Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: Bodø/Glimt - FFK

Sesongpremiere i nord

Søndag 15. mars er dagen alle FFK-supportere har ventet på i hele vinter. Litt før klokken 18.00 løper FFK og Bodø/Glimt ut på Aspmyra til seriestart! Med litt mer kvalitet på det guttane gjør er vel ikke seier her helt umulig? Selv om kampen går på kunstgress og det muligens blir vind og minusgrader gleder vi i ffksupporter.net oss til søndag!

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 11. March 2009 - 14:00

Fredrikstad FK:

FFK har lagt en turbulent vinteroppkjøring bak seg med intern uro på leder- og trenersiden etterfulgt av dårlige resultater i treningskampene.

I tillegg har det vært mye skader og sykdom på nøkkelspillere som Wehrman, Gashi, Barsom, Jòhannsson, Ophaug og nå Gerrbrand. De fire sistnevnte er uaktuelle til søndagens kamp. På toppen av det hele sliter også Czwartek med en strekk i låret, og blir ikke spilleklar.

På toppen av det hele er det noe som murrer i kulissene. FFK forsøkte å legge lokk på saken, men ryktene spredde seg fort da Wehrman og Gerrbrand fløy i tottene på hverandre under treningsoppholdet i Portugal. Det er vanlig med litt temperatur, men nå har man vel latt det hele gå litt vel langt?

Når det er så mange spillere i alle aldre fra mange land, må man regne med at det er forskjellige synspunkter på treningsopplegg, benkesliting, motivasjonsmetoder og andre mulige konfliktområder.

Et av grepene Grönhagen har gjort for å roe gemyttene er å vrake fjorårets kaptein. En klarere bekreftelse på utenomsportslige problemer får man knapt, og vi kan se for oss en viss australier som ikke akkurat smilte på forrige lørdagstrening.

Det er likevel lov å håpe - og forlange - at når man tjener så godt som fotballspillere gjør, bør man klare å være såpass profesjonell at dette ikke får stort å si.

I 2009 håper vi vel alle å kunne gjenskape litt av magien fra i fjor med et lag som løp mye, var godt defensivt orientert og til tider spilte god offensiv fotball.

På keeperplass er det vel ikke stort å lure på: Lasse Staw står etter alle solemerker på Aspmyra.

Foran seg får han nok se en forsvarsfirer med Agim Shabani og Wallace Fernando Pereira på sidebackene. I midten er Raio Piiroja et soleklart valg, mens Vidar Martinsen kommer til å erstatte skadde Patrick Gerrbrand.

På midtbanen har vi langt flere alternativer å velge mellom. Mest sannsynlig kommer vi til å spille 4-5-1. Kasey Wehrman som defensivt anker med Hans Erik Ramberg og Ardian Gashi ved siden av seg som indreløpere virker ganske sikre. På høyrekanten får nok Levon Pachayan sin Tippeligadebut. På venstrekanten står det mellom rutinerte Raymond Kvisvik og uerfarne Joachim Thomassen. Vi tror at Grönhagen går for "Super-Ray".

Alene på topp kommer nok brasilianske Evertòn Santos da Costa å spille.

FFKs forventede startellever(4-5-1)

Lasse Staw

Agim Shabani - Raio Piiroja - Vidar Martinsen - Wallace Fernando Pereira

L. Pachayan -Ardian Gashi -Kasey Wehrman -Hansi Ramberg -Raymond Kvisvik

Evertòn Santos da Costa

Bodø/Glimt

Det Bodø/Glimt fikk til i fjor var noe som overrasket de aller fleste i fotball-Norge.

Siden de i 2007 måtte ut i kvalifisering der de endte med å slå Odd Grenland 4-2 over to kamper, var det mange som trodde de skulle få slite i fjor. Men Bodø/Glimt slo tilbake mot kritikerne, spilte til tider veldig fin fotball og endte opp på en imponerende 4.plass.

Så var det den vanskelige oppfølgingssesongen da... I vinter har de kommet relativt bra ut av det rent resultatmessig, med seire over Lyn, Brann, Mo og Chonburi. Likevel ble det et pinlig 2-3 tap mot Alta og 0-3 mot russiske Rubin Kazan.

