FFK-Mjøndalen 3-3(1-1)

Andersson sikret ett poeng

På en dag der lite fungerte for FFK, reddet Mattias Andersson lagets ære. Med to mål sikret han ett poeng hjemme mot Mjøndalen.

Tekst av Marius Kjølstad, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 18. April 2010 - 22:35

Fire minutter gikk det før kampens første mål kom. Et angrep regissert av Amin Askar endte til slutt hos Mattias Andersson. Svensken ekspederte ballen sikkert i mål.

Etter dette gikk det 36 minutter før noe nevneverdig skjedde. Celso Borges forsøkte på et tilbakespill til Lasse Staw, men var ikke oppmerksom på at Mjøndalens Ajeti lå og lurte. Sistnevnte fikk ikke ballen i mål.

Det gjorde derimot Ibba Laajaab to minutter senere. Etter et innlegg fra venstre fikk spissen kastet seg frem og satt ballen i nærmeste hjørne. Et passivt FFK-forsvar førte til reduseringen.

FFK ble pepet inn i garderoben etter første omgang. Aunes menn spilte bra det første kvarteret, men etter dette var det bortelaget som tok over. Spesielt Lasse Staw og Vidar Martinsen var svake de første 45 minuttene.

Pause

Hva Tom Freddy Aune sa til spillerne i pausa er uvisst. Treneren virker som en sindig mann som er opptatt av ros, men det er å håpe at han fortalte spillerne hva som sto på spill. Uavgjort og dårlig spill mot Mjøndalen på hjemmebane er ikke godt nok for en opprykkskandidat.

2.omgang

2.omgangen startet med en del hjørnespark. Farligst ble det da Alex Valencia etter 50 minutter slo utoverskrudd fra høyre på pannebrasken til Celso Borges. Sistnevnte fikk headet på mål, men keeper hadde grei kontroll.

Enda farligere ble det etter 53 minutter. En naiv Raio Piiroja falt ut av leddet sitt, og Mjøndalen fikk utnyttet rommet som oppsto. Mads Hansen parkerte Jan Tore Ophaug i en løpeduell, og fikk gitt ballen til Laajab. Sistnevnte avfyrte et skudd, men Staw i FFK-buret fikk avverget til corner.

Kjappe reduseringer

Plutselig ble det helt stille på Fredrikstad Stadion. Bajram Ajeti ble spilt fri i bakrommet og lobbet enkelt inn 1-2 over Staw i det 56.minutt. FFK-forsvaret så ut som et guttelag, og hang ikke sammen i det hele tatt.

Rett etterpå ble en elendig Alex Valencia byttet ut. Inn kom Dino Mulac. Det kom som en overraskelse på mange at vingen var i dagens startoppstilling. Valencia har ikke trent fullt på tre uker, og det viste seg i dagens kamp. At ikke Simen Rafn startet kampen er for undertegnede en gåte.

Og Mulac fikk en sjanse umiddelbart. Etter et innlegg fra venstre fikk han umarkert gå opp og heade, men hoppet ikke høyt nok. Ballen gikk over på motsatt side til en Mjøndalen-spiller. Etter aggressivt forsvarsspill vant hjemmelaget ballen tilbake, noe de skal ha kudos for.

Ballen endte etter hvert opp hos Andreas Tegström. Svensken spilte igjennom Amin Askar, som sikkert satte ballen i mål. 2-2 på Fredrikstad Stadion!

Redusert til ti mann

Etter 59 minutter fikk vi et soleklart bevis på at også dommerne er dårligere i Adeccoligaen. Joachim Thomassen fikk et totalt ufortjent gult kort etter det dommeren mente var en viljehands. De fleste andre nøyde seg med å si at det var en hands, og dermed skulle det kun vært frispark.

Tre minutter senere var det Paal Christian Alsakers tur til å bli ført opp i dommerboka. Denne gangen hadde kortet en annen farge, og ble korrekt tildelt Mjøndalen-spilleren. Alsaker klippet ned Mulac bakfra, og ble fortjent sendt i dusjen.

Straffespark og 2-3

Når Mjøndalen var redusert til ti spillere, skulle man kanskje tro at dette burde bli en grei seier for FFK. Men neida, etter 76 minutters spill var det Mjøndalen som gikk opp i ledelsen igjen.

Etter at Piiroja nok en gang helt ukritisk forsvant ut av forsvarsleddet, fikk Mjøndalen komme inn i FFKs 16-meter. En noe klønete Amin Askar felte Mads Hansen. Dommeren pekte korrekt på straffemerket.

