Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport

Før kamp: Bodø/Glimt - FFK

På bildet over feirer FFK-spillerne 2-0-scoringen hjemme mot Bodø/Glimt fra vårens kamp på Fredrikstad Stadion. Lørdag kveld møtes lagene til dyst på Aspmyra. Blir det mer FFK-jubel, eller kan Bodø/Glimt for alvor melde seg på i medaljekampen?

Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 20. September 2008 - 13:11

Fredrikstad

Anders Grönhagen har ledet Fredrikstad ubeseiret gjennom de seks siste serierundene, selv om de tre siste kampene riktignok har endt uavgjort. Nå står medaljeutfordrer Bodø/Glimt på motsatt banehalvdel, noe som burde være en fin anledning til å ta en etterlengtet trepoenger.

Det blir neppe de store overraskelsene i Grönhagens laguttak. Daniel Örlund har imponert som sisteskanse siden han debuterte på Briskeby og får naturligvis fornyet tillit. I forsvarsrekka må Jan Tore Ophaug ta konsekvensene av en skrekkelig kamp mot Rosenborg sist og erstattes av Pål André Czwartek på høyreback. Dette er nok også en kamp som passer Czwartek bedre enn Ophaug, selv om sistnevnte hadde overraskende bra kontroll på lynraske Trond Olsen i oppgjøret på Fredrikstad Stadion i vårsesongen. I midtforsvaret og på venstreback er det ingen grunn til å gjøre endringer.

Kasey Wehrman er dessverre fremdeles ute med skade. Mot Glimt velger trolig Grönhagen å gi Hans Erik Ramberg en ny sjanse sentralt på midten sammen med en formsterk Ardian Gashi. Abgar Barsom går da ut på høyre kant, mens Joachim Thomassen får sjansen på venstresiden. Raymond Kvisvik er ute med rødt kort. I angrep får Dominic Adiyiah og Gardar Jóhannsson en ny sjanse til å finne kjemien sammen.

Det sprudler ikke av Fredrikstad om dagen. Særlig i det offensive spillet lider laget av manglende samhandling etter at nøkkelspillere har blitt solgt og skadet. Forhåpentligvis løsner det på Aspymra lørdag kveld, men det kan også hende vi får oppleve en ny bortekamp som minner veldig om de vi så i Hamar og Aalesund; et kompakt og defensivt orientert Fredrikstad-lag som spiller med kynisme på fremmed (kunst)gress. På et eller annet tidspunkt i kampen vil sjansene by seg, og da er det å håpe at Dominic Adyiah gjør det han ikke gjorde på Color Line Stadion, at Gardar Jóhannsson viser hvorfor han er toppscorer, eller at vår brasilianske venstreback prikker inn et nytt frispark fra 20 meter.

FFKs forventede startellever (4-4-2):

 

Daniel Örlund

Pål André Czwartek – Patrik Gerrbrand – Raio Piiroja – Wallace Fernando Pereira

Abgar Barsom – Hans Erik Ramberg – Ardian Gashi – Joachim Thomassen

Dominic Adiyiah - Gardar Jóhannsson

Bodø/Glimt

Selv om Fredrikstad har vært en positiv overraskelse i årets sesong, er det ingen tvil om at det er Bodø/Glimt står som bak årets sensasjon i Tippeligaen. 95 % av alle tabelltips før sesongstart hadde Glimt på jumboplass. FFKSupporter.net var en av få som mente Glimt ville berge plassen, men selv vi bommet grovt med å plassere laget på 12. plass.

Kåre Ingebrigtsen har gjort gultrøyene til et overraskende stabilt lag som har kjempet på øvre halvdel av tabellen gjennom hele sesongen. I øyeblikket ligger laget fire poeng bak Fredrikstad og vil med seier på lørdag for alvor være med i medaljekampen. Det bør være en enorm inspirasjonskilde for laget og supporterne.

Grunnlaget for denne suksessen har vært lagt på Aspmyra. Det er faktisk bare FFK som har vært sterkere på hjemmebane denne sesongen. Med 7 seiere, 3 uavgjort og 0 tap bør det ikke være noe i veien med selvtilliten får laget går løs på en ny hjemmekamp.

Ingebrigtsen har skapt et godt kollektiv og videreført det klassiske overgangsspillet i 4-3-3 som har vært Glimt-lagets formel i mange år. Spillerne vet hvor de finner hverandre i lengderetningen og spiller mye god fotball på få touch. Den store overraskelsen er hvor bra de har holdt unna defensivt. Både forsvaret og keeper Londak har imponert, selv om de i enkeltkamper har slått sprekker.

På midtbanen blir det et gjensyn med Christian Berg som har fått ny fart på karrieren etter å ha reist tilbake til Bodø. I de få kampene vi fikk oppleve en skadefri Christian Berg i Fredrikstad-drakt, så vi en god fotballspiller som gjorde sakene veldig bra som defensivt anker sentralt på midten. Blant annet i cupfinalen. Med Kasey Wehrman på skadelisten, kan det nok hende at Anders Grönhagen i dag angrer noe på at han lot Berg få reise.

De store profilene i Kåre Ingebrigtsens mannskap er likevel den evigunge motoren og ballfordeleren Runar Berg, samt de rendyrkede kantspillerne Trond Olsen og Jan-Derek Sørensen. Sistnevnte er antakelig tilbake i startoppstillingen mot FFK etter å ha slitt med skade.

I rollen som midtspiss har Glimt måtte klare seg uten en skadet Thiago Martinsen en god stund, mens Håvard Sakariassen har kommet tilbake og kjemper om plassen sammen med en ny evigung Glimt-spiller: Stig Johansen.

Bodø/Glimts forventede startellever (4-3-3)

 

Pavel Londak

Mounir Hamoud – Johan Lædre Bjørdal – Per Verner Vågan Rønning – Willis Forko

Runar Berg - Christian Berg - Birkir Bjarnason

Jan Derek Sørensen - Stig Johansen (Håvard Sakariassen) - Trond Olsen

Tidligere oppgjør på Aspmyra

2005-02-10 Bodø/Glimt - Fredrikstad 1 - 2
2004-05-31 Bodø/Glimt - Fredrikstad 0 - 3
1992-04-26 Bodø/Glimt - Fredrikstad 4 - 0
1980-08-17 Bodø/Glimt - Fredrikstad 1 - 3

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

39% for hjemmeseier, 26% for uavgjort, 35% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling

40% for hjemmeseier, 28% for uavgjort og 32% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…

Optimisten: 0-3

Før eller siden må Bodø/Glimt tape på Aspmyra. Kåre Ingebrigtsen & co. møter sitt eget våpen i effektiv kontringsfotball og Dominic Adiyiah åpner scoringskontoen i Fredrikstad. Helt bak fortsetter Daniel Örlund å storspille, til stor frustrasjon for Trond Olsen og Jan Derek Sørensen. FFK vinner 3-0 som i 2004.

Realisten: 1-1

FFK fortsetter i samme spor som i bortekampene mot Aalesund og Ham/Kam. Det blir en sjansefattig og jevnspilt kamp som ingen av lagene klarer å avgjøre. FFK reiser mellomfornøyd hjem til Fredrikstad, mens Glimt kan sole seg i glansen over fortsatt å være ubeseiret på Aspmyra-kunstgresset.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340