Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport

Før kamp: Stabæk – Fredrikstad

Farvel nedrykksstrid og neglbiting. FFK seiler i medvind, og laget utstråler en selvtillit vi må mange år tilbake for å finne maken til. Og det er mer moro i vente. På mandag er det toppkamp på Nadderud. Mellom serietoer Stabæk og serieleder FFK.
Tekst av Martin Henriksen, foto: Morten Hauge
Lagt ut: 18. July 2008 - 11:44

Fredrikstad FK


Oh, happy days. Å titte på tabellen om dagen er en nesten surrealistisk opplevelse. Mediene melder at dette er første gang FFK leder serien siden middelalderen, og for alle som har fulgt klubben siden 2. divisjon er det noe uvirkelig over å se Aristokraten trone øverst, helt der oppe.

Mandag spiller FFK den første av tre strake kamper mot utropte medaljekandidater. Stabæk er det eneste laget som har gitt oss virkelig deng i år, at på til i vår egen ballbinge. Nå er det tid for hevn.

Wallace Fernando Pereira sonet karantene mens lagkameratene hans maltrakterte kanarifugler på søndag. Mandag er brassen etter alle solemerker tilbake på venstreback.

Patrik Gerrbrand måtte gi seg etter en halvtime mot LSK, og sliter fortsatt med en hamstring-skade. Inn som Piirojas makker kommer spilleren som Per Morten Haugen mener er årets kjøp: Jan Tore Ophaug. Og det er kanskje like greit, Pål André Czwartek var praktfull mot Lillestrøm, og det hadde vært synd om han ikke fikk fornyet tillit på høyreback.

Resten av laget blir trolig uendret fra forrige kamp. Ledet av hærfører Wehrman har midtbanen vært kompakt og solid de siste kampene. Vi kunne godt tenkt oss å se mer av Joachim Thomassen, men at sarpingen blir vraket  vitner bare om hvilket luksusproblem Anders Grönhagen har om dagen.

På topp finner vi selvsagt Batman og Robin.

Plankehaugen har varslet invasjon av Nadderud, så her er det bare for alle med antydning til rød/hvite følelser å avlyse alle avtaler, la båten seile sin egen sjø, og komme seg til Bekkestua.

FFKs forventede startellever (4-4-2)


Tommy Runar

Pål André Czwartek – Jan Tore Ophaug – Raio Piiroja – Wallace Fernando Pereira

Hans Erik Ramberg – Kasey Wehrman (K) – Ardian Gashi – Abgar Aram Diego Barsom

Tarik Elyounoussi – Gardar Johannsson

Stabæk Fotball


Stabæks ferd til toppen av norsk fotball er et av de mest usannsynlige kapitler i norsk klubbhistorie. I 1987 spilte klubben i 5. divisjon Oslo avd. A. Derfra har klubben, ledet av Duracell-kaninen Ingebrigt Steen Jensen, bygget sten på sten og etter hvert etablert seg som en solid Tippeligalag.

De siste årene har laget, til tross for et beskjedent budsjett, hentet inn og utviklet noen av Tippeligaens største profiler, og brått har den gamle bakgårsklubben begynt å blande seg inn i Norgestoppen.

Men Stabæk ser ut til å lide av et syndrom FFK led av på 90-tallet: hurrafotball og serieledelse til sommeren, ditto bedrøvelighet etter hvilen. En tilsynelatende solid ledelse er spist opp av medaljehungrige aristokrater. Og symptomene tyder på at pasienten fra Bærum er langt fra frisk.

Somen Tchoyi har dratt til Østerrike og er et avsluttet kapittel. Gla’gutten Anthony Annan har snart klart å bli uvenner med halve Tippeligaen, og soner mot oss etter idiotoppførselen mot Vålerenga. I tillegg er solide Pontus Segerström ute resten av sesongen etter at korsbåndet hans tok kvelden forleden. Synd for sympatiske Pontus, bra for oss.

For stallen til Stabæk er ganske tynn. Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarson har begge vært ute i media og uttalt at laget er avhengige av forsterkninger for å henge med i toppstriden.

Forsterkninger har det for så vidt blitt. Islandske Pálmi Rafn Pálmason var på prøvespill i FFK i vinter, men ble sendt tilbake til sagaøya uten annet enn gode minner i bagasjen. I stedet signerte han nylig for Stabæk. Nå snuser laget på den svenske landslagsspilleren Pontus Farnerud. Ingen av disse to er uansett aktuelle mot FFK.

Det er liten tvil om at vi møter Stabæk på et gunstig tidspunkt. Pasningskongen Gunnarson har ikke vært i godt, gammelt slag etter ferien. Tilsynelatende uovervinnelige Jon Knudsen slapp bare fire baller forbi seg i løpet av sesongens første ti kamper, men i de tre kampene etter feriene har det blitt seks baklengs. Og best av alt – Nadderud fremstår ikke lenger som en fryktet bortebane. Etter fire strake hjemmeseiere, har de to siste kampene på eget gress endt med 2-4 for Tromsø og 0-0 mot Viking. 

Stabæks forventede startellever (4-4-2)


Jon Knudsen

Jon Inge Høiland – Morten Skjønsberg – Mike Kjølø (K) – Bjørnar Holmvik

Tom Stenvoll – Henning Hauger – Christian Keller – Alanzinho

Daniel Nannskog – Veigar Páll Gunnarson

Tidligere oppgjør på Nadderud


2007-09-03 Stabæk – Fredrikstad 0 – 2
2006-09-24 Stabæk – Fredrikstad 3 – 2
2004-09-19 Stabæk – Fredrikstad 1 – 1

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:


46% for hjemmeseier, 34% for uavgjort, 20% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling


46% for hjemmeseier, 27% for uavgjort og 27% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…


Optimisten: 0-2


Guttane er revansjesugne etter den triste hjemmekampen 1. juni. I tillegg rir laget på en enorm medgangsbølge, og med hjelp av tusenvis av rød/hvite supportere på Nadderuds morkne bortetribune blir det utklassing både på banen og tribunen.

Realisten: 1-1

Stabæk har mye å bevise, både for seg selv og for Bærums-publikummet. På sitt beste er det ingen lag i Norge som spiller så god offensiv fotball som Stabæk. I tillegg har de enkeltspillere, og spesielt en liten brasilianer, som kan skape magi på egenhånd. Det er kort tid sidene lagene møttes, og spillerne kjenner hverandre godt. Da kan det fort bli poengdeling.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340