Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Rosenborg - Fredrikstad 1-0 (1-0)

FFK kapret jumboplassen

Et reservepreget FFK-lag, med sterk lokal forankring, tapte også den tredje kampen på La Manga. Trønderne var for sterke og vant fortjent 1-0 etter scoring av Vadim Demidov. Prestisjen i kampen handlet om hvem som kom sist. Og hvem som kom nest sist...

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 05. February 2009 - 17:00

Anders Grönhagen valgte lokalt i startoppstilling, og utradisjonelt i formasjonen i FFKs siste kamp på La Mange i dag. Staw, Martinsen, Shabani, Elvestad, Thomassen og Ramberg spilte alle fra start for rødbuksene, og mot slutten av kampen var åtte av elleve FFKere på banen av lokal tilknytning. Fra start spilte også Levon Pachajyan, armeneren som er på prøvespill.

Søvndyssig førsteomgang

På motsatt banehalvdel stod et trønderlag ikke ulikt det man vil se 15. mars når serien sparkes i gang. På papiret skulle det tilsi et dominerende RBK-lag, men så var ikke tilfelle. Det skjedde nemlig særdeles lite i førsteomgang. Pachajyan kom på et par gode løp langs høyrekanten, men innleggene ble for svake til å utgjøre noen målsjanser. En del fine kombinasjoner fra de rødhvite, men sjansene uteble. Rosenborg var heller ikke i skikkelig spillerhumør, og selv om de mot slutten av omgangen hadde mye av banespillet, skapte heller ikke de all verden av sjanser.

Etter 41 minutter får de likevel corner. Sapara slår inn mot bakerste stolpe. Der taper Agim Shabani en duell med Vadim Demidov, som stående kan heade inn 1-0 til trønderne. Ikke overraskende holdt dette seg til pause.

Rusten Staw

Ut på gresset etter pause kommer Pål André Czwartek inn for Patrick Gerrbrand, og FFK stiller med syv lokale spillere på banen. Det er likevel Rosenborg som starter best, og Lasse Staw retter opp litt av det rufsete inntrykket med en god redning på en suser fra Roar Strand. Før den gode redningen hadde han vært på bærtur flere ganger.

Et kvarter ut i omgangen er det nesten utrolig at RBK ikke øker ledelsen. Skjelbred skyter, FFK får reddet på streken, før Pelu får ballen og smeller den i tverrliggeren. Angrepet ender med at Roar Strand skyter like over.

Like etter havner Sapara og Pereira i tottene på hverandre og blir korrekt belønnet med gult kort begge to. Kampen i seg selv var ikke av det stygge slaget, men det var stadig knuffing mellom enkelte spillere.

Rosenborg fortsetter å ha overtaket og innbytter Trond Olsen er nære ved på et frispark som lukter litt på krysstolpen etter 67 minutter, med Lasse Staw som lettet tilskuer. Like før hadde Johannsson kommet inn for FFK på bekostning av Éverton. Han satte litt mer fart i angrepet til FFK, og fikk blant annet en sjanse alene med Jarstein, som sistenevnte reddet.

Likevel, Rosenborg kontrollerer kampen ut og vinner fortjent 1-0, og FFK ender dermed sist i turneringen, med Rosenborg på plassen over.

Pachayjuan imponerte ikke

Lasse Staw fortsatte å behandle ballen som et såpestykker ved enkelte anledninger i denne kampen, som i den første. Reaksjonstiden er det derimot ingenting feil ved, og vartet også opp med et par kvalifiserte redninger. Levon Pachayjuan ga ikke noe umiddelbart nytt håp om at vi kanskje kan sikre oss en høyrekant av klasse, selv om man ikke skal legge altfor stor vekt på en treningskamp med nye lagkamerater. Viste tegn på løpsvilje langs kanten, selv om kun ett av innleggene var godt.

Det positive for FFKs del var fine kombinasjoner i enkelte av angrepene, og at laget viser at selv lokale helter kan spille jevnt med et stjernespekket Rosenborg. En av de, Thomassen, stod også kanskje for den beste enkeltmannsprestasjonen da han ble presset av to RBKere på egen banehalvdel. Unggutten løste floken ved å rundlure dem begge og stikke i angrep med ballen i beina og to hvitkledde undrende bak.

Kampfakta

Rosenborg - Fredrikstad 1-0 (1-0)
La Manga
Mål: 1-0 Vadim Demidov (41)

Gult kort: Dorsin, Sapara (RBK) og Pereira (FFK).

Rosenborg (4-2-3-1):
Rune Jarstein - Mikael Lustig, Vadim Demidov, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Alexander Tettey, Anthony Annan - Roar Strand, Marek Sapara, Per Ciljan Skjelbred - John Pelu

Fredrikstad (4-2-3-1):
Lasse Staw - Agim Shabani, Patrik Gerrbrand, Vidar Martinsen, Wallace Fernando Pereira - Hans Erik Ramberg, Martin Elvestad - Levon Pachajyan, Abgar Barsom, Joachim Thomassen - Éverton

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340