Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: Molde FK – FFK

Ingen kamp for smågutter

Katastrofen ble avverget på overtid mot Ranheim. Har guttane fått seg et skremmeskudd som kan gi jubel og poeng mot medaljekandidaten fra Romsdal?

Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 19. June 2009 - 23:24

Fredrikstad FK

Det har vært en merkelig uke. En middels kamp på Åråsen, og Patrik Gerrbrands avskjed med plankebyen, havnet i skyggen av Anders Grönhagens mystiske sykemelding før vi holdt på å gå på en av nyere tids styggeste smeller i torsdagens cupkamp.

Men vi snublær avsted, som det heter i sangen. Fredrikstad kommune har strukket ut en hjelpende hånd for å berge klubben gjennom det økonomiske uføret, og selv om vi ligger godt plantet på nedre halvdel av tabellen, er det en slags morbid tilfredsstillelse i å vite at lagene rundt oss sliter mer.

Tom Freddy Aune har et tilnærmet fullt mannskap til rådighet før søndagens kamp i Molde. Wallace Fernando Pereira er etter alle solemerker fortsatt uaktuell, og trolig blir det få endringer fra laget som startet mot Lillestrøm.

FFKs forventede startellever (4-4-2):

Lasse Staw

Pål André Czwartek - Vidar Martinsen - Raio Piiroja - Joachim Thomassen

Amin Askar - Ardian Gashi - Hans Erik Ramberg - Raymond Kvisvik

Éverton Santos da Costa - Celso Borges

Molde FK

Kjell Jonevret har fått sving på sakene der oppe i rosebyen. Molde har så langt i sesongen vist evnen til å snu jevne kamper til sin fordel og ligger på en oppsiktsvekkende 2. plass.

Det sagt, det er på bortebane blåtrøyene har imponert i år. MFK er så langt ligaens beste bortelag, mens det har vært lite å glede seg over på Aker Stadion. Åtte poeng på eget gress er faktisk dårligere enn oss.

Halv-sarpingen og tippeliga-kometen El Hadji Makhtar Thioune må stå over mot FFK på grunn av gule kort. Ute er også ex-VIFer Thomas Holm som sliter med en leggskade. Ellers virker det som Vegard Forren har sluttet og sutre og bestemt seg for å begynne å spille fotball igjen.

Rune Ertsås avgjorde cupkampen mot Kongsvinger da han kom inn på tampen, men det spørs om trener Jonevret tør å splitte suksess-troikaen José Mota og Diouf X 2.

Molde FKs forventede startellever (4-3-3):

Knut Dørum Lillebakk

Kristoffer Paulsen Vatshaug - Christian Steen - Vegard Forren - Knut Olav Rindarøy

Magne Hoset - Daniel Berg Hestad - Aksel Berget Skjølsvik

José Mota - Mame Biram Diouf - Pape Pate Diouf

Tidligere oppgjør på Aker Stadion:

26. oktober 2008 Molde - FFK 1-2
13. mai 2006 Molde - FFK 4-0
19. juni 2005 Molde - FFK 1-0

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

38% for hjemmeseier, 32% for uavgjort, 30% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

54% for hjemmeseier, 26% for uavgjort, 20% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-2
Til tross for den gode tabellplasseringen har Molde vist en nedadgående formkurve. Kun én av de siste seks seriekampene har endt med seier, og hjemme på Aker Stadion har det tidvis vært bekmørkt. FFK har mye å bevise for både seg selv og omgivelsene, og med et hjemmelag på defensiven satser vi på Østfoldjubel på søndag.

Pessimisten: 2-2
Vi scorer mål og vi slipper inn mål. Molde har en av Tippeligaens giftigste angrepsduoer i Diouf-gutta, men vi så tendenser på Åråsen på at kombinasjonen Borges/da Costa også kan vise seg å bære frukter. Dermed kan det være duket for en offensiv og målrik batalje.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340