Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport

Før kamp: FFK - Viking

Etter nok en ørkesløs landslagspause er det klart for det som virkelig betyr noe: FFKs kamp om edelt metall i eliteserien – søndag tar vi imot et Viking-lag i flyt på Fredrikstad Stadion.
Tekst av David Aleksandersen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 18. October 2008 - 15:02
Andre nyheter: Plassen så godt som sikret

FFK har hatt et godt grep om Viking på Fredrikstad Stadion de siste sesongene. Faktisk må vi helt tilbake til 1973 før vi finner en Viking-seier. Anders Grönhagens menn kjemper om medalje og bør være i stand til å tukte Viking, selv om FFK stiller med nykomponert forsvarsrekke grunnet skader og suspensjoner.

I knokkelkampen mot Lillestrøm-neandertalerne fikk Jan Tore Ophaug en skade som satte ham ut av spill resten av sesongen. I tillegg fikk både Raio Piiroja og Wallace Fernando Pereira gule kort og må stå over Vikingkampen på grunn av karantene. Inn i forsvaret kommer Joachim Thomassen og Vidar Martinsen.

Raymond Kvisvik er tilbake etter sitt røde kort mot Rosenborg og går inn på kant. På motsatt side finner vi Abbe, med Ramberg og Gashi sentralt. På topp får Garðar og Éverton fornyet tillitt.

– Dette er årets viktigste kamp for oss, sier Pål Andrè Czwartek til Fredriksstad Blad. Grönhagen påpeker også at han ikke er bekymret for Thomassen på backplass. – Han er en spiller til å stole på, er som et uvær i spillestilen, har fart og er samtidig aggressiv.

Vi ser frem til å se FFK slå Viking på Fredrikstad Stadion søndag kveld.

PS! Før kamp må dere huske å fylle bøssene til de mange tusen frivillige som går land og strand rundt for å samle inn penger til årets TV-aksjon.

FFKs forventede startellever (4-4-2):

Daniel Örlund

Pål André Czwartek – Vidar Martinsen – Patrik Gerrbrand – Joachim Thomassen

Raymond Kvisvik – Hans Erik Ramberg – Ardian Gashi – Abgar Barsom

Garðar Jóhannsson – Éverton Santos da Costa

Viking

Mange tippet Viking blandt medaljekandidatene foran årets sesong. Det har så langt ikke vist seg å holde stikk, men Viking ligger på 5. plass med bare tre poeng opp til bronseplassen. Det tok tid før Røsler fikk fart på Viking, men de har ikke tapt de siste seks kampene og har vunnet de tre siste. Hos Viking er Soma og Myhre ute med skade og siste nytt fra Oljebyen er at deres solide kaptein Nicolai Stokholm forlater Viking til fordel for danske Nordskjælland.

Tilbake på Fredrikstad Stadion kommer også tidligere Fredrikstadspiller Trond Erik Bertelsen. Til Viking TV sier han at han har god følelse for kampen og at de vil ta tre poeng. Vi tror Trond Erik igjen vil furte når han kommer tilbake til Fredrikstad og at det ikke blir noen poeng som helst.

Vi kan også konstatere at Vikingsupporterne ønsker seg Kasey Wehrman som erstatning for Nicolai Stokholm. Kasey debatteres heftig på VGs debattforum, men vi velger å tro at Kasey’en vår får trent av seg sutringa etter operasjonen og kommer sterke tilbake neste sesong for et FFK som også da skal kjempe om medaljer.

Vikings forventede startellever(4-1-4-1):

Kristian Nicht

Josef Kaufman – Thomas Pereira – Børre Steenslid – Trond Erik Bertelsen

Nicolai Stokholm

Martin Fillo – Vidar Nisja – André Danielsen – Alexander Ødegaard

Mame Niang

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion:
2007-04-29 Fredrikstad - Viking 2 - 0  
2006-07-23 Fredrikstad - Viking 2 - 1  
2005-04-18 Fredrikstad - Viking 2 - 1  
2004-06-27 Fredrikstad - Viking 0 – 0

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:
50% for hjemmeseier, 30% for uavgjort, 20% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:
43% for hjemmeseier, 27% for uavgjort og 30% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…

Optimisten: 3-1
Det står uavgjort til pause etter en fartsfylt og jevn førsteomgang. Men tradisjonen tro har FFK flyten i andreomgang og scorer to ganger til og forlenger gullkampen – iallefall noen timer.

Realisten: 1-0
En jevn og spennende kamp, der FFK trekker det lengste strået etter et krigermål av Gardar som befester sin toppscorerposisjon i klubben.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340