FFK – Moss FK 5-1 (0-0)

Smadret kråkene - best i Østfold

Det etter hvert så berømte mossekomplekset ble for alvor blåst vekk i Østfoldhallen i kveld. Etter en strålende andreomgang ble sluttresultatet hele 5-1.

Tekst av Martin Henriksen, Arkivfoto: Rolf B. Gundersen/fredrikstadfk.no
Lagt ut: 28. March 2010 - 19:52

FFK tok kommandoen fra start, men til tross for et spillemessig overtak endte første omgang målløs.

Etter pause skrudde rødbuksene derimot opp tempoet, og da hang ikke kråkene med.

49 minutter var spilt da Hans Erik Ramberg kom på løp. Kråkerøygutten fikk ballen fra Andreas Tegström, løp gjennom mosseforsvaret og trillet kontrollert inn 1-0.

Moss utliknet umiddelbart. Amin Askar dyttet en mossespiller inne i feltet, og på den påfølgende straffen var Kenneth Kvalheim sikkerheten selv.

Kort tid etter hadde samme Kvalheim en stor mulighet til å sende Moss i ledelsen, men skuddet gikk i tverrliggeren.

Derfra og ut var det ett lag på banen. Andreas Tegström traff ballen klokkeklart etter 60 minutter og sendte FFK opp i 2-1. Minuttet senere sto det 3-1 etter at Celso Borges også hadde fått testet skuddfoten.

Kun tre minutter senere ble Amin Askar løpt ned innenfor sekstenmeteren. Mattias Andersson satt først straffen rett på keeper, men returen plasserte svensken kontrollert i mål.

5-1 kom i det 74. minutt etter sambafotball av FFK. Simen Rafn fant Hans Erik Ramberg som la ballen over mosseforsvaret. Amin Askar lobbet over MFK-keeper Origi og headet selv inn ballen i åpent mål.

Resten av kampen hadde hjemmelaget full kontroll, og med 5-1 tok FFK en fullt fortjent seier. Den eneste streken i regninga var at Jan Tore Ophaug måtte forlate banen i andre omgang med det som så ut som en lei skade.

Triumfen var den første over Moss siden 2003, og alt snakk om mossekompleks kan nå legges vekk. Vi er Østfolds beste fotballlag. Ferdig snakka.

Kampfakta

Østfoldhallen
FFK - Moss FK 5-1 (0-0)
Tilskuere: 693
Gule kort: Tommy Edvardsen, Alexander Bachke, MFK. Hans Erik Ramberg, FFK
Mål: 1-0 Hans Erik Ramberg (49.), 1-1 Kenneth Kvalheim (str. 51.), 2-1 Andreas Tegström (60.), 3-1 Celso Borges (60.), 4-1 Mattias Andersson (str. 65.), Amin Askar (74.)