temp

FFK - Örebro SK 1-0 (0-0)

Årets første seier

FFK slo svenske Örebro SK Fotboll i dagens treningskamp i Østfoldhallen. Hjemmelaget imponerte ingen, men vant allikevel fullt fortjent. Dagens mann ble en formsterk Raymond Kvisvik.

Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 14. February 2009 - 18:54

Örebro SK Fotboll var motstander i årets første treningskamp i Østfoldhallen. Svenskene endte på 7. plass i fjorårets Allsvenska, og kom til Fredrikstad med bl.a. tidligere Stabækspiller Samuel Wowoah på laget.

FFK var ute etter å vise seg fram for hjemmepublikummet etter tre strake La Manga-tap, men måtte klare seg uten skadde Kasey Wehrman og Pål André Czwartek, samt Lasse Staw og Joachim Thomassen som begge var opptatt med landslagsoppdrag.

En kuriositet var at den gamle keeperhelten Rino Hansen var hentet inn som reservekeeper.

Aggresiv men ineffektiv 1. omgang

Det var et aggressivt FFK-lag som gikk til aksjon i Østfoldhallen i ettermiddag. Etter en famlende start begynte rødbuksene etter hvert å finne hverandre, og gradvis ble Örebro presset lenger og lenger tilbake på banen.

Presisjonen var derimot bare tidvis til stede, og de fleste fremstøtene endte i ingenting. De gangene det ble farlig foran Örebros John Alvbåge, var det FFKs kanter, Raymond Kvisvik og Abgar Barsom som sto for regien.

Verdens beste Raymond har tydeligvis trent godt i vinter, og Greåkergutten viste både oversikt og tekniske finesser. Etter 26 minutter kom 1. omgangs største sjanse da en våken Hans Erik Ramberg fant en ledig Kvisvik på ca. 18 meter. Kvisvik gikk for kraft i stedet for presisjon, og skuddet gikk lengt over Örebros mål.

Resten av omgangen ble et eneste langt press mot svenskenes mål, men resultatet ble kun enkelte halvsjanser. Éverton Santos da Costa var frisk på topp, men ble ofte gående med ball utenfor 16-metersfeltet. Landsmann Perreira hadde også noen gode forsøk på frispark, men omgangen ebbet ut med 0-0.

Kjeeeeeedelig, men seier til slutt

2. omgang startet som den første sluttet. Éverton hadde noen gode muligheter til å gi FFK ledelsen, men da han ble byttet ut etter drøye timen, mistet hjemmelaget alt det hadde av offensiv kraft.

Örebro fikk etter hvert komme mer med i kampen, men svenskene virket like handlingslammede foran mål som våre gutter.

Den siste halvtimen ble en trist forestilling. Det hele foregikk i rusletempo, og ingen av FFKs innbyttere, Martin Elvestad, Michael Trulsen, Dominic Adiyiah eller Andreas Tegström klarte å sette sitt preg på kampen.

Men da kampen så ut til å ende målløs, dukket dagens mann, Raymond Kvisvik opp. Dominic Adiyiah slo inn. Ballen gikk gjennom hele feltet, og på bakerste stolpe hadde Kvisvik en enkel jobb med å plassere ballen i mål.

Seieren var alt i alt fullt fortjent, men FFK imponerte på ingen måte. 28 dager før seriestart fremstår FFK solide bakover, men har åpenbart en jobb å gjøre med den offensive biten.