Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Viking

Friskmeldt Martinsen klar til dyst

Vidar Martinsen har slitt med kneet, men rapporteres å være kampklar når Viking gjester Fredrikstad Stadion søndag kveld. Sannsynligvis velger Anders Grönhagen å bruke samme mannskap fra start som han gjorde i Aalesund.
Tekst av Trond Johansen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 28. April 2007 - 17:52
Les også:
Skråblikk: - Østtysk bris fra Vestlandet

Rami Shaaban fikk en smell i hodet like før pause mot Aalesund og overlot keeperhandskene til Erik Bråthen ved halvtid. Haldenseren imponerte voldsomt i debuten, men nå er den svenske landslagskeeperen friskmeldt og tar naturligvis tilbake plassen. Dessuten har Bråthen pådratt seg en liten skade, og Lasse Staw flyttes opp som reservekeeper. Staw spilte for G19-landslaget mot Italia i midtuka, mens Bråthen snart skal i aksjon for U21-landslaget. Med tre landslagskeepere i troppen trenger vi neppe bekymre oss.

Forsvaret hadde tidvis store problemer mot Aalesund. Midtstopperne fant ikke ut av hvordan fyrtårnet Aarøy kunne stoppes i luftrommet, mens vår høyreside ble terrorisert av en teknisk god og hurtig Joakim Austnes.

Viking


Mot Viking møter imidlertid FFK et lag med andre offensive kvaliteter. Dessuten spiller Viking 4-4-2 i motsetning til AaFKs utpregede 4-3-3-spill.

Uwe Rösler har flere valgmuligheter i sin kostbare spillerstall, men det som er helt sikkert er at Peter Ijeh starter kampen. Ijeh er av mange spådd som en potensiell toppscorer i Tippeligaen i år. Den fysisk sterke Hannes Sigurdsson blir trolig partneren. I bakhånd har Rösler bakromsspissene Razak Pimpong og Alexander Ødegaard. Pimpong startet forrige kamp, men var ingen stor suksess. Den tidligere FCK-spilleren sliter dessuten med skade, og kommer neppe til å starte kampen.

Både Ijeh og Sigurdsson er gode avsluttere, uten at de har fått vist det hittil denne sesongen. Sigurdsson har sin store styrke når han spilles opp rettvendt inne i boksen, der han kan bruke sin fysiske styrke for å komme til avslutning. Islendingen er også god i lufta. Ijeh er mer bevegelig, teknisk, raskere og kan utrette ting på egenhånd.

Nøkkelen for å stoppe Vikings offensive spill er å nekte kantene og backene rom til å komme i gode innleggsposisjoner. Dessuten må ikke FFK la playmakeren Nicolai Stokholm få lov til å styre på midtbanen.

Heldigvis har ikke Viking den mest robuste midtbanefireren i Norge, og vi tror det passer FFK bra. Sentralt på midtbanen starter helt sikkert kaptein Stokholm sammen med den løpssterke og kreative Jone Samuelsen som får en offensiv rolle. På kantene spiller André Danielsen, som ikke er noen utpreget god offensiv spiller, og danske Søren Berg. Sistnevnte kom til Stavanger i fjor og var en av få gode spillere på et blekt Viking-lag. Berg er teknisk god samtidig som han er forholdsvis stor og sterk. Vikings farligste offensive spiller i midtbaneleddet.

I forsvar har midtstopperet Ragnvald Soma og Børre Steenslid startet sesongen lovende. Soma kjenner vi godt og hans svakhet er definitivt mangelen på tempo, men når han er i form finner han alltid måter å kompensere for denne svakheten på. En spiller som holder nær landslagsklasse. Det gjør også Steenslid. Den tidligere Sogndal-spilleren og U21-landslagsmannen har uttalt at han aldri før har blitt løpt i fra på banen. Så gjenstår det å se om han fortsatt kan si det dersom han underveis i kampen havner i løpsduell med Brian West...

På høyreback er det usikkert om Maurice Ross rekker kampen etter å ha pådratt seg en skade. Det åpner for Jørgen Tengesdal. På venstreback spiller Øyvind Svenning. Her bør det være gode muligheter for Tarik Elyounoussi.

FFK


Tarik Elyounoussi og Brian West kan bli nøkkelspillere mot et Viking-lag som foruten Steenslid har få spillere med stor fart bakover på banen. Vi er ganske sikre på at West kommer til å få spilletid, men mye tyder på at Grönhagen velger å holde fast ved duoen Øyvind Hoås og Ismael Beko Fofana fra start. Det kan være en god idé, men vi håper å se West på banen i minst en halvtime mot Viking.

Ellers virker det ikke som om irske Ciaran Martyn har klart å erobre en plass i startoppstillingen ennå. Det betyr at Hans Erik Ramberg og John Anders Bjørkøy starter kampen igjen. På venstre midtbane er Raymond Kvisvik et opplagt valg.

Christian Berg og Raio Piiroja er på vei tilbake fra skade, men begge mangler kamptrening og er neppe aktuelle for en plass på benken. Nå er det nemlig også sterk konkurranse om å få en plass i 18 mannstroppen. Vi tror reservebenken vil bestå av: Lasse Staw, Agim Shabani, Miika Multaharju, Anders Stadheim, Ciaran Martyn, Brian West og Gardar Johansson.

Gardar Johansson har scoret fire mål på to kamper for FFK 2 i 2. divisjon. Der har ikke Hermanni Vuorinen imponert, selv om han har spilt i uvant posisjon på midtbanen, og må trolig se kampen fra tribunen sammen med blant annet Mihaly Toth. Heller ikke talentet Martin Elvestad blir det plass til på benken. Serge Konan Kouadio kan også komme til å måtte se kampen fra tribuneplass. Den unge ivorianeren har ikke fått spilletid siden innhoppet mot LSK, og antagelig stiller både Stadheim og Martyn foran i køen som innbyttere på midtbaneplass. Grönhagen er også avhengig av å ha alternativer til backposisjon og midtforsvaret tilgjengelig på benken i Shabani og Multaharju. Og på spissplass er det naturlig at både West og Johansson sitter klare på benken. Da blir dessverre Kouadio overflødig.

Med andre ord: Det er ikke lenger bare tøff konkurranse om en plass på laget. Gode spillere må også bli henvist til tribunen. Og snart kommer både Christian Berg og Raio Piiroja tilbake...


Fredrikstads forventende startellever (4-4-2)

------------------------------------------ Rami Shaaban --------------------------------------------

Pål André Czwartek --- Patrik Gerrbrand --- Vidar Martinsen ---------------- Anders Prytz

Tarik Elyounoussi - Hans Erik Ramberg --- John Anders Bjørkøy --- Raymond Kvisvik

-------------------------------------- Øyvind Hoås --- Ismaël Béko Fofana ----------------


Vikings forventende startellever (4-4-2)

------------------------------------------ Iven Austbø --------------------------------------------

Jørgen Tengesdal --- Ragnvald Soma --- Børre Steenslid -------------- Øyvind Svenning

Søren Berg ------- Jone Samuelsen --- Nicolai Stokholm --------- André Danielsen

-------------------------------------- Peter Ijeh --- Hannes Sigurdsson ----------------










Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340