Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport

Før kamp: FFK – Lillestrøm

Sommer’n er herlig i Fredrikstad. Sola skinner, makrellen biter, og FFK seiler videre på medgangsbølgen. Søndag er det klart for mer sommermoro når vi tar i mot to gamle kjenninger og deres skakkjørte Lillestrøm SK.
Tekst av Martin Henriksen, foto: Eirik Andreas Brevik
Lagt ut: 11. July 2008 - 14:00

Fredrikstad FK


FFK har fortsatt som de gjorde før ferien. Spillet har bare tidvis vært bra, men seier mot VIF og uavgjort mot Viking er godkjent og vel så det.

Wallace Fernando Pereira har vært bunnsolid de siste kampene, men etter to klønete taklinger i Stavanger blir det tribuneplass for brasilianeren på søndag. I tillegg er fortsatt ikke Patrik Gerrbrand helt restituert etter sin skade. ”Totte” blir testet fredag, og det er fortsatt usikkert om han spiller mot LSK.

På venstreback står valget trolig mellom Joachim Thomassen og Abgar Barsom. Pål André Czwartek har også annonsert at han kan bekle venstrebacken, men trolig blir han å finne på høyreback om ikke Gerrbrand blir klar. ”Abbe” viser en nedadgående formkurve, men Grönhagen virker å ha klokketro på svensken som sannsynligvis får ny tillit på venstrekant. Dermed står vi igjen med unge Thomassen på venstreback. Med innsatsen sarpingen viste hjemme mot VIF friskt i minne er vi overbeviste om at han også takler den utfordringen.

På midtbanen er det eneste spørsmålstegnet hvem som bekler høyre kant. Raymond Kvsivik spilte 2. lagskamp på tirsdag og virket frisk i følge rapportene. Vi tror allikevel evigunge Hans Erik Ramberg blir å finne på høyrekant fra start. Men Hansi, vær så snill og ikke trekk så mye innover…

På topp ser vi ingen grunn til at det ikke skulle bli fornyet tillit til Tarik ”Wonder-Boy” og Gardar J.

FFKs forventende startellever (4-4-2)


Tommy Runar

Pål André Czwartek – Jan Tore Ophaug – Raio Piiroja – Joachim Thomassen

Hans Erik Ramberg – Kasey Wehrman (K) – Ardian Gashi – Abgar Aram Diego Barsom

Tarik Elyounoussi – Gardar Johannsson

Lillestrøm SK


Hvem hadde trodd at Romerikes fotballstolthet per juli 2008 skulle være en dumpekandidat? LSK har faktisk holdt seg i vår øverste liga siden 1975. I fjor rappet de NM-tittelen fra oss, og før årets sesong satset klubben voldsomt.

Men alt har ikke gått som det skulle på Åråsen. Én ting er at klubben har spilt begredelig fotball. Undertegnede hadde den tvilsomme fornøyelse å være tilstede da LSK slo Viking 2-0 på hjemmebane 5. mai – den ene av to seire denne sesongen. Selv om kampen langt på vei var avgjort etter 20 minutter, var det noe veikt, nølende og ubesluttsomt over det hjemmelaget foretok seg. Det samme har vært regla gjennom mesteparten av sesongen.

Nyervervelsene har heller ikke vært noen suksess. Vår gamle venn Jonna har vært en vandrende katastrofe, og ligger helt sist på VG-børsen, på 145. plass. Simen Brenne har ikke vært noe særlig bedre. Selbakgutten ligger på 137. plass. Blant de 15 dårligste spillerne finner vi seks – 6 – LSK-spillere.

Men det er ikke bare sportslig kanarifuglene sliter. Klubben har store økonomiske problemer og har budsjettert med spillersalg på fem millioner for å få til smør på brødskiva. Romerikes Blad meldte i juni at LSK måtte hente inn 20 millioner i løpet av året for å unngå underskudd. Klubben hadde heller ikke budsjettert med lønnsutgifter til John Anders Bjørkøy. Vår gamle kaptein er garantert ikke en billig mann å drifte.

I tillegg har LSK som den eneste Tippeligaklubben i år sparket hovedtrener sin. Men det gidder vi ikke rippe opp i.

Lillestrøm spilte ikke så halvgæærnt hjemme mot Lyn forrige helg, men en ustø Lars Ivar Moldskred og en perle fra Espen Hoff (kom til FFK!) ble det nok et tap – det syvende denne sesongen.

Som en liten trøst til neglebitende kanarifans kan vi nevne at FFK lå sist i Tippeligen 2004 etter halvspilt serie med ni poeng, like mange poeng som LSK har nå. Til slutt ble det en finfin 10. plass, men det etter at vi vant syv av de elleve siste kampene…

Det alltid like pålitelige forumet til Kanarifansen melder at LSK stiller med følgende lag:


Lars Ivar Moldskred

Steinar Pedersen – Vidar Riseth – Frode Kippe (K) – Jon Midttun Lie

Bjørn Helge Riise – Simen Brenne – Khaled Mouelhi – Espen Sørgård

Dan Fellus – Olivier Occean

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion


2007-07-22 Fredrikstad – Lillestrøm 0 – 0 
2006-04-30 Fredrikstad – Lillestrøm 0 – 1 
2005-10-23 Fredrikstad – Lillestrøm 1 – 1 
2004-07-04 Fredrikstad – Lillestrøm 1 – 4

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:


36 % for hjemmeseier, 32% for uavgjort, 32% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling


50% for hjemmeseier, 27% for uavgjort og 23% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…


Optimisten: 3-0

Vi har til gode å slå Lillestrøm i serien etter opprykket i 2003. Nå har vi alle tiders sjanse når en frynsete og smådesperat kanarigjeng kommer på besøk. Lillestrøm har 0-0-5 og  4-13 i målforskjell på bortebane så langt i år. På Fredrikstad Stadion skal det være klasseforskjell mellom lagene. Vi spår målfest og champagnefotball og en LSK-nedtur som bare fortsetter og fortsetter og fortsetter…

Realisten: 3-0

Se over.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340