Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

En lovende unggutt:

Halvorsen frykter Plankehaugens vrede

Lurer du på hvem denne unge venstrebacken som alle snakker om egentlig er, så kan vi kanskje gi deg noen svar. Her beskriver Halvorsen selv sine styrker og svakheter som fotballspiller, hvilke mål han har satt seg for fremtiden, hvor han befinner seg om fem år, og hva han frykter aller mest i karrieren; Plankehaugens vrede.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Øystein Holt
Lagt ut: 15. November 2007 - 01:20

Relaterte saker:
- 9 kjappe spørsmål til Christian Halvorsen
- Kun Halvorsen aktuell for A-stallen

Kort om Christian Halvorsen


Christian Halvorsen ser på seg selv som en ekte Fredrikstad-gutt. Den 25. februar 1988 kom en liten gutt til verden ved Fredrikstad sykehus. Deretter gikk turen til Rolvsøy, hvor han har tilbrakt hele oppveksten og fortsatt forteller at han stortrives. Tidligere har Halvorsen spilt for Nylende IF, og etter hvert på et samarbeidslag mellom Nylende IF og Rolvsøy IF.

Julen 2003 signerte Halvorsen overgangspapirene som gjorde han til juniorspiller i FFK. Faktisk gjør det Halvorsen til en av de eldste traverne i klubben. Av A-lagets spillere kan kun Pål André Czwartek og Martin Elvestad vise til lengre fartstid.

– Ja, det har jeg ikke tenkt på før nå, men det stemmer jo det. Det er litt spesielt, men vi må ikke glemme at FFK tok kortest mulig vei fra 2. divisjon til Tippeligaen, så en del utskiftninger har vært naturlig.

For de yngre beilerne der ute, så må vi dessverre melde at Christian Halvorsen ikke er ledig på markedet. Han ble for lengst kapret av sin kjære Charlotte. Faktisk har de rundet av meget respektable 4 år og 3 måneder sammen.

Nå håper Christian på en plass i A-stallen. Venstrebacken føler selv at han har hatt en bra fremgang, og av mange blir han kort og greit beskrevet som en Bertelsen-kopi. Og en slik kopi takker vel ingen nei til?

Fotballspilleren Christian Halvorsen


Hvem er Christian Halvorsen? Beskriv deg selv!


– Hvis jeg skal beskrive meg selv, så vil jeg si at jeg er en ålreit type, men har til tider et litt stort temperament. Jeg liker å gjøre andre ting enn fotball også jeg. Noen ganger kan det være deilig å sitte litt foran PCen og titte litt, men jeg også interessert i litt generelle ting; spill, kjæreste, være sosial med venner, osv.

Beskriv dine styrker og svakheter som fotballspiller?

– Styrkene mine blir hurtigheten og det å lese spillet, kommer det fort fra Halvorsen.

– Svakhet er kanskje…

Svakhetene derimot var det verre med. Faktisk må Halvorsen spørre om han kan hente et ark, hvor han har notert ned svakheter og mål for fremtiden, før han kommer på sine svakheter. Artig. Det er godt at ungguttene har selvtillit!

– Skal vi se… En svakhet er at jeg kanskje har en litt ustabil langpasningsfot… Og at jeg kan bli litt flinkere på innkast, er det jeg har skrevet opp her, kommer det til slutt fra Halvorsen. Høyrebeinet kan også bli litt bedre.

Hva må du jobbe med fremover for å bli en bedre fotballspiller?

– Det er jo selvfølgelig å bli bedre på langpasninger. Jeg har også et mål om å bli bedre på førsteforsvareren, men jeg har mange slike mål. Jeg skal også bli bedre på å planlegge treningene mine for å jobbe med disse tingene og evaluere treningen etter en periode. Det er noe jeg har jobba veldig mye da jeg gikk på toppidrettslinja. Selv om jeg har sluttet på skolen, bruker jeg dette fortsatt. Harry Hansen har også hjulpet meg mye med dette.

