Drept på døball

Juniorene fra FFK hadde ingenting å stille opp med i kveldens europacupkamp mot Lech Poznań. Fire grove markeringsfeil gjorde at polakkene fikk boltre seg til kalasseier.

Tekst av Martin Henriksen, Foto: Rolf B. Gundersen/fredrikstadfk.no
Lagt ut: 30. July 2009 - 22:08

FFK fikk så hatten passet i møtet med polske Lech Poznań i kveld. Fire cornere førte til fire baklengs, og kampen var langt på vei avgjort etter 25 minutter.

Men det startet ikke så ille. Etter noen nølende minutter fikk hjemmelaget et visst overtak og skapte noen småsjanser foran den polske keeperen. Det lå an til en trivelig kveld i plankebyen.

Jommen sa jeg smør. Etter ti minutter fikk Jakub Wiik en retur etter en corner og dundret inn 0-1. FFK forsøkte halvhjertet å komme tilbake, men så fulgte tre minutter fra helvete. 0-2 og 0-3 var begge signert Manuel Arboleda som fikk stå mutters alene i FFK-feltet. Tre cornere - tre baklengs.

Resten av omgangen ble en særdeles trist affære. Hjemmelaget hadde mye ball, men som vi er vant til fra serien, stokket det seg foran sekstenmeteren. Lech Poznań var nærmere nummer fire enn vi var redusering.

Tom Freddy Aune kastet innpå Andreas Tegström og Vidar Martinsen i andre omgang, og byttene så ut til å gi laget et løft. Celso Borges gikk på et smart løp etter 48 minutter og tente et lite håp med sin lekre scoring.

Håpet levde i cirka to minutter. 1-4 kom etter at FFK-forsvaret ble parkert av Robert Lewandonski, og i løpet av de neste fem minuttene måtte en for dagen svak Lasse Staw hente ytterligere to baller ut av nettet.

Mens et vantro publikum begynt å forlate stadion, startet i tillegg regnet å hølje ned, sånn for å gni inn at denne dagen var et mørkt kapittel i Fredrikstad Fotballklubbs historie.

Det er vanskelig å trekke fram høydepunkter etter en slik ydmykelse. FFKs spillere var rett og slett et nummer for små for sine polske motstandere. Når i tillegg markeringsspillet var på guttelagsnivå ble dette en vond og flau forestilling.

Men skitt au, guttær. Vi tar dem i Polen.

På trynet 1: Publikums behandling av Abgar Barsom. Svensken leverte i likhet med resten av FFK-laget en svak kamp og gjorde flere underlige valg. Men pipingen og buingen han ble utsatt for utover i første omgang hører ingen steds hjemme. Da han ble byttet ut til pause var reaksjonen fra mange hånlig latter og sarkastisk applaus. Vebjørn Hagen, Øyvind Hoås, ... , hvor lenge skal vi holde på med å bryte ned våre egne spillere? En for alle, alle for en, synger vi. Så mén det, da!

På trynet 2: Polske fotballsupportere. Jada, flinke til å synge og bladibla. Men å begynne å slåss med hverandre? Har det rablet helt? Om ikke annet fikk dere i hvert fall flyttet vårt fokus bort fra den triste kampen en stakket stund.

Kampfakta

Fredrikstad Stadion
FFK - Lech Poznań 1-6 (0-3)
Mål: 0-1 Jakub Wiik (10), 0-2 Manuel Arboleda (22), 0-3 Arboleda (25), 1-3 Celso Borges (48), 1-4 Robert Lewandonski (51), 1-5 Slawomir Peszko (54), 1-6 Tomasz Bandrowski (56)