Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: Vålerenga - FFK

Maifest på ”hjemmebane”

Godfølelsen er tilbake etter oppvisningen mot Tromsø. Hva passer ikke da bedre enn å skyve Martin Andresen og hans menn ytterligere noen skritt mot avgrunnen på fotballens festdag.

Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 14. May 2009 - 19:52

Fredrikstad FK

Men aristokraten var ikke død. Tromsø fikk så hatten passet og litt til i forrige hjemmekamp, og FFK viste tegn på at fjorårsformen ikke er så langt unna.

Lørdag inntar tusenvis av plankeskaller vår lykkearena - Ullevaal. Riktignok har vi gått på noen stygge smeller der de siste årene, spesielt mot lørdagens motstander, men VG-svingen har vel så ofte vært stedet for de store opplevelser. For alle som var tilstede under NM-kvartfinalen i 2006 vil nok minnet sitte i til evig tid...

Gledelig er det at sentrale spillere er på vei tilbake fra skade, og endelig har vi mulighet til å stille en forsvarsfirer med utelukkende forsvarsspillere.

Grönhagens luksusproblem før Vålerengakampen er hvem som skal inn på lagets overbefolkede midtbane. Kasey Wehrmans tid i plankebyen går ubønnhørlig mot slutten, og australieren må trolig nok en gang finne seg i å bli vraket til fordel for Celso Borges. Hans Erik Ramberg har dermed ikke tenkt å gi seg med det første og skal være nær en ny kontrakt med klubben han debuterte for i 1993. Storspillet mot Tromsø gjør nok at Hansi foretrekkes på lørdag på bekostning av Ardian Gashi.

Amin Askar virker selvskreven på høyre kant, mens det er noe mer usikkert hva som skjer på venstre. Vi sjanser på at manglende kampform gjør at Abgar Barsom må vike plass for en formsterk Raymond Kvisvik.

Éverton scoret sitt første mål for året mot Nordstrand på søndag. Nå var ikke 3. divisjonslaget noen målestokk, men forhåpentligvis har scoringen gitt selvtillit. Brasilianeren virker uansett selvskreven på topp. Dominic Adiyiah var frisk den halvtimen han fikk i cupkampen, men trenerteamet har så langt vært lite villig til å bruke ham i serien. Siden Andreas Tegström er uaktuell på grunn av skader, kan det allikevel være duket for ghaneseren fra start.

FFKs forventede startellever (4-4-2):


Lasse Staw

På André Czwartek - Vidar Martinsen - Raio Piiroja - Wallace Fernando Pereira

Amin Askar - Celso Borges - Hans Erik Ramberg - Raymond Kvisvik

Dominic Adiyiah - Éverton

Vålerenga IF

Du trodde kanskje det var følelsesmessig utfordrende å være FFK-supporter? Prøv deg én uke som tilhenger av mediayndlingene fra Valle. Med tanke på interesse, omtale og presseoppslag skulle en tro at laget kjempet om europacuptitler hver måned.

Men Vålerenga er ikke Manchester United. De er heller ikke Rosenborg eller Sandefjord for saks skyld. Vålerenga Fotball anno mai 2009 er ikke noe annet enn et dårlig fotballag.

Nå vant riktignok bohemene 3-0 på Aker Stadion for en drøy uke siden, men å si at laget imponerte vil være å ta hardt i. Molde styrte kampen, og et baktungt VIF fikk tre mål på to sjanser.

Men det er på hjemmebane det virkelig kladder. Martin Andresens menn har ikke vunnet på Ullevaal siden 20. oktober i fjor, og keeper Troy Perkins har måtte plukke ut ni baller fra nettet på fire hjemmekamper så langt i år.

Nevnte Perkins er selvskreven i mål. Foran seg får han det som muligens er ligaens tregeste stopperpar: Erik Hagen og André Muri. På backplass er det noe mer usikkert. Jarl-André Storbæk spiller sikkert, men hvilken plass hedemarkingen bekler kommer an på om Freddy Dos Santos, Alan Jepsen eller Juan Fuenmayor blir foretrukket. Jepsen og nykommeren Fuenmayor har fått lite spilletid så langt, og vi sjanser på at veteran Dos Santos tar høyrebacken med Storbæk på motsatt side.

Startsupporter Kristoffer Hæstad og snart arbeidsledige Martin Andresen danner trolig VIF-midtbanens bakre ledd. Foran seg får de muligens Dawda Leigh (som har imponert etter overgangen fra Skeid i vinter), Daniel Fredheim Holm og Mohammed Fellah med Mohammed Abdellaoue som enslig spiss.

Et annet alternativ kan være at Fellah blir vraket og at Oslolaget legger om til 4-4-2 med Bengt Sæternes som Moas makker. Sæternes var VIFs beste angrepsspiller mot Molde, og blir nok uansett å se på banen i løpet av kampen på lørdag.

Vålerengas forventede startoppstilling (4-2-3-1):


Troy Perkins

Freddy Dos Santos - André Muri - Erik Hagen - Jarl-André Storbæk

Kristoffer Hæstad - Martin Andresen

Dawda Leigh - Daniel Fredheim Holm - Mohammed Fellah

Mohammed Abdellaoue

Tidligere oppgjør på Ullevaal:

2. august 2008 Vålerenga - FFK 1-1

24. september 2007 Vålerenga - FFK 2-0

10. september 2006 Vålerenga - FFK 5-1

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

50% for hjemmeseier, 23% for uavgjort, 27% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

44% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 28% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-3
Den kunstige selvtilliten Vålerenga har fått etter den merkelige kampen i Molde kan få laget til å satse i overkant optimistisk mot et kontringssterkt FFK. Vi har nok av tempo og offensiv kraft til å løpe VIF-forsvaret i senk, og med tusenvis av elleville østfoldinger i VG-svingen kan det fort bli ny Ullevaal-fest.

Realisten: 1-2
Bortsett fra i serieåpningen på Lerkendal har VIF scoret i samtlige av årets kamper. Vi tror uansett at FFK per i dag er et bedre lag, og at alt ligger til rette for at vi tar vår første serieseier over bydelsslaget på bortebane siden 1975.

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340