Husk meg
Brukernavn
Passord

Spillerbørs ved halvspilt serie

Etter at serien er halvspilt, så er det på tide å oppsummere litt hvordan hver enkelt av FFKs spillere har gjort sine saker. Gjennom alle kampene har ffksupporter.net gitt poenger til enkeltspillere, og her bringer vi deg ståa til nå med begrunnelser...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 01. July 2004 - 18:03
Roger Risholt
Snitt på børsen: 5.08
Antall kamper: 12
Mål: 1 --- Målgivende: 3
Gule kort: 3 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Rosenborg hjemme (7) i 2. serierunde
Svakeste kamp: Viking hjemme (3) i 13. serierunde
Trivia: Er nummer 6 på VG-børsen etter å ha kjempet i toppen hele halvsesongen. Innehar også sterk 11. plass hos Dagbladet, er nummer 16 hos 100% Fotball, men helt nede på 40. plass hos Nettavisen.
Oppsummert halvår: Etter en meget sterk start på sesongen hvor navnet hans ble gjort kjent gjennom hele fotball-Norge – ikke bare på grunn av strikken rundt panna, men først og fremst fordi han briljerte på midtbanen – har dessverre Risholt også i år hatt en litt nedadgående formkurve. Har likevel vært FFKs beste spiller og det har allerede versert rykter om proffspill i Spania. En av de bedre midtbanespillerne i Tippeligaen 2004 så langt, noe som jo er en spesiell stor prestasjon tatt i betraktning at laget hans sliter helt i bunn.

Brian West
Snitt på børsen: 5.00
Antall kamper: 9
Mål: 3 --- Målgivende: 1
Gule kort: 0 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Vålerenga hjemme og Bodø/Glimt borte (6)
Svakeste kamp: Odd borte og Viking hjemme (4)
Trivia: Ligger på 3. plass på VG-børsen etter halvspilt serie! Har riktig nok noen færre kamper enn flere av de argeste konkurrentene, men vi kan konkludere med at West har vært en hit så langt!
Oppsummert halvår: Viste i premieren mot LSK at han var usedvanlig rask. Etter den tid har han slitt en del med strekkskade før han var tilbake fra start i 4. serierunde mot Vålerenga. Da var West nærmest en åpenbaring og har etter den tid vært blant FFKs aller beste spillere. Med høyt tempo og god fotballforståelse har West blitt en fryktet spiss for landets forsvarsspillere. Står bokført med tre scoringer, to av dem lagde han i Bodø.

Roger Helland
Snitt på børsen: 4.75
Antall kamper: 12
Mål: 1 --- Målgivende: 0
Gule kort: 2 --- Rødt kort: 1
Beste kamp: Brann borte og Viking hjemme (6)
Svakeste kamp: Vålerenga, Stabæk og Lyn hjemme, Odd og Ham Kam borte (4)
Trivia: Ble FFKs mye omtalte første målscorer på øverste nivå siden 1984 da han stanget inn årets første Tippeliga-mål for FFK i Molde i 3. serierunde. Til da mente folk at FFK var gode nok defensivt, men for svake offensivt. Etter den tid har folk flest endret oppfatning…
Oppsummert halvår: Solid halvår av Helland. Har av og til vist at han har tempoproblemer, men er flink til å kompensere for det. Etter å ha spilt godt de tre første kampene, falt han litt i prestasjonene, men har i de siste kampene vist at han er av lagets beste og viktigste spillere. Spesielt i Bergen beviste Helland hvilken kapasitet han har – før han skandaløst nok ble utvist.

Christian Petersen
Snitt på børsen: 4.50
Antall kamper: 12
Mål: 0 --- Målgivende: 0
Gule kort: 3 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Brann borte (6)
Svakeste kamp: Stabæk hjemme (3)
Trivia: Hadde bare spilt midtbane og spiss før han noen kamper ut i sesongen plutselig ble omskolert til midtstopper!
Oppsummert halvår: Startet sesongen som reserveløsning på midtbanen og fikk noen innhopp uten å briljere nevneverdig. Men i 4. runde mot Vålerenga ble han kastet inn som midtstopper etter at Helland måtte gi seg med skade ved pause og Trondsen allerede var ute. Peters gjorde sine saker svært bra, og har gradvis vokst seg enda bedre inn i rollen ettersom Trondsen har vært ute av spill over lengre periode. Peters har gitt uttrykket "spillende midtstopper" ny mening.

