Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: Sandefjord - FFK

Over fjorden med selvtillit

Et Fredrikstadlag med selvtillit tar søndag turen over fjorden for sin første kamp noensinne på Komplett.no Arena. Lukter vi borteseier?

Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 02. April 2009 - 21:10

Fredrikstad FK

En stusslig sesongoppkjøring er erstattet av seriepoeng og optimisme. Forrige kamp mot Strømsgodset viste et FFK-lag som nesten var tilbake på fjorårsnivå med full kontroll både fram- og bakover på banen.

Det kom overraskende på mange at FFK til slutt befridde Amin Askar fra den gule tvangstrøya han har båret de siste syv årene. Til kampen mot Sandefjord skal også Celso Borges være på plass, mens ryktene skal ha det til at unge Lalawele Atakora imponerer på trening. Det er uansett tvilsomt om noen av disse tre starter søndagens batalje.

Pål André Czwartek må tilbringe noen uker på sidelinjen med en fotskade. Det betyr trolig at Agim Shabani starter sin tredje kamp på rad på høyreback. Det rapporteres at Patrik Gerrbrand er tilbake for fullt, men manglende kamptrening kan gjøre at Tom Freddy Aune velger å satse på duoen Martinsen/Piiroja som så langt har gjort sine saker bra.

Framover er den ingen grunn til å endre på startoppstillingen fra Godset-kampen. Hans Erik Ramberg var nesten uforskammet frisk i sin Steven Gerrard-rolle bak Éverton, og sentralt hadde Kasey Wehrman og Ardian Gashi full kontroll.

FFKs forventede startellever (4-2-3-1):

Lasse Staw

Agim Shabani - Vidar Martinsen - Raio Piiroja - Wallace Fernando Pereira

Kasey Wehrman - Ardian Gashi

Raymond Kvisvik - Hans Erik Ramberg - Joachim Thomassen

Éverton Santos da Costa

Sandefjord Fotball

Selv om den smurfeblå klubben fra andre siden av fjorden bare er drøyt ti år gammel, begynner Sandefjord Fotball etter hvert å bli gamle kjente. Vi kjempet side ved side med dem gjennom sesongen i 1. divisjon i 2003, men vestfoldingene sto til slutt igjen med svarteper mens FFK feiret opprykk til Tippeligaen. Da betydde det lite at Sandefjord vant begge oppgjørene lagene i mellom med 3-1.

I 2006 tok Sandefjord steget opp i landets øverste liga, og i november samme år møtte vi dem i en spillemessig svak men akk så minneverdig cupfinale på Ullevaal.

Etter et års besøk i Adeccoligaen er Vestfolds eneste toppserielag igjen klare for å kjempe mot landets ypperste. Laget er riktignok tippet på nedre halvdel av de fleste synsere, men etter maktdemonstrasjonen hjemme mot Brann i serieåpningen (3-1), var det flere som nevnte Sandefjord som en mulig outsider i årets serie. Nå kom de blå ned på jorda mot Odd i forrige kamp (0-2), men det er liten tvil om at Tom Freddy Aunes utvalgte står overfor en tøff oppgave på Komplett.no Arena førstkommende søndag. Morsomheter om stadionnavnet lar vi ligge i denne omgang.

Espen Bugge Pettersen er inne i sin 8. sesong i Sandefjord-drakta, og er selvskreven mellom stengene. Olav Zanetti hadde ingen heldig kamp mot Odd, og ble grunnlurt da Bentley sendte hjemmelaget i ledelsen, men får trolig fornyet tillit på høyreback til fordel for den unge senegaleseren Victor Demba Bindia.

Sandefjord har et solid midtstopperpar i Birger Madsen og den omskolerte midtbanespilleren, fjorårskaptein Espen Nystuen. Et alternativ i midtforsvaret ville vanligvis vært den tidligere Vikingspilleren Alexander Gabrielsen, men rogalendingen har slitt med skader i sesongoppkjøringen. Skulle han bli spilleklar til kampen mot FFK, kan han også være et alternativ på høyreback.

Vi vet ikke all verden om den danske venstrebacken Martin Jensen, men ja, han er venstreback.

Høyrekant Ørjan Røyrane er et ubeskrevet blad for de fleste utenfor Vestfold, men 20-åringen er allerede inne i sin fjerde sesong på A-nivå. Sentralt får han trolig selskap av en spennende nykommer, brasilianske Marciano, og Ebrima Sohna fra Ghana. Sistnevnte spilte en stor kamp da Brann ble latterliggjort i serieåpningen. Tidligere ungdomslandslagsspiller Erik Mjelde virker bankers på venstre kant.

Malick Mane var banens gigant da han nærmest på egenhånd senket Brann med to scoringer i sesongpremieren, men var ditto usynlig i forrige kamp mot Odd. Sandefjordtrener Patrick Walker virker uansett å ha tro på senegaleseren. Hvem som blir spissmakker er noe mer åpent, men trolig får Admir Raščić tillit på bekostning av tidligere Løv-Ham-spiller Samir Šarić og islendingen Kjartan Finnbogason.

Sandefjords forventede startellever (4-4-2):

Espen Bugge Pettersen

Olav Zanetti - Birger Madsen - Espen Nystuen - Martin Jensen

Ørjan Røyrane - Marciano José do Nascimento - Ebrima Sohna - Erik Mjelde

Malick Mane - Admir Raščić

Tidligere oppgjør i Sandefjord:

22. juni 2007 Sandefjord - FFK 2-2
21. mai 2006 Sandefjord - FFK 2-0
5. oktober 2003 Sandefjord - FFK 3-1 (1.divisjon)

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

47% for hjemmeseier, 31% for uavgjort, 23% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

37% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 34% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-2
Fra treningsfeltet rapporteres det at stemningen i troppen er nesten uforskammet god. Kampen mot Strømsgodset var solid og bør ha gitt en god dose selvtillit. Sandefjord har derimot mye å rette på fra forrige kamp, og kan få det tøft mot et løpsvillig FFK-lag. Og kanskje løsner det for Éverton?

Pessimisten: 1-1
Vi har det med å slippe inn mål på bortebane. I tillegg møter vi et hjemmelag som helt sikkert er interessert i å vise seg fram fra en bedre side enn i lokaloppgjøret mot Odd. Om Malick Mane viser noe av det samme han gjorde mot Brann, kan FFKs forsvarssrekke få en travel kveld. Vi tror likevel muligheten for poeng er gode.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340