Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FØR KAMP: MOLDE – FFK

Til Romsdal på sølvjakt

Søndag er det duket for årets siste bortekamp, en kamp som kan ende med FFKs første tippeliga-medalje noensinne. Men kunne vi ikke fått en litt mer spennende avslutningsmotstander enn Molde?
Tekst av Martin Henriksen, Arkivfoto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 24. October 2008 - 18:45

Fredrikstad FK


Alt går tilsynelatende så det griner i plankebyen om dagen. Greit nok at klubben knapt nok har penger til salt på brødskiva, men det gjør liksom ikke noe oppe i alt det positive som skjer.

Den nyansatte sjefs-sjefen Runar og sportssjef Tor-Kristian er begge på plass på stadion og har rukket å glede oss supporterne med akkurat sånne uttalelser som gjør oss supportere glade, Raymond Kvisvik har brått begynt å hæppe som om han var 23 år igjen, og Éverton har i løpet av noen uker blitt et lystig navn også for oss som vanligvis har hjertet på Anfield.

Men det som virkelig får pulsen til å slå, er tanken på at guttane snart kan motta sine splitter nye medaljer. Mye skal gå på trynet om det ikke blir sølv, og verken formsvake Tromsø eller ustabile Rosenborg ser ut til å være i stand til å ta oss igjen. Med uavgjort mot Molde er mye gjort, med seier blir siste hjemmekamp mot Lyn en ren formalitet (selv om det sikkert blir veldig moro).

Verdens beste venstreback og verdens beste Raio er begge tilbake etter karantene. Det betyr trolig at Joachim Thomassen og Vidar Martinsen, som begge sto til laud og vel så det mot Viking, må finne seg i en benketilværelse. Wallace Fernando Pereira sliter riktignok med låret, men vi satser på å se ham tilbake på søndag. Framover på banen ser vi ingen grunn til å endre på laget som tok en fullt fortjent siddis-skalp.

FFKs forventede startellever (4-4-2):


Daniel Örlund

Pål André Czwartek – Raio Piiroja – Patrik Gerrbrand – Wallace Fernando Pereira

Raymond Kvisvik – Hans Erik Ramberg – Ardian Gashi – Abgar Barsom

Garðar Jóhannsson – Éverton Santos da Costa


Molde FK


Er det noen bortsett fra romsdalinger, sunnmøringer og håpløst nostalgiske trøndere som bryr seg nevneverdig om Molde Fotballklubb? Går vi ti-femten år tilbake i tid gikk det nesten sport i å mislike det hardtsatsende og ikke så verst suksessfulle laget til Røkke, Gjelsten og Bondevik. Flekk ny stadion og spill i Champions League for en småklubb fra utkant-Norge var tungt å svelge for mange.

Men det som virkelig var oppsiktsvekkende var klubbens evne til å ale opp den ene uspiselige spilleren etter den andre; Daniel Berg Hestad, Petter Rudi, Knut Anders Fostervold, Arild Stavrum, Magne Hoseth, and it just goes on and on. I løpet av 90-tallet ble det både NM-gull, seriesølv og besøk av Real Madrid, men det kyniske spillet som ble vist begeistret få utenfor bygrensene.
– Herre va itj fotbaill. Herre va rævva-fotbaill!, buldret RBK-trener Nils Arne Eggen med klar beskjed til moldenserene etter semifinalen mellom de to lagene på Lerkendal i 1994.

På begynnelsen av 2000-tallet skjedde det noe. Forakten for Molde gikk for de fleste over til revnende likegyldighet. Etter seriesølvet i 2002 gikk det bratt nedover for MFK, og i 2006 rykket laget, ledet av den eplekjekke forfatterspiren Arild Stavrum, ned uten at så mange så ut til å bry seg.

Redningsmannen ble karismatiske Kjell Jonevret. Den tidligere Viking-spilleren ledet laget rett opp igjen på første forsøk, og i år har svensken vært et friskt pust i Tippeligaen med sine underfundige kommentarer og selvsikre vesen. Samtidig ser han ut til å ha fått skikk på spillerstallen sin. Daniel Berg Hestad fremstår brått som en voksen og sympatisk mann, og med en blanding av lovende unggutter og spennende utenlandsimporter har laget tidvist vartet opp med fin fotball. FFK hadde marginene og en klønete Jan Kjell Larsen på sin side da de vant 2-1 i det omvendte oppgjøret i våres.

Bare meningsløs teori kan gjøre at Molde rykker ned, og laget har tilsynelatende lite å spille for på søndag. Det merkes også på interessen i byen. Tornekrattet gir bort 50 gratisbilletter for å få medlemmene sine til å komme på kamp.

Molde leverte sammen med Tromsø en av årets mest underholdende kamper forrige helg. Da måtte romsdalingene klare seg uten suspenderte Magne Hoseth og Mame Biram Diouf. Begge er trolig tilbake i startelveren søndag. Christian Steen hadde ingen god kamp på Alfheim og blir muligens erstattet av Marcus Andreasson i midtforsvaret. På topp får Raio og Totte nok å stri med mot en formsterk Pape Pate Diouf.

Moldes forventede startellever (4-3-3):


Jan Kjell Larsen

Kristoffer P. Vatshaug – Marcus Andreasson – Vegard Forren – Knut O. Rindarøy

Thomas Holm – Magne Hoset – Daniel Berg Hestad

Mame Biram Diouf – José Mota – Pape Pate Diouf

Tidligere oppgjør på Aker Stadion:


2006-05-13 Molde - FFK 4 - 0 
2005-06-19 Molde - FFK 2 - 1 
2004-04-25 Molde - FFK 0 – 1

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

43% for hjemmeseier, 29% for uavgjort, 28% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:


35% for hjemmeseier, 27% for uavgjort og 38% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…


Optimisten: 0-3
Molde har deprimerende 3-5-4 på hjemmebane, men med nøyaktig det samme på bortbane ser det ut å holde til ny kontrakt og vel så det. Laget har så godt som ingenting å spille for, og med sølvjagende islendinger og brasilianere på besøk kan det bli en travel kveld for Molde-forsvaret.

Realisten: 1-1
MFK slipper inn lite mål på hjemmebane, kun ett i snitt så langt i år. I tillegg har de en Pape Pate Diouf i kanonform. Molde har spilt uavgjort ti ganger i år. Det er ikke utenkelig at det skjer igjen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340