Hva er målsettingen din som fotballspiller?  På kort og lengre sikt?

– På kort sikt er det jo å prøve å spille seg inn i A-troppen. Eller, ikke bare å spille seg inn i A-troppen, men å få spille på A-laget. Det langsiktige går mer på å spille fast på A-laget. Det å spille på toppnivå i Skandinavia er den langsiktige idrettslige målsetningen min.

Hva må til for at du skal bli A-lagsspiller?

– Jobbe mer med utviklingsmålene, som jeg kaller det, og takle det mentale presset, altså det psykiske presset fra mediene og omverdenen generelt.

Juniorlaget


Hva synes du om klubbens opplegg rundt juniorlaget?


– Jeg synes det er helt sinnssykt bra i forhold til hvordan andre juniorlag har det. Vi får utstyr, sko og slikt. Nå har vi fire oppmenn også, så alt ligger til rette for oss. Alle er hyggelig og dyktige folk. Jeg kommer til å savne miljøet rundt juniorlaget.

Hva synes du om Glenn Rostad som trener?

– Jeg synes Glenn er veldig konkret og flink til å gi tilbakemeldinger. Han tar seg tid til å snakke med hver enkelt spiller. Glenn er også veldig bestemt.

Hvordan vil du sammenligne Glenn Rostad med Tom Freddy Aune?

– De er ganske like rent fotballmessig, og begge to har glimt i øyet. Hvis det er en litt trykket stemning, så kommer de alltid med en litt artig kommentar for å få opp stemningen litt.

Hvordan føles det å ha kapret treneren til juniorlaget som havnet over dere i Interkretsserien i fjor?

– Jeg synes det er bare positivt. Glenn vet hvordan det er å vinne serien og Jet-cupen, så han vet hvor landet ligger. Det er helt klart en stor fordel at han kom.

Hva synes du om Kjetil Rekdals påstand om at det i norsk fotball ikke stilles store nok krav til norske juniorspillere?

– Nei, jeg vet ikke helt. På juniorlaget får vi alltid vite hvilke krav vi må ha for å få muligheten til å trene med A-laget og kanskje komme opp på A-laget. Han har vel en mening bak den påstanden, men den er jeg ikke sikker på. Det er kanskje slik han har opplevd det i Vålerenga før, men nå er det ganske bra i Vålerenga også. Jeg vet ikke om det har blitt bedre etter at han dro.

Andre har uttalt at da Eggen var trener så fikk man ikke så mange tilbakemeldinger om man var nær eller fjernt fra A-troppen. Føler du at det har blitt bedre?

– Det har jeg ikke lyst til å si noe om. Jeg synes det er veldig bra nå.

Føler du at det er lettere for deg nå å komme nærmere A-stallen enn tidligere? Eggen satset kanskje litt mer på eldre, rutinerte og ferdigutviklede spillere?

– Jeg vet ikke om det hadde vært det samme, men nå som jeg føler at jeg har fått en bra utvikling, så vet ikke jeg om Eggen hadde satset på meg slik som jeg føler at jeg har blitt satset på nå. Det kan jo hende at han hadde gjort det dersom han hadde sett meg flere ganger. Han fikk jo rapporter fra Tom Freddy og Per Egil.

Høydepunkter og fremtidshåp


Hva er ditt høydepunkt så langt i karrieren?


– Det er opprykket til 2. divisjon med FFK 2 i fjor.

Hva drømmer du om at skal bli ditt høydepunkt i karrieren?

– Drømmen er selvfølgelig å få spille i Champions League. Det å bli proff i England hadde også vært kjempefint, men selve drømmen er å få spille i Champions League mot de aller beste.

Hva er den største nedturen?

– Den største nedturen var den første seriekampen mot Vålerenga borte i forrige sesong. Da tapte vi. Jeg spilte en ganske dårlig kamp og ble tatt ut etter første omgang. Helt forståelig at jeg ble tatt ut. Jeg spilte helt elendig.

