Husk meg
Brukernavn
Passord

Preview: FFK - Haugesund

FFK tar søndag i mot Haugesund på Stadion. Etter forrige ukes bitre tap mot Raufoss, er trolig spillerne ekstra skjerpet og tente foran denne matchen. Forhåpentligvis slår det ut i nok en hjemmeseier - men sikre er vi ikke. Dette til tross for at det meste taler i favør for FFK i denne kampen; med en statistikk på hjemmebane som skriker seier og et Haugesund-lag som har startet sesongen med et tap og uavgjort. På en annen side har resultatene sålangt i årets 1. divisjon vist at vi ikke skal ta noe for gitt, her kan alt skje!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 26. April 2003 - 15:07
Haugesund vil sannsynligvis gå ut med en femmer bak, legge seg dypt og gjøre det vanskelig for FFK. I premieren hjemme mot Moss viste FKH seg som et kompakt lag defensivt og godt organsierte av Harald Aabrekk, men i bortekampen mot Skeid sprakk det. Aabrekk vil nok nødig la det skje igjen. Vi vet også godt at FFK ofte har problemer med lag som går ut veldig defensivt på stadion med nærmest alle mann bak ballen. Det er med andre ord viktig for FFK å være mer kreativ enn i de to foregående kampene. Kanskje bør man vinkle spillet mer ut på kantene? FFK har i de to første seriekampene nærmest mistet en dimensjon i det offensive spillet ved å la Bjørnar Johannessen og Håkan Söderstjerna bekle høyre- og venstre midtbane. Dette er to spillere som i utgangspunktet trives best sentralt og dermed gjerne søker inn mot midten. Stian Johnsen er neppe klar for 90 minutter ennå, men ettersom han er tatt med på benken i de foregående kampene må det hvertfall bety at han er god nok for å være med. Kanskje bør han få minst 45 min på venstrekanten mot Haugesund? Og kanskje bør Eggen gjøre plass for Welton Melo på høyresiden? Eller vil Welton muligens ta fra Lars Petter Hansen plassen på topp?

Men det store spørsmålet foran kampen er utvilsomt: Vil Tore Pedersen spille eller ikke? I skrivende stund er det fortsatt uklart om Tore P kommer til å stå over eller ikke, men rapporterne i går var ikke særlig oppløftende. Hva gjør Eggen dersom kapteinen må stå over? Kommer han til å trekke Roger Helland ned i midtforsvaret (som han gjorde etter at Tore P måtte ut i Raufoss-kampen) eller velger han å sette inn fremadstormende Jørgen Pettersen eller Lahai Fallay? Dersom han følger førstnevnte løsning, altså å sette Helland ned som midtstopper, vil det også frigjøre en plass på midtbanen - og faktisk vil det kunne gjøre at flere spillere havner i sine beste posisjoner. Roger Helland er i utgangspunktet best som midtstopper og der han har mest erfaring fra. Samtidig kan Helland ned i midtforsvaret åpne for Bjørnar Johannessen inn sentralt på midten sammen med Roger Risholt - en vellykket duo fra fjoråret. Dermed kan også Welton Melo få tillilt fra start på høyresiden, noe som kanskje kan resultere i mer vingspill? Baksiden med dette er selvsagt at midtbanen fort kan virke litt lett og offensiv idet man mister Helland som det defensive ankeret. Men i en hjemmekamp mot Haugesund er det kanskje lov å forsøke en litt mer offensiv utgangsposisjon? Alternativt kan Eggen sette inn Fallay eller Pettersen som partne til Trondsen, og la midtbanen forbli uendret. Vi stoler selvsagt på at Knut Torbjørn Eggen sitter inne med den beste løsningen. Og kanskje slipper han å finne en ny makker til Trondsen? For vi håper alle at Tore P snart kan ta på seg den rød-hvite drakta igjen!

Hva med keeperplassen? Steinar Sørlie har fått mye kritikk etter sine to første kamper, og mange vil heller se Rino Hansen tilbake mellom stengene. Eggen tviholder også på utsagnet sitt om at han ikke har valgt noen førstekeeper ennå, selv om det utvilsomt kan virke som at Sørlie nå er hans førstevalg. Argumentet for keepervalget i kampene til nå har vært Sørlies styrke i feltet, men når trønderen også har vist tydelige feil på det området henger vel plassen i en tynn tråd? Egentlig er dette helt åpent, men vi tror og håper vel at Rino Hansen får en fortjent sjanse denne gang - ettersom han egentlig aldri har spilt seg ut av laget. Det har kanskje Sørlie nå? Likevel er det vel på tide at Eggen tar en ordentlig avgjørelse og velger en førstekeeper? Laget er neppe tjent med at man skifter keeper fra kamp til kamp.

Så har vi Haugesund da. Laget åpnet som kjent med 0-0 hjemme i en trist forestilling mot Moss. En kamp hjemmelaget riktignok burde ha vunnet ut fra spill og sjanser. Neste kamp gikk de på en smell mot Skeid i Valhall og ble sendt hjem med 1-3 i bagasjen. Vi må altså regne med et revansjesugent FKH-lag på stadion søndag. Og samtidig som FFK sliter med skade på Tore Pedersen, så har FKH også sine skadeproblemer. Asle Andersen og Milan Kojic - som begge er nøkkelspillere - er begge høyest usikre foran kampen. I tillegg virker det ganske sikkert at hverken Odd Helge Bygnes og Ørjan Birkeland blir å se på stadion grunnet skader. Dersom Bygnes ikke blir klar, så vil sannsynligvis Simon Koch erstatte han på midtstopperplass mens Dag Martin Tveborgvik da vil bli skjøvet ut på høyrebacken. Harald Aabrekk vil uansett ikke offentliggjøre noen startoppstilling før søndag, det samme vil nok ikke vår egen Knut Torbjørn Eggen.

Det som nok er sikkert er at Aabrekk vil satse på en 5-3-2 formasjon mot FFK, legge seg langt tilbake og lage få rom for FFK angriperne, for deretter å komme på kontringer. Heldigvis virker ikke spissparet Rune Wiken og Kjetil Rødahl overveldende målfarlige, men man vet aldri. FFK bør også være ekstra observante på supertalentet Jone Samuelsen samt Christian Grindhaug på midtbanen.

Vi ønsker begge lag lykke til - og måtte det beste laget i rødt og hvitt vinne!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f