IFK Göteborg – FFK 6-2 (2-1)

Bløtt og tungt i Göteborg

FFK gikk på en stygg smell borte mot IFK Göteborg i dag. Store personlige feil førte til seks baklengsmål. Gledelig er det derimot at FFK har fått en spiss som scorer mål.

Tekst av Martin Henriksen, foto: Morten Hauge
Lagt ut: 19. February 2009 - 19:41

Se sammendrag fra kampen på FFK-TV.

FFK hadde en hel midtbane på sjukestua da de i dag tok turen til Sverige for å møte fjorårets serietreer IFK Göteborg. Det betydde at Martin Elvestad og Joachim Thomassen ble skjøvet inn sentralt, mens Wallace Fernando Pereira og nykommer Levon Pachajyan tok plass på kantene.

Kampen ble spilt i et ufyselig snøvær, noe som gjorde kunstgressbanen bløt og tung.

Brukbar start

Bortelaget hang brukbart med den første halvdelen av første omgang. Intensiteten som var totalt fraværende i kampen mot Örebro var nå tilbake, og begge lag gikk ut i høyt tempo.

Garðar Jóhannsson hadde en dårlig dag på jobben på lørdag, men innledningsvis i dag viste han friskere takter. Islendingen sto bak FFKs første muligheter, men det ble aldri virkelig farlig.

Utover i omgangen tok hjemmelaget mer og mer over, og etter 22 minutter glapp FFKs markeringer på et frispark fra 25 meter. Lasse Staw var på halvdistanse, og Pontus Wernblom kunne styre IFK i ledelsen.

Derfra og ut var det kun et lag på banen. Midtbanen til FFK hang ikke sammen, og IFK kunne styre kampen slik de ville. Etter 38 minutter tapte Patrik Gerrbrand ballen i egen sekstenmeter, og Tobias Hysén fikk en enkel jobb med å gjøre 2-0.

Levon Pachajyan hadde vært anonym så langt, men etter 43 minutter viste han klasse. Inne foran mål ventet Dominic Adiyiah som kunne redusere til 2-1, stikk i strid med spillets gang.

Nitrist i snøføyka

Starten på 2. omgang vil nok FFK-forsvaret glemme fortest mulig. Vidar Martinsen bommet grovt da IFK gikk opp til 3-1, mens Erik Bråthen sto langt fra mål da Wernblom kunne lobbe inn 4-1.

Kort tid etter viste Dominic Adiyiah et snev av storhet da han fikk to muligheter etter et fint løp. Ghaneseren skjøt først rett på IFKs keeper, men plassert returen i mål.

Reduseringen ble starten på en brukbar FFK-periode, men med to IFK-scoringer mot slutten av kampen ble resultatet ganske så stygt. For å gjør miseren komplett ble Vidar Martinsen utvist rett før slutt.

Det er tvilsomt om Anders Grönhagen vil dvele lenge ved dagens kamp. Banen ble etter hvert så bløt og full av snø at det var vanskelig å spille ordentlig fotball. Flere av IFKs mål kom som direkte resultat av grove personlige feil, men dette må forholdene ta noe av skylden for.

I tillegg ville en normal FFK-midtbane ikke slippe til IFK på samme måte som det ble gjort i dag.

Dommer: Hjemmedommer
Mål: 1-0 Pontus Wernblom (22.), 2-0 Tobias Hysén (38.), 2-1 Dominic Adiyiah (43.), 3-1 Tobias Hysén (48.), 4-1 Pontus Wernblom (56.), 4-2 Dominic Adiyiah (59.), 5-2 Tobias Hysén (77.), 6-2 Pontus Wernblom (83.)
Gult kort: Gustav Svensson (31.), IFK, Pål André Czwartek (34.), FFK
Rødt kort: Vidar Martinsen (88.)
FFK (4-4-2): Lasse Staw (Erik Bråthen 23.) - Pål Andre Czwartek, Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja (Agim Shabani 59.), Vidar Martinsen - Levon Pachajyan (Michael Trulsen 83.), Martin Elvestad, Joachim Thomassen, Wallace Fernando Perreira - Garðar Jóhannsson (Éverton Santos da Costa 60.), Dominic Adiyiah (Andreas Tegström 79.)