Hva frykter du skal bli den største nedturen?

– Plankehaugens vrede kanskje? FFK er heldige som har en fantastisk supportergjeng, men til tider blir de sikkert veldig ivrige. Hvis jeg gjør det dårlig i starten kan det nok fort bli litt ampert der oppe. Det gruer jeg meg litt til, men det er en del av gamet, og det skal jeg takle!

Hva er det beste rådet du har fått?

– Å gi et hundre prosent, hele tida. Det blir det samme, men hvis jeg skal gjøre noe, så skal jeg gjøre det et hundre prosent. Dersom det blir en miss på hundre prosent, så er det greit for da viser jeg at jeg prøver. Rådet fikk jeg fra Tom Freddy.

Hvem har du blitt mest påvirket av?

– Det var først mor og far, men sånn fotballfaglig, så er det vel Tom Freddy det også. Foreldra mine er veldig sportsinteresserte og flinke til å følge meg opp. Mamma er veldig FFK-patriot.

Så mamma og pappa er veldig stolte av deg?

– Jada, får beskjed om at de er stolte av meg minst en gang om dagen! Dem er jo sesongkortinnehavere på stadion og greier.

Da er vel ingenting større enn å se sønnen sin spille for favorittlaget?

– Da tror jeg de hadde skrytt veldig av det til både venner og familie. Det hadde kanskje jeg også gjort, men ikke i så stor grad. Jeg pleier å ringe noen venner etter kamper for å fortelle hvordan det gikk. Det er litt artig det.

Hvor er du om 5 år?

– Jeg har skrevet ned en målsetning om å spille på toppnivå i Skandinavia innen fem år og i tillegg forsøke å kombinere det med noen studier. Jeg har veldig lyst til å jobbe med barn. Førskolelærer eller noe lignende.

A-lagsdebuten mot Moss


Christian Halvorsen fikk sin uoffsielle A-lagsdebut i en treningskamp mot Moss i fjor vinter.

Hvordan var det å debutere for A-laget?

– Det var kjempegøy! Det er egentlig ikke noe mer å si enn det; en utrolig fin opplevelse.

Hvordan opplevde du selve kampen?

– Jeg ble utrolig sliten etter at kampen var over. Det var deilig å komme hjem og legge seg i senga. Helt i begynnelsen av kampen ble det mye pes, men etter hvert så klarte jeg å regulere det for å spare litt på kreftene, slik at jeg brukte kreftene mest når det var behov for det. Det var egentlig ganske vanskelig å spille, for jeg hadde to på sida mi hele tiden. De doblet hele tiden, så det jeg prøvde mest på var å lede de mot cornerflagget.

Ble det noe mer press fra media etter at du debuterte fra start?

– Jeg merket at da vi skulle jogge ned etter kamp, så var det en journalist som stod og ventet på at jeg skulle gå av banen, så det synes jeg var litt spesielt, men det var gøy. Veldig gøy. Jeg liker å få litt fokus på meg selv også. Jeg må være såpass ærlig og si det.

Har du fått noen tilbakemeldinger på om du er nær A-stallen?

– Ja, jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, så jeg føler definitivt at jeg er oppe og kjemper om en plass i troppen. Jeg føler selv før skaden at jeg gjorde det bra og ikke stod mye tilbake for de spillerne som var på prøvespill. Nå trenger jeg litt tid på å trene opp kneet og komme i form igjen. Så kommer det. I slike perioder må man være tålmodig.

Hvordan blir det med treninger og A-laget når du er tilbake etter skaden?

– Jeg skal trene med A-laget når jeg forhåpentligvis er skadefri i januar.

ffksupporter.net ønsker å takke Christian Halvorsen for at han stilte opp til intervju, og ønsker ham hell og lykke i sin videre FFK-karriere. Intet er mer morsomt enn lokale gutter som tar steget opp til A-laget.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4

Siste fra Portrettintervjuer

» 9 kjappe spørsmål