Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FORHÅNDSRAPPORT

Tar vi steget vekk fra nedrykksstriden?

Positiviteten, engasjementet og lidenskapen ser endelig ut til å være på plass igjen etter onsdagens seier- både hos spillere og supportere! Med seier over Bodø/Glimt vil vi ta enda et steg vekk fra bunnstriden.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 27. June 2009 - 20:25

Fredrikstad FK

Så deilig det er å være FFK-supporter etter onsdagens kamp mot Lyn! Med Wehrman tilbake i form, Èverton som scorer og en seier som gjør at Bastionen krever Kent Bergersen sparket, er det mange rød-hvite fjes som stråler om dagen.

Søndag er det Bodø/Glimt som skal knuses. Med en fantastisk sommersol på himmelen er det nok en gang duket for fest i Plankebyen. Sommer`n er herlig i Fredrikstad, spesielt om FFK slår nordlendingene.

Erik Mellevold Bråthen sto en god kamp mot Lyn. Vi ser ingen grunn til at ikke haldenseren skal få fornyet tillit, til tross for at Lasse Staw også er en veldig god keeper.

Backene blir trolig de samme som mot Lyn. Spesielt Joachim Thomassen spilte en god kamp mot laget fra Oslos vestkant. Det blir ikke FFK-kamp uten at Amin Askar på en eller annen uforståelig måte klarer å surre ballen ut over sidelinja, men allikevel er han et klart valg på høyrebacken når Pål Andrè Czwartek er skadet.
I midtforsvaret starter Raio Piiroja etter alle solemerker. Kasey Wehrman storspilte ved hans side forrige kamp, men vi tror likevel at Vidar Martinsen kommer inn på laget igjen etter å ha vært ute med karantene.

På midtbanen tipper vi at Tom Freddy Aune velger å gjøre noen forandringer. Abgar Barsom har til gode å levere en bra kamp i år, derfor tror vi Hans Erik Ramberg flyttes ut på høyrekant. Kasey Wehrman viste prov på gamle takter igjen, og da er han for god til å vrakes. Vi tipper australieren får sin 40. kamp for FFK på søndag. Samtidig håper vi trenerteamet nå har lært seg at Celso Borges er midtbanespiller. Med Wehrman som dekker store rom defensivt, kan det bli spennende å se om Borges får enda mer frihet offensivt. På venstrekant virker Raymond Kvisvik selvskreven.

På topp blir det spennende å se hvem Aune velger. Èverton Santos da Costa scoret sitt første mål på hjemmebane forrige kamp og Andreas Tegström leverte en grei søknad om fornyet tillit. Samtidig meldes det om at både Gardar Jòhannsson og Dominic Adiyiah storspiller for FFKs 2.lag.

Vi tipper at Èverton og Gardar Jòhannsson starter. Brasilianeren kom til mange sjanser mot Lyn, og det var kun en fantastisk Stamatopoulos som hindret ham fra å score flere enn ett mål. Gardar Jòhannsson er god til å jobbe defensivt, og det kan bli nyttig mot kontringssterke nordlendinger.

Fredrikstads forventede startellever(4-4-2):

Erik Mellevold Bråthen

Amin Askar - Raio Piiroja - Vidar Martinsen - Joachim Thomassen

Hans Erik Ramberg(K) - Kasey Wehrman - Celso Borges - Raymond Kvisvik

Èverton Santos da Costa - Gardar Jòhannsson

Bodø/Glimt

Det har vært en dårlig sesong for Bodø/Glimt sålangt. Med fattige 13 poeng på 15 kamper ligger Ingebrigtsens disipler nest sist på tabellen. En stor kontrast til fjorårets 4.plass, med andre ord.

Lagets store stjerne fra i fjor, Trond Olsen, har gått til Rosenborg. Samtidig har Thiago Martins vært skadet, og enkeltspillere som Runar Berg, Jan Derek Sørensen og Mounir Hamoud har på langt nær prestert i nærheten av hva de gjorde i fjorårssesongen.

Glimt, som lader opp til kampen på idylliske Hankø, kommer fra tap 2-1 på Ullevaal mot Vålerenga. "Bruttern" mente dog at hans lag hadde fortjent minst ett poeng. Thiago Martins kom inn og scoret, og viste at han nærmer seg formen igjen. I denne kampen viste også Glimt at de så absolutt ikke må tas lett på.

Pavel Londak blir å se mellom stengene for "Superlaget fra Nord". Forhåpentligvis spiser han ikke det samme som Kenny Stamatopoulos før kamp..

Høyreback blir marokkanskfødte Mounir Hamoud. På venstreback kommer Willis Forko til å spille. Den meget gode stopperen Per Verner Rønning er uaktuell til søndagens kamp grunnet skade. I hans fravær er det mest sannsynlig duket for Ale Bärengrub og Stian Theting. De to har de siste kampene spilt bra.

I treeren på Bodø/Glimts midtbane er Christian Berg selvskreven som anker. Den tidligere FFK-spilleren har løst sine oppgaver godt på midtbanen i år. Unggutten og talentet Anders Konradsen kaprer mest sannsynlig den høyre indreløperrollen. Som venstre indreløper har Thomas Rønning spilt de siste kampene. Han er imidlertid ute med skade. Vi tror veteranen Runar Berg blir vikar på inderløperplassen.

På topp tror vi Ingebrigtsen gjør en liten forandring fra forrige kamp. De raske kantene Daniel Stensland og Qwakeye Oduro får nok fornyet tillit, men vi tror at storscoreren Thiago Martins får starte på bekostning av ringreven Stig Johansen.

Bodø/Glimts forventede startellever(4-3-3):

Pavel Londak

Mounir Hamoud - Stian Theting - Ale Bärengrub - Willos Forko

Anders Konradsen - Christian Berg - Runar Berg(K)

Daniel Stensland - Thiago Martins - Qwakeye Oduro

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion:

2008-04-21 Fredrikstad - Bodø/Glimt 2 - 0
2005-06-12 Fredrikstad - Bodø/Glimt 3 - 2
2004-09-26 Fredrikstad - Bodø/Glimt 1 - 0

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:


61% for hjemmeseier, 24% for uavgjort, 15% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:


56% for hjemmeseier, 26% for uavgjort, 18% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 3-0

Endelig begynner spillet å sitte! Vi overhøvler et Bodø/Glimt lag, skaper sjanse på sjanse, og scorer 3 vakre mål. Nordlendingene ser ikke ut til å være vant til like høy temperatur, og muligens har alle 11 fått solstikk før kampen.

Realisten: 2-1

Nok en gang trykker vi på, mens det er bortelaget som tar ledelsen. Vi tar oss imidlertid sammen, og vinner 2-1. Nok en kamp med et vanvittig sjansesløseri, men nå har vi endelig fått et pusterom fra nedrykksstriden.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340