Husk meg
Brukernavn
Passord

Før avspark: FFK - Vålerenga

Etter at FFK på imponerende vis startet årets poengsanking i Molde sist runde, er det duket for stor fotballfest i byen når Vålerenga kommer på besøk. Kampen er nå utsolgt og det er nesten så det koker over av spenning, forventning og fotballglede i byen. Masse energi som forhåpentligvis slår ut positivt både på banen og tribunen mandag kveld. Og FFK bør ha gode muligheter for å dra i land årets første seier på fryktede Fredrikstad Stadion!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 02. May 2004 - 17:20
Fredrikstad - Vålerenga mandag kl 19

http://www.fotball.no/files/{24A505E5-C321-43D4-81F9-2F2A1676BC6A}.jpgTor Trondsen er dessverre fremdeles ute av spill etter smellene han fikk i hodet mot Lillestrøm. Både Roger Helland og Jørgen Pettersen (som har vikariert for Trondsen med hell) har også slitt med mindre skader og man fryktet lenge at Vålerenga-kampen kunne stå i fare for begge to. Nå ser ting derimot litt lysere ut og både Helland og Pettersen er i hvert fall med i troppen mot Vålerenga. Vi tror også at begge er klare fra start.

http://www.fotball.no/files/{A84A3DB4-40C6-11D5-9A2A-0008C791A43B}.gifPr. i dag har faktisk FFK, gledelig nok, ingen spillere foruten Trondsen på skadelista. Spesielt morsomt er det at Mammadou Diagne Latyr, populært kalt Momo, har fått midlertidig spilletillatelse og er med i troppen for første gang i år. Momo scoret to ganger i seriepremieren for FFK 2 sist uke, og vi ser ikke bort i fra at den fysisk sterke og hurtige unggutten kan komme inn og gjøre livet surt for Engas forsvarsspillere. Brian West er også med i troppen igjen etter å ha stått over mot Molde pga strekkskade. Det gir Eggen langt flere alternativer offensivt – noe vi gleder oss over!

Knut Torbjørn Eggen har valgt å holde kortene tett til brystet denne gang. Han vet at Rekdal er en slu taktiker av en trener som gjerne setter opp eget lag og spillemønster etter motstanderens, men Eggen lar altså ikke den tidligere landslagskapteinen få denne fordelen mot FFK.

Vi tror likevel ikke FFKs lag mot Vålerenga vil fravike mye fra laget som beseiret Molde borte – det mest tenkelige er vel i grunn at Eggen følger prinsippet om "never change a winning team" og fortsetter med samme startellever. Den eneste spilleren som eventuelt kan få innpass er Brian West, men det kommer an på om amerikaneren er 100% eller ikke.

Vålerenga kan være en vanskelig motstander og kommer også til Fredrikstad med en god porsjon selvtillit etter en god serieåpning. At Klanen kommer med ca 2500 mann vitner om at dette ikke bare er en fotballfest for FFK, men noe både Vålerenga og Klanen har sett frem til lenge. Forhåpentligvis får de en fin tur til Fredrikstad, men ikke like fin tur hjem til Oslo igjen.

Kjetil Rekdal besitter en forholdsvis bred stall og har mange valgmuligheter i flere posisjoner. Likevel ser vi ingen stor grunn til at han skal gjøre de store endringene etter Brann-kampen sist runde. Enga er som regel solide defensivt, men det er lenge mellom hver gang de imponerer voldsomt offensivt. Freddy Dos Santos og Daniel Fredheim Holm er begge meget gode fotballspillere (sistnevnte er den yngste spilleren i Tippeligaen som spiller fast, og er også et utrolig stort talent), men sammen er de kanskje litt lette og veike. Det spekuleres i om nykommer Hamre erstatter en formsvak Dos Santos på mandag.

På midtbanen er Ardian Gashi motoren som FFK helst bør sette kjepper i hjulene på. Gashi var som kjent det navnet som kanskje stod høyest på ønskelista til Eggen før sesongen, men forhåpentligvis klarer Risholt og Kosso å vise at de er enda bedre! Gashi hadde heller ingen veldig stor dag på jobb mot Brann sist helg.

Vi har også et håp om at Kjetil Rekdal spiller fra start, men frykter at den slue reven har innsikt nok til å plassere seg selv på benken.

Kan for øvrig legge til at kampen overføres direkte på Canal Plus - til trøst for de som var tilstede på hjemmekampen mot Rosenborg, men som på grunn av ledelsen i FFK ikke får mulighet til å komme tilbake. Ja, det er uhørt å gi bortelaget så stor andel av billettene når interessen er som den er i byen!

FFKs lag:
Ikke klart, men dette er troppen: Anders Rotevatn, Steinar Sørlie, Vebjørn Hagen, Mammadou Diagne Latyr, Pål Andrè Czwartek, Bjørnar Johannessen, Christian Petersen, Magnus Riis, Markus Ringberg, Brian West, Bjørnar Johannessen, Jørgen Pettersen, Simen Brenne, Roger Helland, Stian Johnsen, Dag Frode Hornseth, Roger Risholt, Håkan Söderstjerna og Tero Koskela.

VIFs lag:
Ikke klart.

FFKSupporter.net spår:
En forholdsvis sjansefattig kamp. Vålerenga er gode defensivt og lite villig til å blottlegge seg bakover. De scorer også ytterst sjeldent veldig mange mål. Vi tror at det laget som tar ledelsen vil gå i land med seieren, selv om ettmålsledelse selvsagt også kan snu seg til uavgjort. Og kanskje nettopp uavgjort er det mest nærliggende? 0-0 eller 1-1 i så fall. Det blir mye kjemping og tøffe dueller. Vålerenga er også farlige på dødball, og FFK har spesielt mot RBK og LSK slitt stort på cornere i mot. Forhåpentligvis har man tatt den delen av spillet mer på alvor denne gangen. Vi tror det blir en jevn og spennende match!

Se opp for:
Daniel Fredheim Holm. Teknisk god spiss – og de som var på Voldsløkka under Skeid-FFK i fjor har neppe gode minner når man tenker tilbake på hvordan denne gutten driblet rundt med Pettersen & co. Vi har også sett at Roger Helland sliter med teknisk raske spillere langs bakken, og ser derfor Fredheim Holm som den største trusselen på mandag. Viktig at man kommer tidlig opp i en slik spiller, slik at han ikke får rom til å utfolde seg.

Værprognose:
Lettskyet og nordlig bris.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340