Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: FFK – IK Start

Ny sørlandsslakt?

Det som skulle bli en ny jubelsesong har i stedet blitt en traurig affære. Mandag har vi første mulighet til å vise at FFK ikke er et bunnlag når formsterke IK Start kommer på besøk.

Tekst av Martin Henriksen, foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 30. May 2009 - 16:30

Nå er det mørkt. En trist kamp mot Odd ble etterfulgt av en enda flauere forestilling mot Drøbak/Frogn, før klubben valgte å toppe en elendig uke med en parodi av en pressekonferanse.

Det sagt, vi har hatt mye stolpe ut i år. Mandag venter Start, et lag vi har rundspilt to ganger på hjemmebane de siste tre årene. Og da er det vel lov å håpe at vinden snur?

Fredrikstad FK

Tom Freddy Aune uttalte nylig til TV2 at laget mot sørlendingene blir tilnærmet likt det som tapte i Skien. Helt sikkert er det at Celso Borges ikke spiller på grunn av nasjonale oppdrag. Det er vel tvilsomt om vi ser Kasey Wehrman særlig mere fra start i år. Dermed er det trolig duket for Hans Erik Ramberg som Ardian Gashis makker sentralt.

Framover da? Gardar Jóhannsson leverte en god kamp hjemme mot Brann, men var i likhet med resten av laget ute å kjøre mot Odd. Denne uken ble han tatt ut i Islands tropp til kvalifiseringskampene mot Nederland og Makedonia, og forhåpentligvis har dette gitt islendingen litt ekstra lyst til å vise seg fram.

Som Gardars makker holder vi en knapp på Dominic Adiyiah.

FFKs forventede startellever (4-4-2):

Lasse Staw

På André Czwartek - Vidar Martinsen - Raio Piiroja - Amin Askar

Abgar Barsom - Ardian Gashi - Hans Erik Ramberg - Raymond Kvisvik

Dominic Adiyiah - Gardar Jóhannsson

IK Start

Fjorårets Adecco-treer har overrasket stort i årets eliteserie. Ingen lag har scoret flere mål, og i Bernt Hulsker og Cristian Bolaños har sørlendingene fått en hypereffektiv angrepsduo. I tillegg har 19-årige Mads Stokkelien blitt en ny mediayndling med sine fire mål på like mange kamper.

Mandag slipper vi i hvert fall Bolaños på grunn av både landslagsspill og karantene. Det ryktes at Erik Mykland skal være spilleklar til mandagens kamp, men det er tvilsomt om syvende far i huset blir å se fra start.

Ellers blir det hyggelig å hilse Tommy Runar velkommen tilbake til Fredrikstad Stadion selv om han garantert blir å finne på benken.

IK Starts forventede startellever (4-4-2):

Kenneth Høie

Hunter Freeman - Clarence Goodson - Bård Borgersen - Branislav Milicevic

Morten Hæstad - Petter Bruer Hanssen - Geir Ludvig Fevang - Christer Kleiven

Mads Stokkelien - Bernt Hulsker

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion:

17. juni 2007 FFK - Start 3-0

27. august 2006 FFK - Start 4-0

3. juli 2005 FFK - Start 1-2

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

50% for hjemmeseier, 27% for uavgjort, 23% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

43% for hjemmeseier, 27% for uavgjort, 23% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 3-0
En eller annen gang må elendigheten ta slutt. Det ryktes om strålende vær og godt billettsalg til mandagens kamp. Forhåpentligvis har guttane skjønt alvoret i tabellsituasjonen og gjør alt for at årets sesong ikke skal ble en kamp for å overleve. Og da kan Sørlandets stolthet få kjørt seg.

Pessimisten: 2-1
Denfensivt har vi ikke hengt sammen de siste kampene. Personlige feil har ført til tullete baklengsmål, og mot et av ligaens giftigste lag kan det igjen bli travelt rundt Lasse Staw. Vi skal uansett vinne denne kampen, alt annet blir for dumt.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340