, men gleden ble kortvarig.

Tarik blir spilt gjennom på et flott initiativ, og lurer enkelt Andreassen i Borgarmålet med en kald avslutning. Tarik var livlig etter han kom inn, og ville mye.

Andre omgang er halvveis da Alexander finner ut at han skal gjøre ting spennende, og prøver å redde sin egne dårlige touch fra å ende med innkast. Resultatet er et skudd fra Borgar på åpent mål, men det går heldigvis utenfor.

Med kvarteret igjen får Wiig og Hornseth hver sin sjanse til å sende de rød-hvite opp i ledelsen, men ingen av dem treffer godt nok.

Men med 10 minutter igjen sitter endelig vinnermålet. Martin Wiig vinner en duell i feltet etter hjørnespark fra MacDonald, og ballen går i en høy fin bue utagbart over Borgar's gode målvakt, og FFK2 tar på nytt en ettmålsledelse.

Kampen ebber ut med en sjanse for Christian Petersen, som header over målet etter et hjørnespark.

FFK2 vinner 4-3, på ingen måte overbevisende, men...nå er laget igang, og i år må de rykke opp for å få bedre matching for juniorer og A-lagsspillere sultne på matchtrening.

FFK2's beste idag: Martin Wiig. Han vil mye, og får til mye. Viser at han er en bra fotballspiller, til tider, og er best på et lag som presterer langt under pari.

Neste kamp: Lisleby (H) mandag 2. mai