Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 10. plass: Stabæk

Stabæk har i likhet med FFK slitt voldsomt i treningskampene i vinter. Men i motsetning til FFK så er Stabæk en klubb som har havnet på øvre halvdel av Tippeligaen de ni siste sesongene… Foran denne sesongen har de derimot mistet mange gode spillere, og laget KAN for første gang siden opprykket fort kjempe i feil ende av tabellen.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 09. April 2004 - 00:26
http://www.fotball.no/files/{0210EC71-2BA6-4A51-8F41-04D24DCB68DB}.gifFra å være en klubb som kjøpte inn en rekke etablerte spillere så har Stabæk plutselig blitt en slags foregangsklubb når det kommer til å satse på egne produkter. Mange unge spillere har fått sjansen, og også bevist at de fortjente tilliten. I Stabæk sier man gjerne at dette har vært en bevisst strategi å la unge spillere slippe til, når sannheten vel heller er nærmere det faktum at dette var noe som ble tvunget frem som følge av økonomisk status.

3. plassen i fjor var en meget sterk prestasjon, nesten like overraskende som Bodø/Glimt sitt sølv. Men det skal sies at få poeng skilte medaljeplass til nedre halvdel. Stabæk var nærmere nedrykk enn 1. plassen målt etter poeng, så man skal ikke tape mange flere kampene i år for å havne under midten av tabellen.

Stabæk har altså et lag spekket av mye talent. I fjor gikk mye nærmest på skinner og de presterte godt. Hvordan vil de unge takle en eventuelt vedvarende motgang? Og hvor stort blir savnet av Martin Andresen? En spiller som var Sjef med stor S for Stabæk i fjor – både på og utenfor banen.

Stabæk har riktig nok hentet inn danske Mads Jørgensen for å fylle tomrommet etter Martin Andresen, og Jørgensen er kanskje ingen dårligere fotballspiller (dog har litt annerledes spillestil). Men saken er at man vet hva man har – ikke hva man får. Ingen vet hvordan Jørgensen vil fungere i norsk fotball og i Stabæk. Men det er et faktum at han vil kunne bli en stor profil dersom han spiller på sitt beste. Potensialet er også enormt og Stabæk er trolig et slags springbrett for den spennende dansken.

Jon Knudsen vil fungere som førstekeeper i år som i fjor. Å kalle det et svakt punkt er å trekke det litt langt, men Knudsen er så visst ikke av de mest stabile keeperne i Tippeligaen. Anders Rotevatvn var utfordrer i fjor – nå er han som vi vet utfordrer i FFK. Ny reservekeeper i Stabæk er Espen Isaksen (hentet inn fra Oslo Øst).

Forsvaret til Stabæk er som oftest samspilt og solid. Andre Muri er en stopper av høy klasse som bør lukte på landslagsplass om ikke så altfor lenge. Christian Holter og Mike Kjølø har den nødvendige rutinen, mens Inge André Olsen også har etablert seg som førstevalg. Morten Morisbak Skjønsberg er et spennende talent.

På midtbanen er altså Martin Andresen borte. Et stort tap. Mads Jørgensen er derimot omtrent en tilsvarende stor forsterkning. Han er en av flere kjappe og tekniske spillere på Stabæks midtbane. Branimir Poljac (U21-landslagsspiller) blir av mange spådd en lysende fremtid og kan slå gjennom i år. Peter Sand har rutinen og er en målfarlig sliter man kan stole på. Tommy Stenersen hadde en knallsesong i fjor, og kan fort følge opp i år. Stian Ohr har vært med noen år og har neppe fått ut alt av sitt enorme potensiale ennå. Skjer det i år? Bredden er heller ikke til å kimse av. Mads Clausen, Henning Hauger, Samir Fazlagic og Tom Stenvoll er alle spillere som kan bite godt fra seg i Tippeligaen. Men dersom Jørgensen innfrir, så kan det være fare for at Stabæk mangler en ener på midtbanen? En sjef som går foran slik Martin Andresen har gjort tidligere og spesielt i fjor.

Angrepet er ved siden av keeperplassen Stabæks mest sårbare posisjon. Sand vil trolig bli plassert som midtspiss, og var vel bedre der enn på midtbanen i fjor. Thomas Finstad er en potensiell partner. En rask spiller som er flink til å true bakrom og scoret også 10 ganger i fjor. Samuel Wowoah er ny fra Djurgården og blir et interessant bekjentskap.

Gaute Larsen virker å være en respektert og god fotballtrener, og ettersom uvanlig mange har spådd Stabæk en sjeldent svak sesong, så har han også det meste å vinne. For dersom noen av de antatt beste lagene svikter (noe som skjer hvert år) så bør Stabæk fort kunne havne en del plasser høyere. De har en slags vinnerkultur og vet hva som skal til.

