Stabæk har aldri vært et lag som passer oss som hånd i hanske, det er mer hånd i ei maurtue. Resultatet blir ofte smertefullt, så også i dag. Vi mister serieledelsen, flyten og ikke minst stoltheten i en match hvor Stabæk viste hva som kreves i toppkampene.
Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 21. July 2008 - 21:14
Manndomsprøven ble ikke bestått på Nadderud i kveld, til det hang laget for dårlig sammen, samt at Stabæk er et heidundrende godt lag når de er i spillerhumør.

Det starter allerede fra start. Stabæk virket på hugget, FFK virket nervøse, ledet an av Wehrman som startet nølende med flere farlige pasninger. De første femten minuttene minnet FFK om et rugbylag i angrep, hvor pasningene ble sendt bakover på banen til neste ledd i stedet for å gå fremover. Så skjedde det noe fantastisk…

Etter tjue minutter får FFK corner. Barsom legger inn og der får Gardar stå helt alene, han trenger ikke annet enn å heade ballen nydelig til ledelse. Etter scoringen begynner laget å spille fotball fremfor å lempe ballen opp til Gardar, med en Tarik løpende rundt. Den gode perioden stopper definitivt og effektivt ti minutter etter ledermålet da Stenvoll klistret ballen via tverrliggeren og i mål etter et flott angrep.

Fem minutter senere er de på gang igjen. Alanzinho får boltre seg på venstrekanten, legger inn til Andersson og vips så var ikke lengre FFK serieleder. Inn mot pause var laget mer opptatt av å ikke slippe inn flere mål enn å score selv. En svak omgang av guttane, mange mente at dette kunne bare bli bedre i andreomgang.

For i andreomgang skulle laget ut og vise andre takter. En usynlig Gashi erstattes av Tegström, som ble sendt på topp, med Tarik ned på høyrekanten og Ramberg inn sentralt. Det var tydelig at trenerteamet overhodet ikke var fornøyd med førsteomgangen. Spillerne som i følge Tom Freddy Aune skulle vekkes i pausen ble dessverre svimeslått da Nannskog ikke ga dem en kalddusj, men en isbre i hodet. Tre minutter etter at pipeblåseren hadde satt i gang andreomgangen stod det 3-1 etter passivt forsvarsspill og en alltid effektiv supersvenske.

Stabæk fortsatte å presse på, og da Alanzinho nok en gang fikk lov til å stå helt alene, denne gangen på corner, gikk det ikke mer enn et par finter før det stod 4-1 og kampen var avgjort. Stabæk fortsatte i nesten samme spor, selv om de gikk ned et par gir. Det holdt lenge mot et FFK som selv hadde satt seg i revers. De nye serielederne tvilholdt på banespillet, selv om enkelte FFK-spillere forsøkte å gå i angrep.

Etter en snau time får Stabæk straffe etter at linjemannen med ørnesyn fikk dommer Roy Helge Olsen overbevist om at det var straffe. Veigar Pall Gunnarsson hadde i midlertidig siktet mot stjernene og sendte ballen i en retning kun fly kan stoppe.

Rosinen i pølsa, prikken over i-en og desserten i en festkamp av Stabæk stod Daniel Nannskog for.Helt på tampen av kampen fikk sette inn 5-1 i et oppgjør som på forhånd ble omtalt som en kamp mellom to teknisk gode lag som amgriper. Det var dessverre bokstavelig talt bare halve sannheten. Det stemte for Stabæks vedkommende.

Dette var ingen ripe i lakken, det var en totalkrasj. Den luftige skyen vi har svevd på de siste ukene ble brutalt ødelagt av et ekspressfly fra Bærum som sikter mot seriegull. På toppen av dette erfarer TV2 at Tarik er nær en overgang til Heerenveen og at Piiroja ble skadet er heller ingen gladnyhet.

En tur til tannlegen anbefales til troppen før kampen mot Brann, for dette var rett og slett tannløst.