Husk meg
Brukernavn
Passord

Før avspark: FFK - Rosenborg

Endelig er det duket for toppseriespill på Fredrikstad Stadion igjen. Og kunne vi fått noen større utfordring enn å møte nordens beste lag, Rosenborg, i premieren? Med flomlys, nyrestaurert Stadion og 10 000 elleville tilskuere på tribunene ligger alt til rette for en festaften. FFK er igjen underdog så det synger, men laget viste mot LSK at noe er på gang…
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 18. April 2004 - 00:02
Fredrikstad – Rosenborg avspark søndag kl 20.05

FFK ser noe overraskende ut til å fortsette i en slags modig 4-3-3 formasjon, eventuelt 4-5-1 avhengig av spillets gang.

http://www.fotball.no/files/{24A505E5-C321-43D4-81F9-2F2A1676BC6A}.jpgBrian West pådro seg som kjent strekk i serieåpningen på Åråsen. Amerikaneren er tilbake i trening, men starter etter alt å dømme på benken mot RBK. Vi ser ikke bort i fra at West kan komme inn underveis, og vil i så fall møte en venstreback (Stensaas) som ikke er like hurtig som LSKs Stefanutto – og kan dermed bli et farlig våpen.

http://www.fotball.no/files/{03734805-99D5-4A2B-B80D-3A677003CD96}.gifDet er veldig hyggelig å se Håkan Söderstjerna tilbake fra start! Håkan har ikke spilt en obligatorisk kamp siden Melløs-fadesen i fjor, og han vil nok garantert være litt rusten, likevel har han evnen til å gjøre de små tingene som utgjør de store forskjellene. Vi håper Håkan blir mye involvert i spillet for å bygge opp selvtillit, og vår svenske magiker er definitivt best med mye ballkontakt.

Stian Johnsen hadde et positivt innhopp mot LSK på mandag og erstatter Vebjørn Hagen på venstrebacken. Et spennende valg. Johnsen kan matche RBKs høyreving Øyvind Storflor på tempo (Dagfinn Enerly også) samtidig som han har et betydelig større offensivt register å spille på enn Hagen.

Tor Trondsen er dessverre ute, men Jørgen Pettersen er en god erstatter. Jørgen klarte seg veldig bra i 2. omgang mot LSK. Pettersen har sin store styrke i luftrommet og får trolig jobben med å ta ut Azar Karadas av kampen. En formidabel oppgave, men Jørgen fikser det på en god dag.

Rosenborg starter etter all sannsynlighet med samme mannskap som fikk en heldig 1-0 seier over Brann i seriepremieren på Lerkendal. Vi vet hva enkeltspillerne og ikke minst laget står for, så ikke noe poeng i å bruke plass på det...

PS! Kampen overføres også direkte på TV2.

FFKs lag: Sørlie – Czwartek, Helland, Pettersen, Johnsen – Koskela, Risholt, Söderstjerna – Hornseth, Ringberg, Brenne

RBKs lag: E. Johnsen – Basma, Riseth, Hoftun, Stensaas – Solli, Berg, Winsnes – Storflor, Karadas, Brattbakk

FFKSupporter.net spår:
Når laget som nesten av alle er spådd i bunn tar i mot det laget alle mener plukker sitt fjortende (!) seriemesterskap på rad, så er det ingen tvil om hvem som forventes å styre spillet. RBK kommer til å ønske spille rask og pasningssikker fotball, skru opp tempoet til noe FFK ikke er vant med. FFK på sin side vil satse på hurtige overganger. Dødballer blir også viktig. RBK vil skape mange målsjanser, så eks-RBK'er Steinar Sørlie får nok en hektisk dag. FFK vil neppe skape mange sjansene, og må derfor være ekstremt mye mer effektive enn de siste månedene.

Se opp for:
Ørjan Berg – norges beste fotballspiller må ikke få lov å dominere på Stadion. Blir også viktig å ta ut Karadas av kampen, men enda viktigere er det kanskje at backene våre hindrer RBKs raske kantspillere i å komme til innlegg.

Værprognose:
Overskyet med muligheter for lett regn utover ettermiddag/kveld. Vestlig vind.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340