Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: Aalesund - Fredrikstad

Skjebnekveld i tangoland

De er motepolitiets største skrekk, gjerrige som skotter og har en trener som har en gedigen snusveranda som varemerke. Aalesund står for tur, i en kamp Raio Piiroja vil bli dypt savnet. Aarøy, totempælen med dunfjeset, er neppe lei seg for at luftens baron må sone for gult kort. Likevel, Fredrikstad drar til Aafk med håp om å spille skjorta av tangotrøyene.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 25. July 2009 - 04:00

Fredrikstad har siden sist kamp gjort et par forsterkninger. Lars Tjernås skal hjelpe laget med analyse og erfaring. På keepersiden har de hentet inn Kenny Stamatopoulos. Det spørs likevel om han kan redde poeng mot Aafk. Litt fordi det er vanskelig å bli kjent med et nytt forsvar på så kort tid, men kanskje aller mest fordi 29-åringen ikke er spilleklar før 1. august.

Tiden vil vise om en greskcanadier med vanskelig etternavn er nok til å berge en bedrøvelig sesong. For keeperne har ikke alene vært skylden i poengtapene. Hadde spissene hatt en tilnærmet normal uttelling på sjansene sine, så ville mest sannsynlig plassen vært reddet allerede.

Dermed blir en ny keeper litt som å kjøpe nye sokker for imponere på en blind date. Det hjelper litt, men ikke mye, om du ellers ser ut som et takras og har dårlig personlighet. Det er med andre ord mye som er feil i klubben. En målscorer av rang ville selvsagt rettet på mye og ledelsen har helt sikkert lyst på en ny spiss, men klubbkassa er bortimot bunnskrapt. Selv panting av flasker blir snart oppført under inntekter for å pynte på inntektstallene.

Fredrikstad

Enn så lenge må altså trenerteamet klare seg med de spillerne som så langt har gitt oss en meget skuffende sesong. Raio Piiroja har kanskje vært lyspunktet sammen med innkjøpene av Borges og Askar denne sesongen. Vår krigerske estlender skulle ut og drepe mot Sandefjord, men fikk magert utbytte i form av gult kort. Han må dermed stå over mot Aafk, noe som gir en klimaflyktning fra Trønderlag et kjærkomment comeback etter nesten ti måneder på sidelinjen. Jan Tore Ophaug har meldt seg klar til kamp igjen! Wallace Fernando Pereira er også i full trening, men vi tror Aune kommer til å matche han forsiktig fremover og heller gi han innhopp mot slutten av kampene.

Celso Borges bør heller ikke skamme seg over sin innsats i år. Costaricaneren er mest sannsynlig tilbake i Norge før kampen, etter at Costa Rica nylig ble slått ut av Mexico i Golden Cup. Mange kamper og jetlag til tross, vi tror lagets toppscorer starter mot Aafk. I mangel på bedre alternativer er det mest sannsynlig at Aune setter Borges helt på topp, som makker til Éverton.

Hvilken keeper som står er derimot helt åpent. Ingen av dem har prestert jevnt godt i år, men en ting er sikkert. Den som står er nok revansjesugen som få på Color Line stadion. Dette kan meget vel være siste kamp han står i Tippeligaen denne sesongen. Er det en kamp enten Staw eller Bråthen har muligheten til å rette opp det noe frynsete rykte i år, så er det denne kampen. Vi tror Staw kapret plassen på mandag.

Fredrikstad sannsynlige lagoppstilling:

Staw

Askar - Martinsen - Ophaug - Thomassen

Kvisvik - Gashi - Wehrman - Barsom

Éverton - Borges

Aalesund

Aalesund har derimot hatt en solid keeper mellom stengene i år. Lindegaard har nå fullført sin låneperiode i jugendbyen og vendt tilbake til Danmark. Igjen står Rekdal med Andreas Lie og Adin Brown. Førstnevnte har ikke prestert jevnt og godt over tid i Tippeligaen når han har fått sjansen. Adin Brown på sin side har de siste årene vært skadeutsatt, noe som har resultert i at han blant annet har utviklet hjelmfetisj. Vi tror Rekdal satser ungt og norsk mellom stengene.

Kjetil Rekdal selv blir derimot å finne på tribunen under hele kampen, etter at han slang med snusleppa til Eirik Bakke. Hadde det ikke vært for noen festbremsende vakter og andre som stoppet et sannsynlig basketak, så ville han muligens fått tilsendt et sesongkort i steden for fra NFF.

Det er vanskelig å tippe hvilket lag Aafk kommer til å stille. For mens forsvarsrekken har vært noenlunde den samme, så er det kun Arneng og Aarøy som fått spille på sine faste plasser fremover på banen de siste kampene. Sistnevnte vil nok skape hodebry, bokstavelig talt, for våre to midtstoppere. Spissen, med biologiske stylter som ben, vil ventelig gi både Ophaug og Martinsen oksygenmangel i løpet av mandagens kamp. Luftduellene vil med andre ord bli mange og høye.

Aalesunds forventede startoppstilling:

Lie

Jalasto - Skiri - Arnefjord - Parr

Larsen - Stephenson - Arneng - Kopteff

Silva - Aarøy

Tidligere møter (Aafk først):

2008: 0-0
2007: 3-3
2005: 1-0

Sannsynlighetsberegning:

NIFS.no: 44% hjemmeseier, 40% uavgjort og kun 16% sjanse for borteseier

Betbrain.com: 40% hjemmesider, 28% for uavgjrot og 32% for borteseier.

ffksupporter.net tror:

Optimisten 0-1
En gang må det jo snu, og om rettferdighet finnes, så blir seieren sikret på overtid på FFKs første sjanse. Er vi veldig optimister, så er det Éverton som blir matchvinner.

Realisten: 2-0
Det fortsetter å trille baller bakover, mens det er stusselig fremover. Fredrikstad fortsetter nedturen og kampen om å unngå nedrykk.

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340