Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: LSK - FFK

Hva tenker du nå, Grönis?

Endelig er det duket for seriestart. Anders Grönhagen skal for aller første gang føre FFK ut i en kamp av betydning. Og han kunne knapt fått en større utfordring i sin første kamp: Lillestrøm på Åråsen. Vi har sett litt på de to lagene og forutsetningene foran dagens kamp.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 09. April 2007 - 12:52
Les også:
- Lillestrøm satser tungt med Nordlie (skråblikk på kampen)

Hva tenker du nå, Grönis?


Hvordan skal FFK spille borte mot Lillestrøm?

Skal man bruke to midtspisser? Ligge lavt og satse på kontringer? Hvordan demme opp for LSK sitt kantspill? Hvordan skal man sørge for at LSK ikke får overtall på sentral midtbane med sine tre spillere? Hvordan skal FFK spille om LSK får et tidlig mål? Hvordan skal FFK spille om FFK får et tidlig mål?

Det er sikkert mange tanker som surrer rundt i hodet til Anders Grönhagen nå. Foran sin første offisielle kamp som trener for FFK. En ny trener er ofte avhengig av en god start, hvis ikke blir omgivelsene snart usikre på om den nye treneren er rett person for klubben. Media og supportere er utålmodige. Det kreves resultater. Og i Fredrikstad krever også mange at det spilles "fin fotball".

*

Grönis har valgt å holde kortene tett til brystet i dagene før avspark. Tom Nordlie og LSK skal ikke få noe gratis. Men vi tror ikke Grönis har noen store overraskelser på lur når det gjelder laguttak. Noen spillere er fortsatt ute med skade, mens andre er på vei tilbake. Christian Berg, Brian West, Raymond Kvisvik og Anders Prytz er de som er nærmest å være tilbake, men kampen mot LSK kommer trolig for tidlig for alle sammen. Lengst unna er Trond Erik Bertelsen, mens Raio Piiroja har også en del uker igjen før han kan ikle seg drakta. Det betyr at hele seks spillere som i aller høyeste grad ville kjempet om en plass på laget er utilgjengelige. Sju hvis vi tar med Øyvind Hoås som også er usikker etter at han pådro seg en smell på treningsoppholdet i Nederland i forrige uke.

Mest alvorlig er kanskje venstrebacksituasjonen. Grönis disponerer kun to rene venstrebacker, men både Bertelsen og Prytz er nå ute med skade. Juniorspiller Christian Halvorsen har vært testet ut i posisjonen i flere kamper i vinter og gjort sakene bra, men er foreløpig ikke tatt opp i seniorstallen. Det betyr at Miika Multaharju ser ut til å ta plassen på venstreback. Finnen er opprinnelig høyre kantspiller, men vikarierte som venstreback i generalprøven mot Rosenborg og kom forholdsvis godt unna det.

Vi tror Grönis velger samme startoppstilling og dels samme spilleopplegg og formasjon som mot Rosenborg for en uke side. Da spilte FFK kompakt og godt defensivt, mens det er meningen at hurtige Tarik og Fofana skal brukes som fremskutte midtbanespillere og støtte oppunder Øyvind Hoås eller Mihaly Toth på topp i angrepsspillet. Anders Stadheim skal ligge sentralt som en "playmaker", mens John Anders Bjørkøy og Hans Erik Ramberg ligger dypere i banen som grovarbeidere og ballfordelere.

*

Mens FFK har beveget seg fra 4-4-2 til 4-3-3 i løpet av vinteren, så har LSK gått motsatt vei. Uwe Rösler er erstattet med Tom Nordlie. Det betyr stor aggressivitet, angrepsvilje og 4-3-3.

Lillestrøm starter ganske sikkert med Heinz Müller i mål, og en forsvarsfirer bestående av Dan Anton Johansen, Frode Kippe, Anders Rambekk og Shane Stefanutto. Det betyr to midtstoppere av nær landslagsklasse som har sin styrke i duellspillet og sin erfaring. De blir helt sikkert vanskelig å bryne seg på. Ingen av stopperne er imidlertid spesielt raske. Særlig mangler Rambekk tempo, men kompenserer ofte for dette med andre egenskaper (som å holde i trøya når dommeren ikke følger med). Backene er ikke like solid. Stefanutto er rask og redder seg mye på det, men er ujevn og kan gjøre en del feil i løpet av en kamp. Dan Anton Johansen viste i fjor høst at han kan få problemer med hurtige, driblesterke kantspillere. Problemet er at LSK mot FFK møter et lag blottet for kantspillere...

På midtbanen må Simen Brenne sone karantene etter den mye omtalte grisetaklingen på La Manga. Sannsynligvis blir evighetsmaskinen Espen Søgård og Khaled Mouelhi indreløpere med Kasey Wehrman som anker. I angrep velger Nordlie å satse på Olivier Occean som midtspiss med hurtige Magnus Myklebust og Bjørn Helge Riise på kantene.

FFK møter med andre ord et lag som ser bra ut på papiret mot LSK.

*

I fjor spilte lagene 1-1 på Åråsen etter at Simen Brenne scoret FFKs utligningsmål. Knut Torbjørn Eggen valgte å spille 4-5-1/4-4-1-1 og lyktes bra med det. LSK fikk ikke styre kampen og skape så mange sjanser som antatt. Det var faktisk ikke veldig ufortjent at FFK til slutt tok ett poeng. Vi tror Grönhagen kommer til å bruke en lignende formasjon. I 2. omgang hadde Øyvind Hoås rollen som ensom spiss mot LSK sine sterke midtstoppere, og moldenseren gjorde en av sine bedre kamper for FFK. En småskadet Hoås er imidlertid usikker til kampen, og de siste rapportene går på at Mihaly Toth vil bli foretrukket fra start.

Åpningsrunden innbyr sjeldent til mye god fotball. Kampene preges isteden ofte av usikkerhet og redsel for å tape. I tillegg er banene ofte ujevne. Søndagens plutselige snøvær dekket også Åråsen i et ugunstig hvitt lag, men forhåpentligvis er forholdene gode når kampen sparkes i gang mandag kl 1800.

Vi oppfordrer alle som kan å ta turen til Åråsen. Seriestart er bare én gang i året...


Sannsynlig lagoppstilling for LSK:

(4-3-3) Heinz Müller – Dan Anton Johansen, Anders Rambekk, Frode Kippe, Shane Stefanutto – Espen Søgård, Kasey Wehrman, Khaled Mouelhi – Bjørn Helge Riise, Olivier Occean, Magnus Myklebust.

Sannsynlig lagoppstilling for FFK:

(4-5-1) Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Patrik Gerrbrand, Vidar Martinsen, Miika Multaharju - Hans Erik Ramberg, John Anders Bjørkøy, Tarik Elyounoussi, Anders Stadheim, Ismael Beko Fofana - Mihaly Toth (Øyvind Hoås)

























Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340