Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: FFK - Tromsø IL

I poengnød mot polargutan

Et FFK i poengnød tar i mot Tromsø på torsdag. Supporternes tillit er tynnslitt, og kampen dreier seg om mer enn tre poeng.

Tekst av Martin Henriksen, foto: fredrikstadfk.no
Lagt ut: 05. May 2009 - 19:15

Fredrikstad FK

Skjera, guttær? Hvor er vinnerviljen? Fryktløsheten? Selvtilliten? Noen måneder tilbake var dere en nærmest uovervinnelig enhet, nå fremstår dere som en gjeng som mistrives med jobben dere er satt til å gjøre. Greit nok at et tap på Lerkendal ikke er verdens ende, men at vi spilte 90 minutter uten å komme til en eneste ordentlig avslutning bør få varsellampene til å blinke.

- Som fotballspillere må vi leve med at det er usikkerhet rundt kontraktssituasjonen vår, men det er helt klart at usikkerheten tapper deg for energi. Aller helst skulle slike ting vært avklart før sesongstart, sa Hans Erik Ramberg til Fredriksstad Blad nylig. Men hælle måne, Hansi, da får dere jaggu bevise at dere fortjener en plass i fremtidens FFK.

Det blir spennende å se hvilke elleve spillere Anders Grönhagen sender ut på stadionmatta på torsdag. 4-5-1-formasjonen har vært en suksess defensivt, men fremover har det vært bare sorgen. Kun Lyn og Strømsgodset har scoret færre mål enn aristokraten, og vi mener det er feigt om FFK ikke starter TIL-kampen med to spisser. For klubbens del er kun seier godt nok, ellers kan det bli mange tomme seter i de gamle verftshallene på Kråkerøy framover.

Bakover er det ikke så mye å velge i, og vi tipper de samme fem som startet mot Rosenborg får fornyet tillit. Joachim Thomassen bommet grovt i forkant av RBKs seiersmål, og vi håper sarpingen ønsker å revansjere seg foran hjemmefansen.

Som enkelte kanskje har fått med seg må Ardian Gashi stå over TIL-kampen på grunn av gule kort. Det kan gi rom for Celso Borges fra start. Kasey Wehrman har fått mye kjeft i det siste, og et alternativ sentralt kan være Abgar Barsom som heldigvis er tilbake fra skade. Vi tar en råsjanse og tipper at australieren blir å finne sentralt, mens Barsom tar plass på venstre kant.

FFKs forventede startellever (4-4-2):

Lasse Staw

Amin Askar - Vidar Martinsen - Raio Piiroja - Joachim Thomassen

Levon Pachayan - Celso Borges - Kasey Wehrman - Abgar Barsom

Andreas Tegström - Éverton

Tromsø IL

Vi er heldigvis ikke alene om å ha fått en rotete sesongstart. Fjorårets bronsevinner sliter derimot med det motsatte av Østfolds stolthet. Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt hamrer inn mål, men bakover virker TIL-laget vidåpent. Etter to sterke borteseire mot VIF og Brann, har det kladdet ordentlig for Per-Mathias Høgmo og hans menn.

Gladgutten Sead Ramovic er tilbake i TIL-målet etter å ha sonet karantene for gule kort i hjemmekampen mot Odd. Foran seg har han vanligvis en solid forsvarsrekke i Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen og Hans Åge Yndestad. Reginiussen sliter derimot med en ankelskade og blir erstattet av Douglas Sequeira.

Ruben Yttergård Jenssen ble nylig kåret til månedens unge spiller i april og virker bankers på et midtbane hvor han trolig får selskap av Tommy Knarvik og Helge Haugen. Joel Lindpere skulle i utgangspunktet sone karantene mot FFK etter å ha vist fingeren til halve Bergen, men siden Tromsø har anket avgjørelsen, starter trolig den tidligere FFK-aktuelle estlenderen kampen.

På topp skal det vel regne frosker før duoen Moldskred/Rushfeldt blir vraket.

Tromsøs forventede startoppstilling (4-4-2):

Sead Ramovic

Tom Høgli - Douglas Sequeira - Miika Koppinen - Hans Åge Yndestad

Ruben Yttergård Jenssen - Tommy Knarvik - Helge Haugen - Joel Lindpere

Morten Moldskred - Sigurd Rushfeldt

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion:

11. august 2008 FFK - Tromsø 2-0
26. august 2007 FFK - Tromsø 2-1
29. mai 2006 FFK - Tromsø 5-3

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

50% for hjemmeseier, 23% for uavgjort, 27% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

41% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 31% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 3-0
En eller annen gang må det snu, hvorfor da ikke mot et lag vi har slått fem av fem ganger på hjemmebane siden opprykket. Tromsø har sluppet inn nest flest mål av samtlige Tippeligalag så langt i år, og torsdag blir det forhåpentligvis ennå flere baller å plukke ut av nettet.

Realisten: 1-0
Denne kampen skal vinnes. Den skal vinnes for den lojale Plankehaugen, for hovedtribunens travere, for barna på familieseksjonene, for bestemor på Gressvik, for Fredrikstad by, for 106 års tradisjon. Da bryr vi oss katta om hvordan seieren kommer. Vinn guttær, bare vinn!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340