Markus Ringberg
Snitt på børsen: 4.38
Antall kamper: 13
Mål: 6 --- Målgivende: 4
Gule kort: 0 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Bodø/Glimt borte (7)
Svakeste kamp: Stabæk og Viking hjemme (3)
Trivia: Den eneste FFK-spilleren som har spilt 90 minutter i alle 13 seriekampene så langt. Det betyr at Ringberg har blødd for FFK-drakta i 1170 minutter. På den tiden har han scoret 6 mål og lagt opp til 4.
Oppsummert halvår: Spilte med stort press på seg i starten av sesongen da alle forventet scoringer, men de uteble mot tøff motstand. Så løsnet det for Ringberg, og han har til sammen notert seg for 6 scoringer. Er både toppscorer og den med flest målgivende pasninger i FFK. Får mer enn godkjent for sitt første halvår på dette nivået.

Tero Koskela
Snitt på børsen: 4.38
Antall kamper: 13
Mål: 0 --- Målgivende: 1
Gule kort: 1 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Lillestrøm borte (7)
Svakeste kamp: Stabæk og Viking hjemme, Brann og Tromsø borte (3)
Trivia: Tre av hans fire svakeste kamper har vært de tre siste kampene, ifølge vår spillerbørs. Dette er også de tre eneste kampene hvor han er blitt byttet ut!
Oppsummert halvår: Åpnet sesongen i stor stil. Banens beste i åpningskampen mot Lillestrøm og fulgte opp med god innsats i de påfølgende kampene. Har dalt litt i prestasjonene utover i sesongen, og den i utgangspunktet sikre plassen på midtbanen virker plutselig ikke så sikker lenger. Vi håper han finner tilbake til formen!

Tor Trondsen
Snitt på børsen: 4.33
Antall kamper: 4
Mål: 0 --- Målgivende: 0
Gule kort: 0 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Lillestrøm borte (5)
Svakeste kamp: Lyn hjemme og Tromsø borte (4)
Trivia: Fikk tilnavnet "hjelmen" etter at han måtte spille med hjelm som hodebeskyttelse foran Tromsø-kampen. Ikke ulikt en ganske profilert supporter fra et lag vi ikke orker nevne navet på…
Oppsummert halvår: En mareritt-sesong for Tor. Det er ikke mer å si om det. Fikk et par smeller i hodet i seriepremieren på Åråsen med påvist hjernerystelse. Stod over en rekke kamper før han kom tilbake og fikk en ny smell. Forsøkte seg på nytt igjen, denne gang med hjelm, men nok en gang gikk det galt… Ingen vet foreløpig hva som skjer videre.

Pål André Czwartek
Snitt på børsen: 4.31
Antall kamper: 13
Mål: 0 --- Målgivende: 0
Gule kort: 1 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Lillestrøm borte (5)
Svakeste kamp: Stabæk hjemme og Tromsø og Ham Kam borte (3)
Trivia: Det er lenge siden sist, så mange er kanskje ikke klar over at den trofaste FFK-spilleren Pål André Czwartek stod bokført med 7 Tippeliga-kamper før årets sesong. Det var for 10 år siden og laget hadde gule trøyer.
Oppsummert halvår: Pål André har taklet overgangen fra fotballens bakgård, 2. divisjon, via 1. divisjon og til Tippeligaen bedre enn de fleste hadde forventet. Talentet har alltid vært der, men etter så mange sesonger med mislykkede opprykksforsøk fra 2. divisjon, er det få vi unner suksess i FFK-drakta mer enn Pål André Czwartek. Har vist at han holder habilt Tippeliga-nivå på backplass, spesielt offensivt, men også defensivt. Har stort sett spilt fra stabilt bra til ok, noe som også bekreftes gjennom at han har startet alle kampene (dog konkurransen har vært nokså fraværende).

