Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: Viking FK - FFK

Skadeskutt til Stavanger

Et skadeskutt FFK skal revansjere tirsdagens bitre hjemmetap mot et Vikinglag som ikke har fått spillet helt til å sitte så langt. Og da er det lov å håpe på poeng, er det ikke?

Tekst av Martin Henriksen, Foto: Plankehaugen
Lagt ut: 18. April 2009 - 16:30

Fredrikstad FK

En god sesonginnledning fikk en brå slutt mot et kompakt og effektivt Stabæk på Stadion på tirsdag. Aristokraten viste tidvis godt spill, og vi satser på at Tom Freddy Aunes gutter raskt ristet av seg skuffelsen.

Den største bekymringen er skadesituasjonen i forsvarsleddet, og å sette opp en lagoppstilling er i grunnen ganske lett - vi har kun fire friske forsvarsspillere.

Også fremover gjør skader at Aune må gjøre rokkeringer. Raymond Kvisvik har vært ute en stund, og er trolig ikke aktuell på mandag. Celso Borges viste tegn på storhet i onsdagens rekruttkamp i Bergen, men det meldes at han foreløpig sliter noe med tempoet på trening. Derfor er det lite sannsynlig at han starter mot Viking.

Andreas Tegström skulle i utgangspunktet starte kampen mot Stabæk i par med Éverton, men en ny kakk på en allerede knekt nese satte ham ut av spill. Trikset med Éverton som ensom spiss har så langt ikke vært noen ubetinget suksess, og vi håper og tror at brasilianeren får selskap på topp av en spillesugen Tegström.

FFKs forventede startellever (4-4-2):

Lasse Staw

Amin Askar - Vidar Martinsen - Raio Piiroja - Wallace Fernando Pereira

Hans Erik Ramberg - Kasey Wehrman - Ardian Gashi - Joachim Thomassen

Éverton Santos da Costa - Andreas Tegström

Viking FK

En strålende sesongstart er etterfulgt av tre svake kamper for de medaljetippede siddisene. I forrige hjemmekamp tapte Rogalands stolthet 0-1 for Start etter en nitrist forestilling, og pressen og supporterne begynner allerede å bli utålmodige med Uwe Rösler og hans menn.

Vi har tradisjonelt hatt en bra tak på de kongeblå i Stavanger. FFK har riktignok ikke vunnet der borte siden hjulet ble oppfunnet, men de siste tre kampene har endt uavgjort.

Thomas Myhre virker å være på vei tilbake til god, gammel form og er selvskreven i mål. Unge Håkon Skogseid har fått tillit på høyreback i årets første fire kamper, og danner første del av forsvarsrekka som ellers vil bestå av solide Børre Steenslid, variable Ragnvald Soma, og vår gamle venn, landslagsaktuelle Trond Erik Bertelsen.

Tomasz Sokolowski var jaget av halve Tippeligaen, men valgte til slutt Viking etter en av vinterens mest omtalte overgangssaker. Oslogutten slo derimot opp en gammel skade i sesongpremieren, og er ute på ubestemt tid.

Viking har sverget til 4-2-3-1 i tre av fire kamper denne sesongen. Hva som beveger seg oppe i hodet til Vikings humørsyke trener er ikke lett å vite, men nå som Peter Ijeh rapporteres i god form, tipper vi at Rösler går for 4-4-2 som i forrige kamp borte mot Lyn. Ijehs makker på topp blir trolig Alexander Ødegaard i stedet for Mame Niang som har hatt en nedadgående formkurve.

Viking kunne omtrent stilt et helt lag med midtbanespillere, men vi satser på at følgende fire starter mandag: André Danielsen, Jone Samuelsen (draktnummer 99?! Jålebukk), Birkir Bjarnason og Martin Fillo.

Viking FKs forventede startellever (4-4-2):

Thomas Myhre

Håkon Skogseid - Børre Steenslid - Ragnvald Soma - Trond Erik Bertelsen

André Danielsen - Jone Samuelsen - Birkir Bjarnason - Martin Fillo

Peter Ijeh - Alexander Ødegaard

Tidligere oppgjør i Stavanger:

7. juli 2008 Viking - FFK 1-1
12. august 2007 Viking - FFK 2-2
17. april 2006 Viking - FFK 1-1

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

50% for hjemmeseier, 35% for uavgjort, 15% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

45% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 27% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-2
Defensivt har FFK vært meget gode så langt i år, og når man så hvor lett Start kom til sjanser mot et rustent Vikinglag, burde det også være muligheter for angrepsvillige østfoldinger å kjempe siddisene i senk. Tøft blir det sikkert, men vi mener sjansene for borteseier er gode.

Pessimisten: 1-1
1-1 har blitt resultatet i årets to første bortekamper. En skade i det bakre ledd kan bli skjebnesvangert, og vi kan bare krysse fingrene for at Vidar eller Raio ikke må ut. Ellers har nok av offensiv slagkraft til å sikre minst ett poeng.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340