Husk meg
Brukernavn
Passord

Preview: FFK - Ørn Horten

Folk i Fredrikstad forventer en grei seier og reprise av 16. mai, folk i Horten tror på en aldri så liten bombe mot breiale FFK'ere. Hvem som får rett finner vi ut av like før kl 20 søndag...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 31. August 2003 - 02:17
Medgang og opprykk
FFK er for alvor med i opprykkskampen, og har definitivt innfridd Knut Torbjørn Eggens velformulerte målsetning om å "lukte på kvalik" når høstsesongen starter. Nå skinner det gjennom at målet er noe helt annet: direkte opprykk. Både spillere og publikum snakker høylytt om det nå. Faktisk også ledere har berørt temaet med annet enn stillhet eller politiker-svar. Men det er i sannhetens tegn en lang vei frem dit, og neste hinder på veien er altså Ørn-Horten - en kamp som kan bli vanskeligere enn folk tror...

Ørn Horten
Mange husker nok (noen mer enn andre) 16. mai-kampen tidligere i år. I overkant av 2000 Fredrikstadfolk var med laget over fjorden og fikk oppleve en uforglemmelig fest. Det endte til slutt med 5-0 seier og total ydymykelse av de brune - både på og utenfor banen. Men vi skal også huske på at resultatet ikke gav noe spesielt riktig bilde av kampen; vel, visst var FFK klart best, men vi hadde også marginene på vår side og scoret på brorparten av mulighetene våre. Vi hadde rett og slett flyt. Det var en åpen kamp, men en tidlig FFK-scoring og et feststemt publikum som manet spillerne til ekstra krefter kan ha vært avgjørende. Får vi oppleve det samme på stadion?

På Ørn Hortens nettsider skriver de dette: Publikum i Fredrikstad er imidlertid forholdsvis kresne med å gi høylytt støtte til sine gutter. Fra velinformert hold sies det at ingen kamper på hjemmebane kan måle seg med oppgjøret Lystlunden når det gjelder støtte til laget. Kanskje skal vi nå motbevise det, for dette er vel ikke sant?

Det som er helt sikkert er at Ørn kommer til Stadion rike på selvtillit. Laget vant sist serierunde en oppløftende 2-0 seier over Hødd, og presterte serierunden i forkant en god prestasjon borte mot sterke Raufoss. Laget kjemper for å unngå nedrykk, og ser selvsagt på møtet med FFK i Fredrikstad som en av årets mest spennende utfordringer - en motivasjon i seg selv. Ørn kan også melde om en nærmest skadefri tropp, men stortalentet Kjell Andre Thu må stå over grunnet karantene.

En spiller FFK må være spesielt obs på er nok franskmannen Pascal Dias som nylig har ankommet Ørn. Han har imponert stort og var dominerende da Ørn slo Hødd sist søndag. Dias har en fortid i belgisk toppfotball og vil bli en formidabel trussel mot Tore P og Trondsen. Foruten ham, så skal vi se opp for Even Eide Eriksen og Kai Risholt (Rogers tvillingbror), og selvsagt resten av spillerne ute på matta som måtte bekle de gyselige brune draktene...

Det som taler i FFKs favør...
...er selvsagt at vi spiller på Fredrikstad Stadion. Det er nemlig ingen hemmelighet at FFK trives spesielt godt på eget gress. Det er en egen ramme rundt kampene, mye folk på tribunene og det gir en unik atmosfære. Pr. i dag er FFK det nest beste laget på hjemmebane i divisjonen, men det er trolig bare fordi vi har spilt en hjemmekamp mindre enn Hønefoss i skrivende stund. Samtidig kan vi påpeke at Ørn Horten er divisjonens svakeste bortelag. De har faktisk bare tatt ett fattig poeng på fremmed gress tidligere i år - og hvor kom det, spør du? Jo, på Melløs!

Så hva taler i FFKs disfavør...?
Alta-syndromet!! Vi husker med gru alle og enhver tapet mot Alta. Det virket som vi forventet å høvle over disse merksnodige fotballspillerne av noen samer fra lengst i nord, men isteden fikk vi oppleve en nedtur av de sjeldne. Og hvorfor bringer jeg dette opp? Jo, utgangspunktet var jo omtrent prikk likt. Vi hadde svømt på en medgangsbølge da som nå, og alle forventet en \"lett\" seier. Alta var jo divisjones svakeste bortelag - faktisk hadde de ikke tatt et eneste poeng selv om de var veldig nære på Melløs... Det som naturligvis igjen er til vår fordel, er at vi nå har Alta-kampen i minne og forhåpentligvis ikke går på en ny smell. Men slike ting skjer jo gjerne ubevisst...

Dadason-presentasjon?
Det som for øvrig er sikkert er at sagaen om Dadason blir avgjort like før avspark. Her legges det opp til høytlesning over anlegget (hvorav også de som står får høre hva som blir sagt denne gang), og de fremmøtte vil sannsynligvis svare med både sang og trampeklapp. For ja, det meste tyder på at Dadason nå blir FFK-spiller, selv om vi klok av skade selvsagt ikke er 110% sikre..

Men hva hadde vel vært en mer perfekt søndag enn FFK-seier og Dadason-ja? Skjer det, ja, da skal også jeg begynne å hive meg inn i opprykksdiskusjoner!

Lagene
Ørn Horten:
Lars Jørgen Myhrvold
Morten Tollefsen
Sven Pollen Solbakken
Glenn Andersen
Joar Harøy
Morten B Føske
Carl Axel Andreassen
Stian Rørby
Kai Risholt
Even Eide Eriksen
Pascal Dias

FFK:
Steinar Sørlie
Pål A. Cwartek
Jørgen Pettersen
Tor Trondsen
Tore Pedersen
Roger Helland
Håkan Söderstjerna
Roger Risholt
Christian Petersen
Markus Ringberg
Welton Melo

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340