Ibba Laajab satt inn sitt andre for dagen fra ellevemeteren. Lasse Staw var på ballen, men klarte ikke forhindre at den gikk i mål.

Er det mulig?!?

89 minutter var spilt da tidenes sjanse tilfalt både Amin Askar og Mattias Andersson. Fra to meters hold klarte Amin Askar å treffe en motspiller med skuddet sitt. Ballen gikk videre til Andersson, som blåste den over fra like langt hold.

Når man ikke setter slike sjanser kan man ikke forvente tre poeng. Svakt av Askar og Andersson.

Frelseren Andersson

På overtid ble heldigvis ett poeng reddet. Et langt oppspill fra Jan Tore Ophaug ble stusset av Raio Piiroja. Amin Askar avfyrte et skudd, men Rotevatn reddet til hjørnespark.

Wallace Fernando Pereira tok en kort variant til Amin Askar. Askar spilte ballen tilbake, og vår brasilianske venstreback slo et flott innlegg. På bakerste stolpe ventet Mattias Andersson, som sikkert headet ballen i mål.

Stort mer skjedde ikke før dommeren blåste av kampen. FFK sikret ett heldig poeng på slutten, men leverte en horribel kamp.

FFKs beste spiller

Få pekte seg (dessverre) ut, men vi syns Andreas Tegström var god i dag. God til å holde på ballen når han er feilvendt, og har to målgivende. Har mye å gå på, men var banens beste i dag.

Mjøndalens beste spiller

Ibba Laajaab utmerket seg i dag med to scoringer. Var variabel i prestasjonene, men når man scorer to mål på bortebane mot en opprykkskandidat fortjener man en slik utmerkelse.

Kampens øyeblikk

Da Mattias Andersson hadde puttet inn utligningen på overtid. Istedenfor å feire målet, hentet han ballen ut av nettmaskene og løp mot midtstreken. Herlig å se at han ikke var fornøyd med uavgjort.

Tre positive ting å ta med seg

Vi gir ikke opp, men klarer å sikre oss ett viktig poeng på overtid. Slike ting kjennetegner topplag.

Vi scorer tre mål på en dag hvor spillet er dårlig.

Det er syv dager til neste kamp. Det burde vært nok til å trene inn et spillemønster.

Tre ting å jobbe med

Det første vi må gjøre er å få en plan i spillet vårt. Det nytter ikke å pumpe baller ukritisk opp mot spissene våre, spesielt ikke når disse er best langs bakken. Vi savner spillere som tør å holde på ballen, spille kortpasninger til medspillerne og få til fine kombinasjoner.

Tom Freddy Aune er en dyktig trener, og det er ingen grunn til å skulle hente inn en ny trener. Han bør imidlertid tenke seg om en gang til før han bestemmer laguttaket neste gang. Alex Valencia har ikke trent ordentlig på tre uker, men ble valgt i startoppstillingen fremfor Simen Rafn. De som så kampen kan skrive under på at dette var et stygt feilvalg.

Kanskje aller viktigst er det at spillerne må få opp humøret. Fotball er gøy, og dette må spillerne vise. Flere av spillerne sender ut dårlige signaler med både ansiktsuttrykk og kroppsspråk. Det gode spillet kommer først når spillerne er villige til å by på seg selv og ha det gøy ute på banen.

Kampfakta

Fredrikstad Stadion, 18.april 2010
Fredrikstad - Mjøndalen 3-3 (1-1)
6436 tilskuere

Mål: 1-0 Andersson('4), 1-1 Laajab('42), 1-2 Ajeti('56), 2-2 Askar('58), 3-2 Laajab('76), 3-3 Andersson('90)
Gule kort: Martinsen, Borges, Thomassen (FFK). Midtgarden, Herrera, Solberg (Mjøndalen)
Røde kort: Alsaker (Mjøndalen).

Fredrikstad(4-4-2): Staw - Martinsen(Shabani '80), Piiroja, Ophaug, Pereira - Askar, Borges, Thomassen, Valencia(Mulac '57) - Andersson, Tegström

Mjøndalen(4-4-2): Rotevatn - Midtgarden, Herrera, Hilleren, Solberg - Ohr(Paul '89), Smerud, Alsaker, Hansen - Laajab, Ajeti

26/04/2024 21:35 | 06d4061f