Husk meg
Brukernavn
Passord

Før avspark: LSK - FFK

Det nærmer seg serieåpning og undertegnedes mage er vel neppe den eneste det kribler i akkurat nå. Det er få timer til det braker løs på Åråsen. FFK kunne nesten ikke fått en større utfordring i sitt comeback i toppdivisjonen, 20 år etter at vi sist var der oppe. Med nærmere 3000 FFK-patrioer på tribunene og et tent FFK-lag som skal motbevise alle dystre spådommer, så ligger alt til rette for en folkefest og kanskje en aldri så liten bombe!?
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 12. April 2004 - 01:55
Lillestrøm - Fredrikstad avspark mandag kl 1800

http://www.fotball.no/files/{E38EFC1A-BA32-4181-BA45-1DFFF65F8742}.jpgDet blir så definitivt en spesiell dag. Undertegnede var bare et par år gammel da FFK sist spilte på dette nivået, så det blir en unik følelse å se de rød-hvite heltene gjøre entré i Tippeligaen. Motstander Lillestrøm er en het medaljekandidat, mens vi blir sett på som dumpekandidater av de fleste. Et helt greit utgangspunkt. Det er Lillestrøm som har alt presset på seg, mens vi er laget veldig få forventer noe av – spesielt i denne kampen. At flere kanarifugler ser ut til å ta seieren på forskudd er utvilsomt til vår fordel.

http://www.fotball.no/files/{24A505E5-C321-43D4-81F9-2F2A1676BC6A}.jpgBegge lagene har hentet inn flere forsterkninger før seriestart, hvorav flere utlendinger. I morgen får vi se konturene av hvor godt samspilt lagene har rukket å bli. I Lillestrøm stilles det spesielt store forventninger til den slovenske midtbanespilleren Robert Koren. Mange forventer at han skal bli årets store spiller i Tippeligaen, men klarer den lettbeinte slovenske landslagsspilleren å tilpasse seg norsk fotball umiddelbart? Forhåpentligvis klarer Roger Risholt og Tero Koskela å ta seg av ham. En fin utfordring for kloningene våre på midtbanen.

LSKs to andre nykommere er Christoffer Andersson (svensk landslagsspiller) og australske Shane Stefanutto. Andersson spiller på høyreback, mens Stefanutto på venstre. Begge skal ha sin styrke i det offensive spillet og vil trolig ligge høyt på banen. Det kan gi rom for kontringer, og med kjappe spillere i Simen Brenne og ikke minst Brian West, så kan vi ha muligheter for å stikke kjepper i hjulene for selv Lillestrøm. Tempo og presisjon blir nøkkelord. Samt effektivitet – for mange sjansene får vi neppe. Vi kan ikke sløse som i en viss treningskamp på Østsiden Stadion nylig…

Laget til FFK holdes hemmelig, men vi har grunn til å anta at laget går ut i 4-4-2 eller 4-4-1-1 formasjon. Steinar Sørlie blir keeper, mens Helland og Trondsen er naturlige valg som stoppere. På høyreback blir det Pål A. Czwartek, mens vi er mer usikre på venstresiden. Vi tror Eggen velger Vebjørn Hagen på venstreback, mens Stian Johnsen skyves frem på venstre midtbane. Kosso og Risholt tar plass sentralt, med Brian West på høyre. Simen Brenne og Markus Ringberg blir spisser, med Brenne som eventuelt bindende ledd mellom midtbane og Ringberg.


FFKs lag:
Holdes hemmelig. Ingen skader.

Lillestrøms lag:
Baron – Andersson, Andresen, Kippe, Stefanutto – Einarsson, Koren, Søgård, Strand – Powell – Sundgot

NB! Pål Strand er tilbake etter å ha vært ute med skade. Høyre midtbanespiller Stian Berget er derimot ikke fit for fight og derfor får Gylfi Einarsson tillit fra start. Ellers stiller LSK med toppet mannskap.


Tidligere møter:
03.06.84: Lillestrøm-Fredrikstad 1-0
29.08.82: Lillestrøm-Fredrikstad 4-0
18.10.81: Lillestrøm-Fredrikstad 0-1
14.09.80: Lillestrøm-Fredrikstad 1-2
03.10.76: Lillestrøm-Fredrikstad 3-1
13.10.75: Lillestrøm-Fredrikstad 1-2

FFKSupporter.net spår:
En tøff kamp hvor Lillestrøm vil ha ballen mest. Hjemmelaget ønsker å vise at de er det beste laget og sette press på FFK tidlig i kampen. FFK vil være tente, disiplinerte og jobbe hardt for å holde nullen bakover, for så å bruke hurtighet som viktigste angrep i kontringsfasene. Det er usikkert hvorvidt LSK vil spille sin vanlige, enkle form for fotball eller om utlendingenes inntog har ført til mer kreativitet.

Se opp for:
Robert Koren. En ballsikker og teknisk midtbanespiller med flere landskamper for Slovenia. En spiller det stilles store forventninger til på Åråsen og sikkert er lysten på å innfri fra start. Blir viktig å få ut av kampen.

Værprognose kampdag:
Avtagende nordvestlig bris, stort sett pent vær. Mandag skiftende bris, skyet eller delvis skyet opphold (www.met.no).

Finn fram til Åråsen:
Sjekk veibeskrivelse for bortefans på Kanarifansens hjemmesider

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340