Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Lyn

Stadionåpning mot Lyn

Fredag formiddag trente FFK for første gang på det nydelige gressteppet på nye Fredrikstad Stadion. Grönhagen har ikke offentliggjort laget, men vi var til stede på treningen og så konturene av en startellever. Det blir trolig minst to endringer fra kampen mot LSK.
Tekst av Trond Johansen, På stadion: Raymond Bråthen
Lagt ut: 13. April 2007 - 19:12
Les også:
- Skråblikk: Sosser på lynvisitt

Status FFK


Mange sentrale spillere stod over seriepremieren på Åråsen. Noen har allerede vært friskmeldte noen dager og trener for fullt, andre er snart tilbake, mens noen fortsatt har et godt stykke igjen. Det som virker helt sikkert er at Øyvind Hoås tar plass som midtspiss og erstatter Mihaly Toth. Det var meningen at Hoås skulle starte kampen mot LSK, men moldenseren fikk som kjent en smell under en trening i Nederland like før seriestart. Nå er han tilbake i full trening og ble drillet som spiss på fredagens trening.

Raymond Kvisvik har som kjent slitt med sterke smerter i skulderen, men er nå tilbake og deltar for fullt i treningene. Kvisviks hvilepause har nok likevel satt han litt tilbake, og spørsmålet er om Grönis velger å benytte ham fra start eller slippe ham innpå etter hvert. Vi tror at Kvisvik starter kampen.

På venstreback er det mer usikkert med Anders Prytz. Svensken som ble hentet inn som vikar for langtidsskadde Trond Erik Bertelsen har selv rukket å bli skadet, men også han deltok på dagens trening. Med lite kamptrening, begrenset treningsgrunnlag den siste tiden og mot en motstander som fokuserer veldig mye på hurtighet i kantspillet, så tipper vi Grönis kommer til å gi Miika Multaharju fornyet tillit. Finnen har tempo i kroppen og har ikke gjort seg bort de to siste kampene hvor han har spilt venstreback.

Størst spenning knytter det seg kanskje til den sentrale midtbanen som på ingen måte fungerte mot LSK. Kaptein John Anders Bjørkøy er nok selvskreven, til tross for svakt spill på Åråsen, mens det kanskje spøker mer for Kråkerøy-gutten Hans Erik Ramberg. Irske Ciaran Martyn er neppe hentet inn for å være benkesliter. Hvis han skal starte kampen, er det Ramberg som må ut. Fredagens trening gav ingen klare svar på hva Grönis velger, men vi registrerte at Ramberg gav seg tidlig. I en lett treningsøkt viste Martyn frem flere offensive løp. Kanskje får han sin debut mot Lyn.

For øvrig vender Anders Grönhagen trolig tilbake til en mer klassisk 4-4-2 på hjemmebane mot Lyn, lik den formasjonen han har brukt i de fleste av vinterens treningskamper. Og på topp blir det et klassisk spisspar i en hurtig bakromsspiller (Fofana) ved siden av et oppspillspunkt (Hoås). Ellers har Grönis brukt en del tid på kantspillet i forkant av Lyn-kampen. Mot LSK var det nærmest fraværende.


Motstanderen


Henning Berg ledet Lyn til en oppskriftsmessig seier i første serierunde mot Sandefjord på Ullevaal. Det endte til slutt 3-0 etter scoringer av Magnus Powell, Jo Tessem (straffe) og Kevin Larsen. I tillegg brente Jo Tessem et straffespark.

FFK og Lyn har gjennom de tre forgående sesongene vist seg å være to jevnspilte fotballag. Men FFK har et bittert tap fra Fredrikstad Stadion i fjor å revansjere. I en merkelig fotballkamp der FFK skapte det meste og gikk fortjent opp i 1-0 ved Brian West, snudde Lyn kampen etter to scoringer på to dødballer og vant kampen med 2-1. På Ullevaal Stadion var det som kjent FFK som vant 2-1 i nest siste serierunde, og sikret i praksis fortsatt Tippeliga-eksistens. Da lagene møttes til treningskamp på La Manga i vinter, vant FFK 1-0 over et b-preget Lyn-lag etter en straffescoring av John Anders Bjørkøy.