Simen Brenne
Snitt på børsen: 4.15
Antall kamper: 13
Mål: 2 --- Målgivende: 1
Gule kort: 0 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Sogndal hjemme (6)
Svakeste kamp: Ham Kam borte (3)
Trivia: Åpnet sesongen stabilt litt under middels, noe som hele fem 4’ere på rad på børsen vår indikerer...
Oppsummert halvår: Flere hadde store forventninger til Brenne etter at han ble hentet inn fra Moss etter lange forhandlingsrunder på vinteren. Brenne klarte aldri å markere seg ordentlig i FFK-drakta før i 16. mai-kampen mot Sogndal. Da scoret han to scoringer, hvorav det ene var et virkelig praktmål, og var FFKs bestemann. Likevel har nok sesongen sett over ett vært litt småskuffende, men vi ser samtidig potensiale ligge der. Innsatsen har det vært lite å si på, men har foreløpig blitt lite tellende resultater av det.

Håkan Söderstjerna
Snitt på børsen: 4.09
Antall kamper: 12
Mål: 4 --- Målgivende: 1
Gule kort: 1 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Rosenborg og Sogndal hjemme, Molde, Ham Kam og Brann borte (5)
Svakeste kamp: Stabæk, Lyn og Viking hjemme og Tromsø borte (3)
Trivia: Har scoret fire mål i år, men ingen av målene har kommet i kamper hvor FFK har vunnet. Kanskje ikke så merkverdig i og med at FFK kun har vunnet to kamper…
Oppsummert halvår: Fikk spolert nesten hele oppkjøringsperioden med skader og slapp aldri innpå i 1. serierunde. Etter den tid har han derimot vært på banen i samtlige oppgjør. Dessverre har sesongen vært litt skuffende. Söderstjerna har bidratt mindre enn forventet fra sin posisjon på venstre kant. Likevel er det vanskelig å være for streng ettersom han har scoret hele fire mål, noe som er meget fra for å være midtbanespiller. Blir forhåpentligvis mer dominerende i banespillet til høsten. Hvor er den Håkan som tidvis briljerte i Allsvenskan?

Anders Rotevatn
Snitt på børsen: 4.00
Antall kamper: 2
Mål: 0 --- Målgivende: 0
Gule kort: 0 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Stabæk hjemme og Ham Kam borte (4)
Svakeste kamp: Stabæk hjemme og Ham Kam borte (4)
Trivia: Hadde tenkt til å trappe ned og slutte med toppfotball før seriestart. Så kom FFK på banen og Rotevatn, som tydelig anså muligheten for førstelagsfotball som stor, valgte likevel å fortsette med fotballen. Tiden har derimot bare vist at Rotevatn har skiftet benk, fra Stabæk til Fredrikstad.
Oppsummert halvår: Har blitt foretrukket bak Steinar Sørlie. Selv da Sørlie hadde en litt uheldig start på sesongen, tviholdt Eggen på trønderen mellom stengene. Kun da Sørlie har vært ute med skade, så har Rotevatn sluppet til. Det skjedde i seriekampene mot Ham Kam og Stabæk. To kamper hvor Rotevatn kan få godkjent for. Blir ellers husket for fadesen i cupkampen mot Bøler hvor han tok ballen med hendene utenfor 16-meteren og fikk rødt kort.

Jørgen Pettersen
Snitt på børsen: 4.00
Antall kamper: 10
Mål: 0 --- Målgivende: 0
Gule kort: 0 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Rosenborg hjemme (6)
Svakeste kamp: Stabæk hjemme (2)
Trivia: Står faktisk bokført med én Tippeliga-opptreden for en annen klubb. Ja, det var i Moss.
Oppsummert halvår: Ble kastet inn til ulvene da Trondsen måtte gi seg halvveis ut i seriepremieren på Åråsen. Jørgen klarte seg veldig bra og fulgte opp med en praktkamp hjemme mot Rosenborg i den påfølgende runden. Etter hvert har derimot prestasjonene gradvis blitt svakere, tabbene kommet oftere og usikkerheten tydelig bredt om seg. Det har resultert i at Jørgen er blitt plassert på benken. Pr. i dag ser han tilsynelatende ut til å være rangert bak to midtbanespillere, Christian Petersen og Bjørnar Johannessen, på midtstopperplass! På vei bort?

Steinar Sørlie
Snitt på børsen: 3.92
Antall kamper: 10
Mål: 0 --- Målgivende: 0
Gule kort: 0 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Vålerenga hjemme og Molde borte (6)
Svakeste kamp: Lillestrøm borte (3)
Trivia: Har sluppet inn 2,5 mål i snitt pr. kamp.
Oppsummert halvår: Vi erkjenner at Sørlie kanskje er blitt undervurdert på vår børs. Etter en litt nervøs start på sesongen hvor han virket usikker og utilpass, så har Sørlie vokst med oppgaven. Opptrer nå med autoritet i feltet og bedret igangsettingene vesentlig. Tidlig i sesongen var det snakk om at Sørlie kanskje burde vært andrevalg, nå er det ikke like mange som snakker om det.

