Nybergsund-FFK 0-0 (0-0)

Dårlig jaktfangst i Trysil

ffksupporter.net håpet før kampen at FFK skulle klare å jakte til seg tre poeng mot Nybergsund, men laget skuffet. Ett poeng er dog til å leve med.

Tekst av Marius Kjølstad, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 06. May 2010 - 00:03

FFK kom til Trysil med et relativt stort press på seg. Kravstore FFK-supportere er ikke fornøyde med sesongstarten, og forventet tre poeng mot Nybergsund. Flere FFK-spillere har også uttalt til pressen at de har spilt under pari, og at de må skjerpe seg. Så var det bare å omsette ord til handling da...

For lite tydet på at FFK gikk på banen for å finspille de første minuttene. Ved avspark ble ballen spilt tilbake til Jan Tore Ophaug, og kapteinen «kælket» ballen opp uten vinkel.

Etter syv minutter fikk Nybergsund sin første sjanse. Etter en flott corner-variant havnet ballen på 18 meter hos Remond Mendy, som fyrte av noen meter over mål.

Store FFK-sjanser

Etter 24 minutter kom FFKs første sjanse, også denne etter dødball. Simen Rafn fikk ballen utenfor 16-meteren, og skjøt via en motspiller og ut.

Kun to minutter senere kom neste FFK-sjanse. Celso Borges mottok ballen inne i 16-meteren ved en tilfeldighet, og skjøt med venstrebeinet på halvvolley. Keeper fikk avverget til corner. Her kunne det fort ha stått 1-0 til bortelaget.

Resten av 1.omgang skjedde det fint lite. Det går rykter om at noen skal ha sett en elg bak klubbhuset, men i skrivende stund er det for ffksupporter.net uvisst om dette stemmer.

2.omgang

2.omgang er heller ikke mye å skrive hjem om. I pausa ble Simen Rafn tatt av banen til fordel for Alex Valencia. Sistnevnte klarte aldri å komme opp på et bra nivå.

I det 76. spilleminutt fikk hjemmelaget en vanvittig mulighet. Mendy mottok ballen på kort hold etter en Nybergsund-kontring, og burde satt den i mål. Et lite under at han ikke klarte å score.

Et under var det også at Mattias Andersson brant sin andre 100%-sjanse for dagen rett etterpå. Han ble spilt flott igjennom alene med keeper, men klarte å sette den rett i kroppen på Yngve Sandbuløkken.

Stort mer skjedde ikke i en relativt tafatt kamp.

FFKs beste spiller

Joachim Thomassen leverte for annen gang på rad en strålende kamp sentralt i banen. Er en glimrende førsteforsvarer, samt har gode pasninger og overblikk. En av få som leverte en god kamp.

Nybergsunds beste spiller

Yngve Sandbuløkken. Har flere matchvinnende redninger, og står frem som hjemmelagets redningsmann. Uten hans innsats kunne fort alle tre poengene blitt med til Plankebyen.

Kampens øyeblikk

Da en frustrert Aune sent i kampen kommer med følgende utbrudd: «Han ække rask han da», etter at en ball ble slått mot Celso Borges i bakrommet.

Tre positive ting å ta med seg

Vi holder fortsatt nullen, og det på bortebane. Nybergsund hadde èn stor sjanse, og noen mindre. De t må anses som godkjent bakover.

Joachim Thomassen og Raio Piiroja fortsetter å levere varene. Det er positivt at både «unge og gamle» tar tak, og det trengs på et FFK-lag tilnærmet blottet for profiler.

Spillerne følger Aunes instruksjoner. Både Amin Askar og Lasse Staw fikk konkrete beskjeder fra trenerbenken som de tok til seg, og klarte å justere spillet sitt til å bli bedre.

Tre ting å jobbe med

Vi er ineffektive foran mål denne kampen. I noen av de tidligere kampene har vi scoret på nesten alle målsjanser, men mot Nybergsund stokket det seg mer. Det er absolutt mulig å reise hjem med tre poeng etter alle de sjansene vi hadde i dag.

Spillere som Celso Borges, Jan Tore Ophaug og Amin Askar klarer ikke å komme opp på det nivået de var i fjor. Dette må tas tak i. Er det tilfeldigheter eller holdningsproblemer?

Vi må ha en tydelig leder ute på banen. De siste årene har vi pleid å ha dyktige kapteiner, mens i år virker det som om ingen drar hverandre i gang ute på banen. Dette er først og fremst Ophaugs ansvar, men også alle de ti på banen sitt.