Det store spørsmålet for Lyn sin del foran lørdagens møte med FFK, er hvorvidt Edu blir spilleklar eller ikke. Den mye omtalte nigerianeren hinket av Ullevaal Stadion etter få minutter mot Sandefjord, og det er usikkert om han kommer til å starte kampen mot FFK. En avgjørelse tas trolig ikke før kampdagen.

Selv om Edu udiskutabelt er Lyns farligste angrepsvåpen, så er likevel Berg i besittelse av et friskt arsenal av angrepsspillere. Hurtigtoget Kim Holmen debuterte mot Sandefjord og kan meget vel få fornyet tillit på lørdag. Magnus Powell erstattet Edu tidlig i kampen og scoret nærmest umiddelbart. Powell scoret også mot FFK på Fredrikstad Stadion i fjor. Hvis Edu ikke blir klar, kommer trolig Holmen og Powell til å danne spissparet. Hvis Edu friskmeldes, er det et spørsmål om taktikk hvem som blir hans makker. Powell er en fysisk sterk midtspiss som fungerer som oppspillspunkt og samtidig er en god avslutter inne i "boksen". Holmen er på sin side en typisk bakromsspiller som kan være et spesielt viktig våpen dersom Lyn velger å ligge lavt og satse på kontringer.

Men foruten Edu, er det nok Espen Hoff som er Lyns mest skremmende angrepsvåpen. Den tidligere Odd-spilleren er kvikk og uforutsigbar, flink til å komme forbi sidebacken og kan både bevege seg inn i banen for å avslutte selv - eller gå mot sidelinjen for å legge ballen inn foran mål.

Ellers ser vi ikke for oss at Henning Berg vil gjøre endringer fra laget som slo Sandefjord. Foruten Tommy Berntsen har han heller ikke noen nøkkelspillere ute med skade, slik som FFK har. Det betyr at Eddie Gustafsson står i mål (en intern landskamp mellom to svenske keepere altså), mens Lars Kristian Eriksen, Indridi Sigurdsson, Christian Brink og Ståle Stensaas utgjør forsvarsfireren. Denne lagdelen er relativt nykomponert og ble satt på få prøver i hjemmekampen mot Sandefjord. Forhåpentligvis vil de bli utfordret i mye større grad på Fredrikstad Stadion, og det skal bli spennende å se hvordan de takler trykket som garantert vil komme.

Midtbanen består av rutinerte Jo Tessem, Tomasz Sokolowski, Stefan Gislason og Espen Hoff.


Oppsummering


FFK kommer fra 0-3. Lyn kommer fra 3-0. Likevel er det helt åpent foran åpningskampen på nye Fredrikstad Stadion. Selv om Grönis naturlig nok gjerne skulle hatt alle sine presumptive nøkkelspillere disponible, så bør ikke det mannskapet han mønstrer stå særlig tilbake for Lyn. Det er to jevne lag som skal måle krefter med hverandre på en innbydende og grønn gressmatte lørdag kveld, foran 12 800 forventningsfulle tilskuere som ønsker å bli imponert over mer enn stadions nye fasiliteter.

Vårt tips: 3-1


Sannsynlige lagoppstillinger


FFK (4-4-2):
Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Vidar Martinsen, Patrik Gerrbrand, Miika Multaharju - Tarik Elyounoussi, John Anders Bjørkøy, Hans Erik Ramberg/Ciaran Martyn, Raymond Kvisvik - Ismael Beko Fofana, Øyvind Hoås

Lyn (4-4-2):
Eddie Gustafsson - Lars Kristian Eriksen, Indridi Sigurdsson, Christian Brink, Ståle Stensaas - Tomasz Sokolowski, Jo Tessem, Stefan Gislason, Espen Hoff - Edu, Magnus Powell/Kim Holmen
 










Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340