Bjørnar Johannessen
Snitt på børsen: 3.83
Antall kamper: 10
Mål: 0 --- Målgivende: 0
Gule kort: 1 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Sogndal og Viking hjemme (5)
Svakeste kamp: Lyn hjemme og Odd og Ham Kam borte (3)
Trivia: FFKs potet. Er opprinnelig midtbanespiller, men har vært brukt både som venstreback og midtstopper i år. En av hans beste kamper har nettopp også vært som venstreback.
Oppsummert halvår: Har ikke klart å etablere seg som noe klart førstevalg, men det hadde også få forventet. Har fått sjansen fra start ved et par anledninger, men har ikke klart å overbevise sjefen nok til at det har blitt for mange gjentakelser. Har i perioder vist fightervilje og tegn på at han mestrer nivået. Blir nok likevel å se mest som reserveløsning (i flere posisjoner) på høsten.

Stian Johnsen
Snitt på børsen: 3.75
Antall kamper: 12
Mål: 0 --- Målgivende: 0
Gule kort: 2 --- Rødt kort: 1
Beste kamp: Rosenborg hjemme og Molde borte (5)
Svakeste kamp: Stabæk og Lyn hjemme og Odd og Ham Kam borte (3)
Trivia: Har pådratt seg to gule og et rødt kort hittil. Alle kortene har kommet siste halvtimen av kampene. Trøtt i beina mot slutten?
Oppsummert halvår: Er stort sett blitt misbrukt av Eggen som venstreback, en posisjon Johnsen åpenbart verken trives eller er trygg i. Har i korte øyeblikk sprudlet når han har fått lov å spille lenger frem på banen. Det virker som det har gått opp for Eggen at Johnsen ikke er noe godt venstrebackalternativ i de siste kampene, da Johnsen mer er blitt brukt som reserveløsning på venstre kant.

Vebjørn Hagen
Snitt på børsen: 3.71
Antall kamper: 7
Mål: 0 --- Målgivende: 1
Gule kort: 0 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Bodø/Glimt borte (5)
Svakeste kamp: Lyn hjemme (2)
Trivia: Leverte sin beste kamp for året på sin tidligere hjemmebane, Aspmyra, i bortekampen mot Bodø/Glimt!
Oppsummert halvår: Det illustrer litt om hvorfor FFK lenge har vært opptatt av å sikre forsterkninger på venstreback når de to som primært har fått sjansen i posisjonen ligger samlet nesten helt i bunn av børsen. Hagen fikk tillit i første seriekamp og kom greit ut av det, men etter den tid tok det hele seks serierunder før han var på banen igjen. Har hevet seg litt fra fjoråret, men har ennå litt igjen før han holder jevnt Tippeliganivå.

Dag Frode Hornseth
Snitt på børsen: 3.50
Antall kamper: 12
Mål: 1 --- Målgivende: 1
Gule kort: 0 --- Rødt kort: 0
Beste kamp: Rosenborg hjemme og Molde borte (4)
Svakeste kamp: Stabæk hjemme og Lillestrøm borte (3)
Trivia: Var spissreserve med korte innhopp i en rekke kamper for nedrykkkslaget Bryne i år. Gjentar trenden seg i år? Forhåpentligvis ikke, men det ser unektelig stygt ut.
Oppsummert halvår: Spilte fra start i 1. seriekamp mot LSK, men etter den tid har han bare fått tillit fra start én gang. Har på ingen måte innfridd, men var spesielt et friskt pust da han kom inn i bortekampen mot Odd. Er den FFK-spilleren som har kommet inn fra benken flest ganger i år: 8 av 13.

Magnus Riis har vært på banen, men bare spilt et fåtall minutter og ikke blitt notert på børsen. Det samme gjelder Mamadou Diagne Latyr. Ingen andre spillere har vært på banen for FFK i år.

PS! Tallene i statistikken kan være feil. Spesielt tallene som betegner antall målgivende pasninger inneholder sannsynligvis en rekke feil. Disse tallene er kun hentet fra vg.no. De øvrige beregningene er våre.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f