Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Bodø/Glimt - Fredrikstad 1-1

Shabani berget skadeskutt skute

Etter en vinter hvor det kun har blitt seier mot et jallalag fra Portugal og et skadeskutt svensk lag, var det få som hadde de store forhåpningene inn mot den kalde sesongpremieren mot et av fjorårets beste hjemmelag. Og da skadene begynte å melde seg i forsvarsrekken i tillegg, begynte håpet om selv ett poeng å forsvinne.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 16. March 2009 - 01:00

Spillerbørs, hvor også du kan sette egne karakterer på spillerne

Vinterens prestasjoner har vært alt annet enn imponerende. Bråket rundt klubben, både i administrasjonen og blant enkeltspillere, har heller ikke bidratt til at mange tror på en reprise fra fjoråret, verken blant lagets tilhengere eller media. Med en fjorårssesong hvor det meste gikk på skinner, så ligger det litt i kortene at det vil gå motsatt vei i år.

Grønhagen kunne i hele fjor nesten stille samme toppet mannskap til hver kamp. Til årets første kamp var halve forsvarsrekken borte, midtbanen lite samspilt etter skader og fjorårets toppskårer - ja, nettopp - skadet. Det betydde blant annet at Agim Shabani, som ikke fikk spilletid i det hele tatt i fjor, allerede i første runde fikk spille fra start.

Fra 4-4-2 til 4-3-2-1

Grønhagen har i vinter eksperimentert med forskjellige formasjoner med varierende hell, både for å forberede laget på spill i Europa, men også det faktum at motstanderne i år ikke vil se like lett på FFK som motstander, heller ikke på hjemmebane. Til kampen mot Glimt fikk vi se et FFK med en enslig spiss i Éverton, med Kvisvik og nyervervelsen Pachajyan i sine offensive kantroller. Sentralt fikk Ramberg bekle rollen som offensiv kraft foran Wehrman og Gashi.

Noe av poenget med å hente inn Pachajyan var å endelig få litt sus over kantspillet til FFK, men det ble lite aktivitet både på høyre og venstre i denne kampen. Det meste gikk igjennom Wehrman på midten og videre til en ensom Éverton på topp. Det som skulle bli det forutigsbare endte for det meste i rene tilfeldigheter som var lett å snappe opp for Glimt.

Vår brasilianske spiss er fantastisk med ballen i beina, da burde han også få oppspill i beina, ikke i hodehøyde. I motsatt ende var det omvendt. I luftrommet hadde midtstopperne god kontroll, men slet mer langs bakken. Shabani hadde en flott kamp på sin høyreback, for Glimt vendte spillet mer og mer mot sin høyreside hvor de fikk større rom for å slå innleggene forbi en overraskende passiv Fernando Pereira.

Shabani med årets første scoring

Der Glimt aktivt brukte kantene tidlig i oppbygdningsfasen var det først de siste trekkene at FFK brukte sine kantspillere, og når dette kombineres med at Everton gjør mye riktig frem til sekstenmeteren, men lite riktig derfra og inn, så var det ikke overraskende at sjansene uteble. Da var det andre som måtte ta ansvar for å få ballen i nota, og det ansvaret tok en ung forsvarer som ikke var å se i Tippeligaen i fjor.

FFK ble mer aggresive utover omgangen og turte å vise seg mer frem og fem minutter før pause skulle årets første scoring feires. Wehrman gikk i halvannen uke for å ta en corner som ble klarert. Han får ballen tilbake på høyrekanten og legger inn mot Shabani som er igjen fra forrige forsøk. Nærmest i en hodeduell med Piiroja når han ballen først og setter den nydelig inn bak Londak i glimtburet. Et nærmest perfekt tidspunkt å få en ledelse på - rett før pause.

Dominerende Glimt

Glimt tapte kun en hjemmekamp i fjor og ville ikke tangere den allerede på førske forsøk. Det var da også et mer aggresivt hjemmelag som kom ut på banen de siste førtifem. Angrepene kom oftere og ble mer farligere. FFK mistet mer og mer av initiativet i kampen, selv om det åpnet for kontringer. Det var bare det å utnytte disse til fulle. Grønhagen tok grep og ville prøve å tett igjen bakover. Tjue minutter før slutt tar han ut en skuffende Pachajyan og setter innpå Martin Elvestad. Ikke lenge etter gjør Staw en strålende redning, men Glimt presser høyt og FFK klarerer dårlig. På sitt andre forsøk så får de sin fortjente utligning etter at Martinsen taper en hodeduell med Martins inne i feltet. Før scoringen hadde også FFK mulighetene til å nesten punktere kampen hvor både Kvisvik og Éverton hadde sine store sjanser. Begge lag kommer også til sjanser mot slutten av kampen, men det er Glimt som er nærmest da Staw igjen reddet godt minuttet før full tid.

Det ble et poeng på Aspmyra. Det kunne ha blitt mer hvis dommeren hadde gjort det riktige og vist ut Berg allerede tidlig i førsteomgang etter to taklinger som begge burde gitt gult, med det burde blitt mindre om Glimt hadde vært mer effektive foran mål i andreomgang. Et godt resultat hvor poengene gledet mer enn spillet. Skadene tatt i betrakning og en turbulent sesongoppkjøring friskt i minnet, så var dette likevel mer enn de fleste forventet.

Kampfakta

Bodø/Glimt - Fredrikstad 1-1 (0-1)
Aspmyra
Mål: 0-1 Agim Shabani (41'), 1-1 Tiago Martins (71')

Gule kort: Runar Berg, Stian Theting, Qwakeye Oduro (Bodø/Glimt). Raymond Kvisvik, Raio Piiroja, Fernando W. Pereira (Fredrikstad)

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak - Mounir Hamoud, Per V. Rønning, Stian Theting, Willis Forko - Christian Berg, Runar Berg, Thomas Rønning - Jan Derek Sørensen, Trond Fredrik Ludvigsen (Qwakeye Oduro 88'), Thiago Martins.

Fredrikstad (4-3-2-1): Lasse Staw - Agim Shabani (Joakim Thomassen 55'), Vidar Martinsen, Raio Piiroja, Fernando W. Pereira - Ardian Gashi, Hans Erik Ramberg, Kasey Wehrman - Levon Pachjyan (Martin Elvestad 70'), Raymond Kvisvik - Éverton

 

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340