FFK-Bodø/Glimt 0-0 (0-0)

Kjedelig toppkamp

Søndag møttes to av Adeccoligaens antatt beste lag til dyst på Fredrikstad Stadion. Duellen mellom FFK og Bodø/Glimt ble en kjedelig kamp uten mål, men spillmessig var det årsbeste fra hjemmelaget.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 02. May 2010 - 23:42

Før kampen var de fleste opptatt av at FFK måtte levere langt bedre ute på banen. Både Tom Freddy Aune og Raio Piiroja fortalte til NRK at de ønsket mer spill langs bakken. Det fikk de se, men det er fortsatt mye å gå på.

Frisk start

Det så veldig lovende ut da FFK presset særdeles høyt umiddelbart etter avspark. Mattias Andersson førte an i presset, og følte tydeligvis at han hadde jobbet nok for resten av kampen.

Kun seks minutter tok det før Glimt fikk sin første sjanse. Wallace Fernando Pereira hadde en dårlig klarering, og ballen havnet til slutt hos Glimts Anders Konradsen. Unggutten satte ballen i stolpen fra 18 meters hold. Nære på for bortelaget.

Mye kælking

Det første kvarteret var det mye «kælking» blant FFK-spillerne. Både Raio Piiroja og Jan Tore Ophaug slo mye langt, men de skal forsvares med at de ikke fikk mye hjelp fra resten av laget. Både Joachim Thomassen og Hans Erik Ramberg kom i møte altfor tidlig, og gjorde seg lite spillbare. Backene la seg ofte for høyt i banen, og spissene var stasjonære. Dette førte til mange lange baller.

Unntaket var da Simen Rafn spilte ballen til Joachim Thomassen i medløp, som nesten fikk trædd ballen igjennom Glimt-forsvaret og til Mattias Andersson. Rafn viste flere ganger gjennom omgangen at han har god fotballforståelse. De fleste pasningene virket gjennomtenkte.

Etter 36 minutter var nettopp Rafn på løp igjen. Venstrekanten ble spilt fri av Wallace, og slo et dårlig innlegg fra dødlinja. Ballen gikk via en motspiller og ut på 16-meteren. Der sto Andreas Tegström. Skuddet fra svensken gikk håpløst langt utenfor, her ble en god sjanse misbrukt.

Stort mer er det ikke å skrive om fra 1.omgang. En kjedelig omgang, men FFK viste hvertfall bedre takter enn i de forrige kampene. Det mest positive å se var at midtbanen jobbet godt kollektivt. At vi klarer å få noen brudd i motstandernes midtbaneledd med to spisser som ikke gjør jobbben sin er godt gjort.

Midtbanen høyere

De første ti minuttene av 2.omgang løftet FFK seg, og spilte bra. En av grunnene til dette var at den sentrale midtbanen ikke ble så dyp. Dette førte til at stopperne våre fikk bedre tid til presise oppspill.

54 minutter var gått da Andreas Tegström fikk kampens største sjanse. Ved en tilfeldighet fikk han ballen i 16-meteren, og skjøt i en Glimt-spiller som blokkerte. Returen fikk han bedre tid på, men klarte å sette den over mål. Her skulle det stått 1-0 til FFK.

Odillon-debut

Tolv minutter senere fikk FFK-publikumet stifte et nytt bekjentskap. Debutant Odillon Kashama kom innpå for en særdeles svak Mattias Andersson. Og spissen viste fort sin spisskompetanse med hurtigheten sin. Odillon ble spilt gjennom i bakrommet, og holdt på å sette ballen bak Jonas Kolstad.

Etter dette fulgte en periode med lite sjanser. FFK førte spillet, men klarte ikke produsere noe særlig.

Store sjanser på tampen

Den neste store sjansen var det Thiago Martins som sto for. Ophaug klarerte dårlig til Hamoud, som spilte fri brasilianeren. Martins fikk skutt, men Lasse Staw leverte en glimrende refleksredning.

På overtid kunne en god Joachim Thomassen blitt den store helten. På et Wallace-frispark holdt han på å heade inn ballen. Glimt fikk avverget, og kampen endte 0-0.

FFKs beste spiller

Joachim Thomassen. Litt variabel i pasningene, men har et par utsøkte crossere. Legger ned mye arbeid, og får ballen i medløp ved et par ganger. En frisk kamp på ny posisjon for Sarpe-gutten. Like bak fulgte Simen Rafn, som hadde en meget bra kamp.

Glimts beste spiller

Jonas Kolstad i buret virket sikker ved flere anledninger. Gjorde seg blant annet stor ved Tegströms sjanse tidlig i 2.omgang.

Kampens øyeblikk

Da Odillon Kashama skrudde på «turboen» og presset Glimt-stopperen som hadde ballen. Forventnings-bruset fra publikum kunne høres helt til Særp.

Tre positive ting å ta med seg

Vi holder nullen mot et godt Bodø/Glimt lag, og klarer å temme ellers livlige Thiago Martins.

Ungguttene Rafn, Thomassen og Staw tar tak i kampen og står frem. De to førstnevnte prøver å spille fotball langs bakken, mens sisteskansen vår varter opp med noen herlige redninger.

Aune tør å ta grep. Er modig som setter inn Kashama for Andersson relativt tidlig, og tør også å ta ut Ramberg og Tegström. Det ser ut som om Aune får mer og mer erfaring for hver kamp som går.