Men så spørs det altså om mange av de unge spillerne vil takle motgang, om Finstad, Sand eller andre finner veien til nettmaskene like ofte eller helst oftere enn i fjor. Og innfrir Jørgensen? Det er mye om og hvis med Stabæk i år.

At laget fremdeles spiller på sjarmløse Nadderud er heller ikke positivt. Verken for laget eller de som ønsker å følge de.

Årets sesong kan bli en enten-eller sesong for Stabæk. De er vant til å kjempe i toppen, men i år er konkurransen kanskje tøffere enn noensinne. Og Stabæk er svekket. Vil de tåle en uvant situasjon – å kjempe i bunn?

Tiden vil vise.

Vårt tips: 10. plass
Plassering i fjor: 3. plass

Trener: Gaute Larsen
Stadion: Nadderud Stadion, kapasitet: 7000
Møter FFK: 23/05 FFK-Stabæk, 19/09 Stabæk-FFK

Offisiell hjemmeside: Stabæk
Supporterklubb: Stabæk Support
Øvrige nettsider: Stabæk Inferno

Forventet lagoppstilling (4-4-2): Jon Knudsen – Inge André Olsen, Mike Kjølø, André Muri, Christian Holter – Stian Ohr, Tommy Stenersen, Mads Jørgensen, Samuel Wowoah – Peter Sand, Thomas Finstad


Overganger:
Inn:
Samuel Wowoah (Djurgården, Sverige)
Espen Isaksen (Oslo Øst)
Veigar Pall Gunnarsson (KR Reykjavik, Island)
Mads Jørgensen (klubbløs)
Ut:
Martin Andresen (leid ut til Blackburn, England til 30. juni)
Christian Michelsen (Moss)
Anders Rotevatn (Fredrikstad)
Fredrik Hesselberg Meyer
Tryggvi Gudmundsson (Örgryte, Sverige)

Stabæks treningskamper 2004:

Vålerenga - Stabæk 3-1 (2-0)
Mål: 1-0 Morten Berre (3), 2-0 Freddy dos Santos (7), 3-0 Freddy dos Santos (straffe, 50), 3-1 Thomas Finstad (59)

Skeid - Stabæk 2-1 (1-0)
Vallhall
Mål: 1-0 Daniel Braaten (43), 1-1 Stian Ohr (str. 60), 2-1 (selvmål 74).
Kampen ble avblåst etter 40 minutter av 2. omgangen. Dette fordi lagene hadde leid hallen til klokka 19.30 og ikke var ferdige med oppgjøret til det tidspunktet.

Stabæk - Lillestrøm 1-1 (1-1)
Vallhall
Mål: 1-0 Thomas Finstad (22), 1-1 Johan Petter Winsnes (41).

Raufoss - Stabæk 1-0 (1-0)
Økokrafthallen
Mål: 1-0 Harald Lødemel (30).

Lyn - Stabæk 2-1 (0-1)
Vallhall
Mål: 0-1 Christian Holter (str. 17), 1-1 Peter Markstedt (70), 2-1 Colo Halit (71).

Stabæk - GIF Sundsvall 2-3 (1-1)
Mål: 0-1 Andreas Hermansson (2), 1-1 Stian Ohr (45), 1-2 Peter Olofsson (76), 1-3 Øyvind Svenning (83), 2-3 Samir Fazlagic (90)

San Jose Earthquakes - Stabæk 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Thomas Finstad (31), 1-1 Jamil Walker (33), 2-1 Roger Levesque (72).

Dallas Burn - Stabæk 2-1 (1-1)
La Manga, bane A
Mål: 0-1 Christian Holter (straffe, 22), 1-1 Eddie Johnson (38), 2-1 Ty Maurin (72)

Lillestrøm - Stabæk 1-0 (1-0)
La Manga

Stabæk - Hønefoss 2-3 (1-2)
Nadderud kunstgress
Mål: 0-1 Thomas Øverby (18), 0-2 Øverby (23), 1-2 Peter Sand (29), 2-2 Sand 49), 2-3 Richard van Schijndel (75).

Stabæk - Bodø/Glimt 1-1 (0-1)
Nadderud kunstgress
Mål: 0-1 André Hansen (19), 1-1 Christian Holter (55).

Lørdag 27. mars:
IFK Göteborg (Sverige) - Stabæk 0-0
Grimbo
400 tilskuere.

Molde - Stabæk 1-1 (1-1)
Molde stadion
1078 tilskuere
Mål: 0-1 Vegard Pall Gunnarsson (11), 1-1 Arild Stavrum (43)
Dommer: Helge Roar Åndal, Malmefjorden IL

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f