Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FORHÅNDSRAPPORT

Årets hittil viktigste kamp!

Kampen(e) i Oslo er utkjempet, både på og utenfor banen, og allerede på torsdag er det nye muligheter for tre poeng. På motsatt banehalvdel står Brann.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 18. May 2009 - 18:10

Fredrikstad FK:

16.mai ble en kjedelig dag for alle FFK-supportere. Nå er fotballspillere ikke akkurat kjent for å være intelligente, men med såpass høy lønn burde de klare å lære seg reglene.

For å oppsummere kort og enkelt: Fotball går ut på å få ballen i mål. Helst flere ganger enn det andre laget. Regler er også noe Terje Hauge burde lese seg opp på...

Men, la oss nå glemme den kampen og heller rette inn fokus mot kampen på torsdag! Denne kampen er kanskje årets viktigste så langt, for vinner vi ikke den er sjansen stor for at en del lag kan passere oss på tabellen.

I forsvaret blir vi nødt til å omrokkere litt fra forrige kamp. Raio Piiroja er suspendert, og Pål Andrè Czwartek slet voldsomt på lørdag. Det er vel duket for en debut i år, da Patrick Gerrbrand etter all sannsynlighet kommer til å danne midstopperpar med Vidar Martinsen. Det blir spennende å følge svensken, muligens i en av hans siste kamper i FFK-drakta.

Amin Askar hadde mye ballkontakt mot Vålerenga og gjorde en fin figur på høyrekant, men vi tror han blir trukket ned på høyreback mot bergenserne. I fjor ble Brann slått på Stadion etter et brasiliansk kanonskudd, men det blir det neppe i år. Wallace Fernando Pereira pådro seg et kinnbeinsbrudd på Ullevaal, og er uaktuell for spill på torsdag. Inn kommer Joachim Thomassen.

På midtbanen er det trangt om plassene om dagen. Presterer man ikke, risikerer man å bli benket neste kamp. Det tror vi Hans Erik Ramberg blir. Han må ha et merkelig syndrom; fra å storspille på hjemmebane mot Tromsø var han nærmest usynlig mot Vålerenga. Mannens humørsvingninger på banen gjør at vi tror at Ardian Gashi starter mot gamle lagkamerater.

På høyrekant tror vi kaptein Abgar Barsom kommer til å starte. Han virket frisk sist gang, og scoret et mål. Borges og Kvisvik får fornyet tillit på midtbanen.

På topp var Èverton Santos da Costa nærmest usynlig forrige kamp. Men vi både tror og håper at Dominic Adiyiah får en sjelden sjanse, og da tror vi Èverton vil komme mer til sin rett. Kanskje kan dette bli en bra duo? Vi har prøvd en del konstellasjoner der fremme, men vi tror at disse spillerne står bra til hverandre.

FFKs forventede startellever(4-4-2):

 Lasse Staw

 Amin Askar   Patrick Gerrbrand    Vidar Martinsen    Joachim Thomassen

 Abgar Barsom(K)    Celso Borges    Ardian Gashi    Raymond Kvisvik

 Èverton Santos da Costa    Dominic Adiyiah

 

Sportsklubben Brann:

Du finner ikke mange lag som er mer kjedelige enn Brann i Tippeligaen. Nesten uten lokale talenter og med en forferdelig innkjøpspolitikk hvor spillerne helst skal være gamle og mest mulig destruktive i spillestilen.

I likhet med oss har Brann høye ambisjoner og forventninger for denne sesongen. I likhet med oss har de slitt med å innfri. På ni kamper har det kun blitt to seire, og det er langt i fra godkjent for kravstore bergensere.

Fra forrige kamp mot Start er Rodolph Austin suspendert, mens "albuekongen" David Nielsen sliter med en strekkskade.

Det betyr mest sannsynlig at Tijan Jaiteh og Azar Karadas får hver sin plass i startelleveren mot FFK. Ellers tror vi laget blir det samme, selv om Brann kun klarte uavgjort mot Start på hjemmebane i forrige kamp.

Branns forventede starellever:

Håkon Opdal(K)

 Hassan El Fakiri   Olafur Bjarnason    Kristjan Sigurdsson   Birkir Sævarsson

 Jan Gunnar Solli    Tijan Jaiteh   Eirik Bakke   Petter Vaagan Moen

 Azar Karadas    Erik Huseklepp

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion:

26/07/08- Fredrikstad-Brann 1-0

16/09/07- Fredrikstad-Brann 0-4

10/04/06- Fredrikstad-Brann 1-1

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

45% for hjemmeseier, 27% for uavgjort og 28% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

42% for hjemmeseier, 28% for uavgjort og 30% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddsetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 3-0

Endelig løsner det for FFK, som nok en gang putter hele tre mål på hjemmebane. Guttane har skjønt hvor viktig seier i denne kampen er, og sørger for at tre poeng ikke kommer "hèm".

Realisten: 1-0

Begge lagene sliter om dagen, og det blir nok en målfattig affære for FFK sin del. Men så lenge seiren er sikret og tre poeng blir igjen i Fredrikstad er alle rød-hvite hjerter fornøyde.

 

 

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340