Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FORHÅNDSRAPPORT

Rune, her kommer vi!

FFK er så langt ubeseirede på bortebane, samtidig som de på hjemmebane har vært urovekkende svake. Rosenborg på sin side troner øverst på tabellen, men har ikke klart å gjøre Lerkendal til et fort så langt i år. Blir det tre rød-hvite poeng mot Jarstein og RBK?

Tekst av Marius Kjølstad, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 01. May 2009 - 19:21

Fredrikstad FK:

Årets Tippeliga er merkelig på mange måter. Noe som er svært oppsiktsvekkende er at hjemmebanefordelen ikke synes å være like stor i år. Det har alle FFK-supportere fått merke, for laget står faktisk bokført med to tap på Fredrikstad Stadion i 2009.

På bortebane har FFK derimot kommet godt i gang. En seier og to uavgjort på tre forsøk må man se på som mer enn godkjent.

Likevel må man kunne si at prestasjonene har vært langt dårligere enn hva de fleste hadde forventet før seriestart. Flere nøkkelspillere har vært ute med skade, mens andre har underprestert kraftig. Kanskje er det bare våre to midtstoppere som så langt får godkjent?

Vi tror det blir noen endringer fra Aalesund-kampen.

Keeper og forsvar blir likt som forrige gang. Man må kunne si at de fem har spilt bra så langt i år, og kampen mot Aafk var meget bra.

På midtbanen tror vi Levon Pachayan kommer til å ta en plass på høyrekanten. Ellers blir midtbanen som sist. Til tross for at det var på midten FFK skuffet mest forrige kamp er det ikke så mange andre alternativer FFK-trenerne har. Vi gleder oss til Barsom kommer tilbake fra skade!

På topp tror vi Andreas "Masken" Tegström kommer til å få fornyet tillit. Bak seg tipper vi han får Hans Erik Ramberg, som da altså erstatter Èverton Santos da Costa og kommer til å spille i den rollen han har hatt tidligere i år.

 

FFKs forventede lagoppstilling(4-4-1-1):

                                             Lasse Staw                           

        Amin Askar    Vidar Martinsen     Raio Piiroja   Joachim Thomassen

     Levon Pachayan    Ardian Gashi    Kasey Wehrman    Raymond Kvisvik

                                   Hans Erik Ramberg(K)

                                    Andreas Tegström

Rosenborg:

Rosenborg Ballklubb ligger på 1.plass i Tippeligaen så langt i år med fjorten poeng. Trønderne er av mange sett på som favoritt til å kapre gullet i år, og har til tider innfridd. Forrige kamp mot Lillestrøm spilte de meget bra.

Erik Hamrèn, kanskje landets beste trener, har vært sykemeldt noen dager i forkant av oppgjøret grunnet sykdom i familien. Svensken er imidlertid tilbake, og har visstnok laget klart i hodet.

Vi tror laget blir det samme som mot Lillestrøm.

I mål er det ganske klart at Rune Almenning Jarstein skal stå. Vi får håpe Raymond Kvisvik dropper karatesparkene i år.

I forsvaret er det kanskje Norges to beste sidebacker som kommer til å starte. Mikael Lustig på høyresiden er en meget habil spiller, det samme er Mikael Dorsin på venstresiden. I midtforsvaret er det Alejandro Lago og Vadim «pissa på» Demidov som starter.

De to defensive midtbanespillerne blir Alexander Tettey og Anthony Annan. Sistnevnte er en helt ekstrem ballvinner til å være tippeligaspiller, og er kanskje Rosenborgs viktigste suksessfaktor så langt.

Offensivt i en treer på midtbanen kommer Per Ciljan Skjelbreid til å starte på høyre. På venstre kommer Trond Olsen til å få fornyet tillit av Erik Hamrèn. Og selvfølgelig vil mannen med den gode pasnings- og skuddfoten, Marek Sapara, starte sentralt.

På topp kommer Steffen Iversen til å starte.

Forventet lagoppstilling(4-2-3-1):

 Rune Almenning Jarstein

 Mikael Lustig    Alejandro Lago    Vadim Demidov    Mikael Dorsin

 Anthony Annan    Alexander Tettey

 Per Ciljan Skjelbreid     Marek Sapara    Trond Olsen

 Steffen Iversen(K)

Tidligere oppgjør på Lerkendal:

2008-04-12 Rosenborg - Fredrikstad 1-2

2007-06-10 Rosenborg - Fredrikstad 1-1

2006-07-16 Rosenborg - Fredrikstad 1-0

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

48% for hjemmeseier, 30% for uavgjort, 22% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

46% for hjemmeseier, 39% for uavgjort, 15% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-2

FFK slipper til få sjanser, samtidig som de scorer på sine to eneste. Enda et ran på bortebane som veier opp for forrige ran på hjemmebane. Gashi og Kvisvik scorer hvert sitt mål.

Realisten: 2-0

FFK skaper fortsatt lite offensivt, samtidig som det rakner defensivt når Rosenborg trykker på. Et helt fortjent resultat.

 

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340