På overgangsmarkedet kom Bodø/Glimt heller dårlig ut av det med hele ni spillere ut av stallen, blant annet deres beste spiller Trond Olsen. På midten mistet de både kvalitet og bredde i lovende Birki Bjarnason og veteranen Olav Råstad.

Inn har Trond Fredrik Ludvigsen, Akawasi Oduro og Karl Morten Eek kommet. Førstnevnte har til gode å imponere noe voldsomt, de to andre har vi lite kjennskap til. Belgiske Oduro er venstrebent kantspiller og Eek et midtstoppertalent. Ingen virker å heve laget nevneverdig.

Men, det finnes da kvaliteter i Glimt-laget fra før av.

I mål har de Pavel Londak som viste seg som en bra keeper i fjor. Spørsmålet er vel om bredden holder, hverken Ivar Andreas Forn eller Jonas Ueland Kolstad er keepere som holder Tippeliganivå.

De har for så vidt et spennende forsvar, med en meget god stopper i Per Verner Rønning. Hvem som blir hans makker er litt usikkert, men det kan virke som om Ale Bärengrub trekker det lengste strået foran Stian Theting. På høyreback har de Mounir Hamoud som nylig fikk sin landslagsdebut. Han er en god offensiv back, men med en dårlig pasningsfot. På venstreback spiller Willis Forko, og det kan vel stilles spørsmålstegn ved hans kvaliteter. På benken ser det litt tynt ut, men det er et helt greit forsvar så lenge de ikke har skader.

På midtbanen har de tre gode spillere som starter, men den er ekstremt sårbar for skader. Likevel er Runar Berg i form en av landets beste midtbanespillere, og med seg i trioen på midten får han nok eks-FFKer Christian Berg og Stian Theting.

På topp er der Glimt er best besatt. En Thiago Martins i form kan score 10-15 mål per sesong, og er en meget god spiller. På kantene spiller nok veteranene Trond Fredrik Ludvigsen og Jan Derek Sørensen, og i form er de to gode. På benken er også evigunge Stig Johansen, som glimtvis (hehe) viste at han har gode kvaliteter i fjor.

Som regel er det FFK som blir latterliggjort av rivalen i treningskampene. FFK har ikke møtt Moss i år, men Glimt tapte hele 4-1 mot "nabo" Tromsø i generalprøven.

Glimts forventede startellever:

Pavel Londak

Mounir Hamoud - Alo Bärengrub - Per Verner Rønning - Willis Forko

Runar Berg - Christian Berg - Stian Theting

Jan Derek Sørensen (K) - Thiago Martins - Trond Fredrik Ludvigsen

Tidligere oppgjør på Aspmyra:

2008-09-20 Bodø/Glimt - Fredrikstad 2 - 1
2005-02-10 Bodø/Glimt - Fredrikstad 1 - 2
2004-05-31 Bodø/Glimt - Fredrikstad 0 - 3
1992-04-26 Bodø/Glimt - Fredrikstad 4 - 0
1980-08-17 Bodø/Glimt - Fredrikstad 1 - 3

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

50% for hjemmeseier, 23% for uavgjort og 27% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

42% for hjemmeseier, 28% for uavgjort og 31% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-2

FFK varter opp med festfotball anført av Evertòn og Adiyiah. Både sistnevnte og Levon Pachayan scorer. Samtidig klarer midtbanen å stenge av Glimts midtbanetrio og Jan Derek Sørensen får ikke til noe som helst mot Wallace. Veien fra Aspmyra til Fredrikstad blir ikke så lang for FFKs tilhengere som de kunne ha fryktet...

Realisten: 2-0

FFK er tannløse på topp uten Gardar Jòhannsson, selv om både Evertòn og Adiyiah viser gode takter. Midtbanen henger ikke helt med og er dårlige til å skape ettertrykk. Glimt kjører på med kontringene sine og kjapt pasningsspill på kunstgresset de mestrer mye bedre enn guttane fra Plankebyen. Veien fra Aspmyra til Fredrikstad blir lang...

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340